Limit down στη Ρεάλ

Limit down στη Ρεάλ

Limit down στη Ρεάλ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει ποδοσφαιριστές, που έζησαν το όνειρο της μεταγραφής στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τις προσδοκίες και να κάνουν μεγάλη καριέρα στη «βασίλισσα».

Κάθε παιδί που ξεκινά να παίζει ποδόσφαιρο σε μια οποιαδήποτε ακαδημία έχει σαν όνειρο μια μέρα να αγωνιστεί σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Και φυσικά μία από αυτές είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Πολλές φορές, όμως, τα όνειρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εξελίσσονται στους μεγαλύτερους εφιάλτες. Όπως των ποδοσφαιριστών που κατάφεραν να πάρουν μεταγραφή για τη «βασίλισσα», όμως είδαν πως το συγκεκριμένο βήμα ήταν καταστροφικό για την καριέρα τους. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα παίκτες, οι οποίοι μετά τη μεταγραφή τους στους Μαδριλένους είδαν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να κάνουν... limit down.

Τζόναθαν Γουντγκέιτ
Το 2004 η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να δαπανήσει κάτι παραπάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να πάρει από τη Νιούκαστλ τον Τζόναθαν Γουντγκέιτ. Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση του Άγγλου κεντρικού αμυντικού. Στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της «βασίλισσας», σε ένα αγώνα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Γουντγκέιτ σημείωσε αυτογκόλ και στη συνέχεια αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Με τη Ρεάλ έκανε συνολικά 14 εμφανίσεις σε τρία χρόνια, ενώ σε ψηφοφορία του κοινού το 2007 αναδείχθηκε ως η χειρότερη μεταγραφή στον 21ο αιώνα.

Τόμας Γκράβεσεν
Μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Έβερτον, ο Γκράβεσεν πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο του 2005, έναντι 3,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο τρόπος παιχνιδιού της «βασίλισσας», όμως, ήταν εντελώς διαφορετικός από αυτόν του σκληροτράχηλου Δανού αμυντικού μέσου, με αποτέλεσμα σύντομα να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Μετά από ένα επεισόδιο με τον Ρομπίνιο, ο Γκράβεσεν είδε την πόρτα της εξόδου τον Αύγουστο του 2006.

Ρόιστον Ντρέντε
«Πακέτο» με το συμπατριώτη του, Γουέσλι Σνάιντερ, εντάχθηκαν στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2007. Μετά από μία καλή πρώτη σεζόν, ο Ολλανδός αριστερός ακραίος έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα, μέχρι που το 2010 αποχώρησε. Σε τρεις σεζόν με τη βασίλισσα, ο Ντρέντε πραγματοποίησε 65 εμφανίσεις και πέτυχε τέσσερα γκολ, ένα εκ των οποίων στο ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι για το ισπανικό σούπερ καπ, κόντρα στη Σεβίλλη.

Ζουλιέν Φομπέρ
Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2009 να πάρει δανεικό για έξι μήνες από τη Γουέστ Χαμ τον Γάλλο δεξιό ακραίο μπακ-χαφ. Μόλις δύο συμμετοχές πρόλαβε να κάνει με τη «βασίλισσα» ο Φομπέρ, ενώ το μόνο που έχουν να θυμούνται οι «μερένχες» από τον Γάλλο είναι πως τον... πήρε ο ύπνος στον πάγκο σε έναν αγώνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ.

Έλβιρ Μπάλιτς
26 εκατομμύρια ευρώ έδωσε το καλοκαίρι του 1999 η Ρεάλ Μαδρίτης στη Φενερμπαχτσέ για να τον κάνει δικό της. Όσο ήταν προπονητής ο Τζον Τόσακ, που ήξερε τον Βόσνιο από την Τουρκία, ο Μπάλιτς είχε κάποιες συμμετοχές. Ο τραυματισμός του, όμως, στο γόνατο και η άφιξη του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στον πάγκο της «βασίλισσας» αποτέλεσαν ταφόπλακα στις ελπίδες του Μπάλιτς, ο οποίος ένα χρόνο μετά επέστρεψε στη Φενερμπαχτσέ, ως δανεικός.

Αντόνιο Κασάνο
Ίσως μία από τις πιο «σπάνιες» ποδοσφαιρικές περιπτώσεις. Τεράστιο ταλέντο, με χαρακτήρα... ασ’ τα να πάνε. Μετά τον Πανούτσι, ο Κασάνο έγινε ο δεύτερος Ιταλός ποδοσφαιριστής που πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο του 2006, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρόμα. Στο ντεμπούτο του μπορεί να σκόραρε, όμως η διαρκής αύξηση του βάρους του, οδήγησε σε πρόστιμο τη διοίκηση εις βάρος του Ιταλού άσου. Οι προστριβές του με τον Φάμπιο Καπέλο τον οδήγησαν σε επαναπατρισμό το καλοκαίρι του 2007, έπειτα από μόλις 29 εμφανίσεις με τη Ρεάλ και τέσσερα γκολ.

Νικολά Ανελκά
Με κόστος 35 εκατομμύρια ευρώ, η μεταγραφή του Νικολά Ανελκά από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ρεάλ Μαδρίτης αποτέλεσε ρεκόρ το 1999. Γρήγορα, όμως, αποκαλύφθηκαν οι κακές πτυχές του χαρακτήρα του, που τον οδήγησαν για μεγάλο διάστημα εκτός προπονήσεων. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος επιθετικός, στη μία σεζόν που έμεινε στο Μπερναμπέου, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην πορεία της Ρεάλ μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2000, σκοράροντας και στους δύο ημιτελικούς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Γκάμπριελ Χάιντσε
Μετά από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Αργεντινός αμυντικός μετακόμισε το 2007 στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ. Στην πρώτη του σεζόν στο Μπερναμπέου, ο Χάιντσε είχε πολλές συμμετοχές, όμως στη συνέχεια αγωνιζόταν όλο και πιο σπάνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει το 2009 για τη Μαρσέιγ.

Κακά
Ίσως η μεγαλύτερη μεταγραφική αποτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης, βάση των χρημάτων που δαπάνησε για να τον αποκτήσει. Περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ έδωσε η «βασίλισσα» το 2009 στη Μίλαν, προκειμένου να κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο μέσο, όμως από τη μία οι τραυματισμοί και από την άλλη ο Ζοσέ Μουρίνιο, είχαν ως αποτέλεσμα ο Κακά να μην αποδώσει τα αναμενόμενα στην Μαδρίτη και το 2013 να επιστρέψει στο Μιλάνο.

 

Τελευταία Νέα