Cerci, from hero to zero

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Cerci, from hero to zero

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Αλέσιο Τσέρτσι ο οποίος έφυγε σαν Βασιλιάς από την Ιταλία και γύρισε εκεί που... έφτυσε για να ζήσει κάτι ανάλογο.

Σεζόν 2013-14. Ο Αλέσιο Τσέρτσι παίζει την μπάλα της ζωής του με τη φανέλα της Τορίνο. Υπό τις οδηγίες του Τζανπιέρο Βεντούρα, μαζί με τον Τσίρο Ιμόμπιλε, δημιουργούν το καλύτερο δίδυμο στην Serie A και ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός βάζει 13 γκολ και δίνει 13 ασίστ. Η αποχώρηση από την Γκρανάτα είναι δεδομένη και ύστερα από ένα καλοκαίρι σεναρίων ο Ιταλός κατέληξε στην Ατλέτικο η οποία έδωσε 16 εκατ. ευρώ συν bonus για να τον κάνει δικό της. «Οι πιο καλοί ποδοσφαιριστές, αν θέλουν να κάνουν κάτι σημαντικό πρέπει να φεύγουν. Αποχαιρετάμε την Serie A και πάμε στο ποδόσφαιρο που μετράει». Η ανάρτηση της κοπέλας του, τον κυνηγά μέχρι σήμερα.

Η ζωή στην Μαδρίτη όμως, δεν ήταν έτσι όπως την είχε φανταστεί ο Αλέσιο. Ο 28χρονος δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Ντιέγο Σιμεόνε, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε μόλις σε 6 ματς στην Primera Division και 2 στην Ευρώπη, όπου πέτυχε το μοναδικό του γκολ ως Ροχιμπλάνκο. Με την πρώτη ευκαιρία, ο Ιταλός αποχαιρέτισε το Vicente Calderon και αποφάσισε να γυρίσει εκεί που πριν 5 μήνες είχε... φτύσει. Οι ομάδες του Μιλάνου τον ήθελαν αμφότερες, εκείνος επέλεξε τους Ροσονέρι.

Στο ίδιο διάστημα, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ο Φερνάντο Τόρες απογοήτευε στο San Siro. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι αποφάσισε να παίξει το χαρτί του el nino για να επαναπατρίσει τον Τσέρτσι και σήμερα είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως τα κατάφερε τόσο εύκολα. Εναν χρόνο πίσω, δεν ήταν λίγοι οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που παρουσίασαν το deal του CEO της Μίλαν ως ένα σπάνιο κομμάτι δουλειάς υποστηρίζοντας ότι έδωσε έναν τελειωμένο παίκτη για να πάρει κάποιον που έχει να δώσει πράγματα.

Οι άνθρωποι των Ροσονέρι ήλπιζαν ότι θα καταφέρουν να πάρουν έστω ένα μέρος του παίκτη που ήταν το 2013-14. Το πρώτο 6μηνο στο Μιλάνο κύλησε σε απόλυτη μετριότητα, όπως και η απόδοση όλης της ομάδας του Πίπο Ιντζάγκι, με τον Αλέσιο να κάνει ταμείο με 16 ματς και 1 γκολ. Το καλοκαίρι υπήρξαν επενδύσεις στο San Siro, κλίμα αλλαγής και το κλαμπ προσέλαβε τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος του έδωσε ευκαιρίες. Ο Τσέρτσι χρησιμοποιήθηκε στα δεξιά σε 4-3-3 και 4-4-2 κάνοντας 8 εμφανίσεις ως βασικός και 5 ως αλλαγή, όμως ο απολογισμός περιορίστηκε σε μια ασίστ.

Χωρίς αυτοπεποίθηση, με τραγικές 'αποφάσεις' κατά τη διάρκεια των αγώνων, άμετρητες αποτυχημένες ντρίμπλες, ο Τσέρτσι με εξαίρεση τον αγώνα με την Λάτσιο ήταν απίστευτα κακός. Το 72.5% στις πάσες δεν δικαιολογείται για μεσοεπιθετικό της Μίλαν και τα υπόλοιπα στατιστικά του επιβεβαιώνουν μια τραγική παρουσία (1.2 πάσα κλειδί, 1 σέντρα, 1.3 σουτ / ανα ματς).

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έπεσε στον εντός έδρας αγώνα με την Μπολόνια. Με το σκορ στο 0-0 ο Τσέρτσι έφυγε στο ξέφωτο και είχε μπροστά του ατέλειωτο χώρο και επιλογές, δεν σούταρε, δεν έδωσε σε κενό τέρμα στον Μπάκα και το αποτέλεσμα ήταν ντροπιαστικό. Σε μια ομάδα που υπάρχει γκρίνια, δεν είναι δύσκολο να γίνεις το εξιλαστήριο θύμα, όμως οι εμφανίσεις του Ιταλού αξίζουν 100% τις αποδοκιμασίες.

Η Μίλαν έχασε 0-1 και οι τιφόζι προσέβαλαν με τον χειρότερο τρόπο και έφτυσαν τον Τσέρτσι. Το τσουνάμι από βρισιές συνεχίστηκε από τους οπαδούς στα social media και ο 27χρονος αναγκάστηκε να σβήσει facebook και twitter και να κλειδώσει το Instagram. Τα 25 λεπτά που έπαιξε κόντρα στους Ροσομπλού, είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ήταν τα τελευταία που έπαιξε με την Μίλαν αφού η επίμαχη φάση εξάντλησε όση υπομονή είχε μείνει στον Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος τον απέκλεισε από την αποστολή του ματς με την Ρόμα και πλέον δεν τον υπολογίζει.

Παρά τις απογοητευτικές εμφανίσεις, ο αριστεροπόδαρος άσος έχει ακόμα θαυμαστές και μάλιστα απομένει το δικό του okay για να προχωρήσει η μετακόμισή του στην Τζένοα. Ενάμιση χρόνο μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις και τη μεταγραφή στην Ατλέτικο, ο Αλέσιο Τσέρτσι θα εύχεται να μην είχε φύγει ποτέ και σίγουρα όχι με αυτόν τον τρόπο. «Οσα έκανε ο Μπόατενγκ σε 30 λεπτά, δεν έκανε ο Τσέρτσι σε έναν χρόνο με την Μίλαν» ήταν η γενική παραδοχή μετά το 1-1 της Μίλαν στο Olimpico με την Ρόμα...

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης