Ανασκόπηση Premier League 2015

Ανασκόπηση Premier League 2015

bet365

Τρελά πράγματα στο Νησί! Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ εκτός... τετράδας, ο απολυμένος Μουρίνιο στη...γωνία για Μάντσεστερ και οι εκπλήξεις στην Premier League δεν σταματούν ποτέ!

Πως τα έφερε η... χρονιά!!! Το καλοκαίρι πανηγύριζε τον τίτλο και τον Δεκέμβρη βρίσκεται λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη! Το 2015 κατέκτησε το 5ο της πρωτάθλημα, το 2016 την βρήκε χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο, στον οποίο έδωσε 17 εκατ. λίρες και τον αποχαιρέτησε, αφού θεωρήθηκε ως ο απόλυτος υπεύθυνος της καταστροφικής σεζόν! Τι είχαν πέρσι όμως οι Μπλε και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές; Τον Ζοσέ Μουρίνιο, κορυφαίο στην τακτική! Με το 4-2-3-1, αλλά και τους παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση και την αυτοπεποίθηση στα ύψη! Είχε τους δυο από τους... τρεις καλύτερους γκολκίπερ στον Πλανήτη, Κουρτουά και Τσεχ, αυτό άλλωστε είχε τονίσει και ο Μουρίνιο!

Φάμπρεγας, Αζάρ ήταν σούπερ, όπως και η άμυνά της, με τους Ιβάνοβιτς, Τέρι, Αθπιλικουέτα και Κέιχιλ να βοηθούν και στο επιθετικό κομμάτι! Τι άλλο; Τερμάτισε αήττητη εντός έδρας, έχοντας 15 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ από τον Φλεβάρη και μετά έπαιζε... μόνη στο Πρωτάθλημα. Η Γιουνάιτεντ επικεντρώθηκε στην τετράδα, η Σίτι δεν έπεισε ποτέ πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στο... 2014!

Οι απογοητεύσεις του Μάντσεστερ: Πως βρήκε ο νέος χρόνος τη Γιουνάιτεντ; Σίγουρα όχι στην τετράδα, αφού η Μάντσεστερ αγνοεί τη νίκη στα έξι τελευταία ματς της, ενώ για... λίγο δεν επέστρεψε στο 1961, τότε που έκανε τέσσερις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Το 2016 μπαίνει με Λουίς Φαν Χάαλ, αλλά για πόσο; Ο Ζοσέ Μουρίνιο περιμένει την απόλυση του φίλου του, μιας και είναι ο «εκλεκτός» για να κάνει και πάλι... Special την ομάδα! Μια ομάδα που πέρσι χάρισε ξανά χαμόγελα με την επιστροφή της στην κορυφαία τετράδα, αλλά... φρόντισε να τα ξαναπάρει πίσω! Αποκλεισμός από τη συνέχεια του Champions League, και απολογισμός... 3 βαθμών στο Δεκέμβρη!

Για την Μάντσεστερ μιλάμε;;; Η κατάσταση στο Ολντ Τράφορντ είναι απογοητευτική ! Το καλοκαίρι απέκτησε 13 παίκτες, έκλεψε τις εντυπώσεις στη μεταγραφικά αγορά, όχι όμως και στον αγωνιστικό χώρο. Βαρετό ποδόσφαιρο, έλλειψη έμπνευσης, ομάδα δίχως πάθος και γκολ ούτε με... αίτηση. Ο Λουίς Φαν Χάαλ εμφανίζεται «εγκλωβισμένος» στις ίδιες του τις αποφάσεις και η Μάντσεστερ δεν σκοράρει! Ο μέσος όρος των γκολ για την Γιουνάιτεντ φέτος στην Premier League είναι στο 1,22 και ο χειρότερος μετά τη σεζόν 1989-90, είναι στην κορυφή της λίστας στις πάσες προς τα πίσω και στις πάσες προς τα πλάγια. Η τακτική δεν λειτουργεί, οι παίκτες του ζητάνε... αλλαγή, όμως ο Φαν Χάαλ δεν δείχνει να αφουγκράζεται την επιθυμία του κόσμου που ζητά... παραίτηση! Αρνητικά ρεκόρ, άσχημα στατιστικά, κλίμα απογοήτευσης χτυπούν την πόρτα της διοίκησης, η οποία μπορεί να είναι και... ικανοποιημένη για το γεγονός πως η ομάδα είναι κοντά στις θέσεις για το Champions League! Πόσο λανθασμένη προσέγγιση...

Το 2015 έκλεισε για τη Σίτι με... ανάμεικτα συναισθήματα! Το περσινό πρωτάθλημα δεν μπορούσε να διεκδικηθεί, γιατί απλά η Τσέλσι ήταν ένα σκαλί πιο πάνω, ενώ και στην Ευρώπη, δεν ήρθε κάτι το αξιόλογο! Ωστόσο, η νέα σεζόν αφήνει υποσχέσεις τίτλου, οι «Πολίτες» είναι μια ανάσα από την κορυφή, η ομάδα είναι πειθαρχημένη, κι αν δεν υπήρχαν οι σοβαροί τραυματισμοί ίσως ήταν και στο ρετιρέ! Τη χρονιά που πέρασε, η ομάδα... απελευθερώθηκε από το FFP και πλέον είναι έτοιμη να ξοδέψει! Το 2016 φέρνει Γκουαρδιόλα για προπονητή και ο Σεΐχης Μανσούρ είναι έτοιμος να κάνει το μεγαλύτερο μπαμ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, να φέρει τον Μέσι στο «Ετιχαντ».

Special απόλυση: To 2015 είχε και την Special κατάρρευση του Ζοσέ Μουρίνιο! Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε από την κορυφή στον πάτο, σε μόλις λίγους μήνες και κατέληξε στο Ρεσίφε να περνά τις Γιορτές των Χριστουγέννων. Σίγουρα, στον βραζιλιάνικο Παράδεισο θα βρήκε την ηρεμία του, αυτή που έχασε από τον Αύγουστο. Βέβαια, με 17 εκατ. λίρες στον λογαριασμό του και τη Γιουνάιτεντ να τον έχει στα πλάνα του, ο Μουρίνιο πήρε κάπως πιο χαλαρά την απόλυσή του από τους Μπλε! Τον Μάιο του 2015 έφτανε στην κατάκτηση του τίτλου και ο Πορτογάλος έγινε ο αγαπημένος των Λονδρέζων, με την πειθαρχημένη Τσέλσι να μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης!

Τι μεσολάβησε όμως μέχρι την αποκαθήλωση; «Δεν ήθελα να τον απολύσω, αλλά με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί δεν είχα άλλη επιλογή», τόνισε ο Αμπράμοβιτς. Τα αποδυτήρια είχαν... χαθεί, Τέρι, Κόστα, Ιβάνοβιτς, Αζάρ δεν είχαν πλέον σχέσεις με τον Πορτογάλο, ενώ λίγες ώρες πριν το «διαζύγιο», η προπόνηση των Μπλε είχε μετατραπεί σε ρινγκ! Οι παίκτες δεν είχαν τη διάθεση ή δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή τους. Αυτό ήταν το συμπέρασμα όλων και γι αυτό ο Μουρίνιο είχε την απόλυτη ευθύνη! Μετά την ισοπαλία με τη Νιούκαστλ, έπειτα την ήττα από τη Στόουκ, αλλά και η ήττα από την Μπόρνμουθ έκαναν τον Ρώσο να το πάρει απόφαση! Δεν θα ξεχάσει κανείς πάντως τον επικό καυγά του με την Εβα Καρνέιρο, αλλά και τα συνεχόμενο επεισόδια με την FA. Τα... γαλλικά πάντως τα μιλάει καλά!

Η Λίβερπουλ του... Κλοπ: Ο προπονητής με το 2ο καλύτερο ποσοστό νικών της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ (51.6%), ο Μπρένταν Ρότζερς αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου από τον σύλλογο! Το ξεκίνημα της Λίβερπουλ απογοητευτικό, μόλις 3 νίκες και στη 10η θέση της βαθμολογίας, κάτι που ανάγκασε τη διοίκηση να προβεί άμεσα στην απόλυσή του. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μπρένταν Ρότζερς για την προσφορά του και του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του» τόνισαν οι κόκκινοι στην ανακοίνωσή τους και στις 8 Οκτωβρίου ο Γίργκεν Κλοπ υπέγραφε στην ομάδα! Με 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, το ρεκόρ του Γερμανού δεν έφερε σημαντική ώθηση στην βαθμολογία, όμως πνέει άνεμος αισιοδοξίας.

Οι «Κόκκινοι» βρήκαν στο πρόσωπό του, τον τεχνικό που θα τους οδηγήσει στην κορυφή, έστω και την... επόμενη χρονιά! Ο ψυχολογικός αντίκτυπος της παρουσίας μιας τέτοιας μεγάλης ποδοσφαιρικής προσωπικότητας είναι εμφανής στο Άνφιλντ. Η σωστή οργάνωση, η ενέργεια και η δουλειά χωρίς τη μπάλα είναι σημάδια που άφησε ήδη ο Κλοπ στη Λίβερπουλ και αν το ρόστερ ήταν ποιοτικότερο, σίγουρα θα είχαν αποφευχθεί γκέλες!

Στο κυνήγι της αλεπούς: Φούσκα είναι και θα σκάσει... Ετσι έλεγαν οι αναλυτές, όμως ο χρόνος φεύγει και η Λέστερ δεν.. σκάει! Βλέπετε, στο τέλος του 2014 η ομάδα ετοίμαζε βαλίτσες για Championship, ωστόσο η παρουσία του Νάιτζελ Πίρσον, αλλά και του Μαχρέζ την κράτησε στην Premier League και παράλληλα της έδωσε ώθηση για την επόμενη σεζόν «Πρέπει να να τους υπολογίζουμε πλέον σαν ομάδα που μάχεται για την Premier League» τόνισε μέσα στον Δεκέμβρη ο Αρσέν Βενγκέρ και η Λέστερ δείχνει πως θα βάλει δύσκολα σε όσους την υποτιμήσουν!

Ο Ρανιέρι δεν πείραξε πολλά από την περσινή ομάδα, δεν έκανε αλλαγές με το «καλημέρα» και οι πινελιές του έμπαιναν όσο περνούσε ο χρόνος και ερχόταν πιο κοντά στους παίκτες. Τζέιμι Βάρντι και Ριγιάντ Μαχρέζ είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά στην επίθεση, όμως υπάρχει και ο ακούραστος Καντέ, αλλά και μια ομάδα που δεν σταματά να τρέχει, να πιέζει και να... σκάει τον αντίπαλο. Αυτοματισμοί, συνοχή, φρεσκάδα και ένα σχήμα που δεν αλλάζει είναι τα μυστικά των Αλεπούδων. Είναι άλλωστε, η πιο value for money ομάδα του πρωταθλήματος!

Το ρεκόρ: Από το γκολ κόντρα στη Γκέιτσχεντ, στο τέρμα απέναντι στη Γιουνάιτεντ που δεν θα ξεχάσει ποτέ! Το 2011 φορούσε τη φανέλα της Φλίτγουντ και τον αποθέωναν μερικές εκατοντάδες, ενώ το 2015 είναι ο πρώτος σκόρερ στο Νησί και τον θέλουν όλες οι μεγάλες ομάδες της Premier! O Τζέιμι Βάρντι έχει στο βιογραφικό του και ένα μοναδικό ρεκόρ. Ο Αγγλος φορ πέρασε στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε 11 σερί αγωνιστικές επί εποχής Premier League, αφήνοντας πίσω του τον Ρουντ Φαν Νιστελρόι (2003). Μάλιστα, ο Ολλανδός έσπευσε να τον αποθεώσει «Μπράβο Βάρντι. Πλέον είσαι το Νο1 και το αξίζεις». Η Λέστερ... τρελαίνει το Νησί, ο Βάρντι σκοράρει και οι φίλοι της τραγουδούν «He scores when he wants, he scores when he wants, Jamie Vardy he scores when he wants».

Οι νεοφώτιστες: Μέσα στο Δεκέμβρη είχαν ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2011 που κέρδισαν στην ίδια αγωνιστική οι νεοφώτιστες ομάδες! Γουότφορντ, Μπόρνμουθ, Νόριτς ανέβηκαν φέτος και πρόλαβαν σε έξι μήνες να δείξουν πως αξίζουν μια θέση στα σαλόνα της Premier! Πάθος, ταχύτητα, συνοχή, προπονητές με πλάνο και παίκτες - κλειδιά αποτελούν... εγγύηση για την παραμονή τους! Το 2015 της αφήνει όλες πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Γουότφορντ δείχνει πως θα παλέψει και για την Ευρώπη! Η ομάδα του Φλόρες άφησε στην άκρη το μουδιασμένο ξεκίνημα, το σύστημα γύρω από τους Ντίνι - Ιγκάλο λειτουργεί άψογα και η ταχύτητά της... τσακίζει!

Η ομάδα του 4-4-2 έχει τρομερούς «εργάτες» στο κέντρο, αλλά και δυο επιθετικούς που θα κάνουν και αμυντική δουλειά, οχυρώνοντας έτσι την ομάδα τους με τον ιδανικότερο τρόπο! Αλλωστε, ο Ιγκάλο με 30 γκολ στη χρονιά είναι ο πρώτος σκόρερ και στις τέσσερις κατηγορίες! Η Μπόρνμουθ δεν αισθάνθηκε ποτέ ως η μικρή ομάδα της κατηγορίας, πήρε τα πατήματά της και αποδεικνύει πως είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε την εικόνα του Αρτερ και των συμπαικτών του στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, λίγες ημέρες μόνο έπειτα την τραγωδία που έζησε ο Ιρλανδός... Ναι, τα «Καναρίνια» μπορούν να ονειρεύονται οι παίκτες του Αλεξ Νιλ, με τρελή πίεση, εξαιρετικές αντεπιθέσεις και τρέξιμο που «εγκλωβίζει» τους αντιπάλους έχουν τα συστατικά για την επιτυχία!

Το αναπόφευκτο:Τις δυο φορές που η Αστον Βίλα ήταν στον πάτο της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα (1935-36, 1958-59) δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την παραμονή. Φέτος είναι ξανά στον πάτο... Τραγικός απολογισμός με 8 βαθμούς, 15 γκολ ενεργητικό και οι επιλογές του καλοκαιριού δείχνουν... υποβιβασμό! Η Βίλα απέκτησε 13 παίκτες το καλοκαίρι, ελάχιστες οι επιλογές του Σέργουντ, μπήκαν στα ταμεία περισσότερα από 40 εκατ. λίρες και... βγήκαν μόλις 7 εκατ.! Η διοίκηση έκανε πολλά λάθη, άνθρωποι σε λάθος θέσεις, ο Σέργουντ απολύθηκε, ο Γκραντ δεν έχει ακόμα νίκη και έπειτα το 1987 η Βίλα δείχνει πως θα ακολουθήσει τον δρόμο για την Championship! Οι δέκα νίκες που θέλουν να κάνουν για να ελπίζουν είναι μάλλον... όνειρο!

Ο Κορυφαίος: Ο κορυφαίος Βρετανός ποδοσφαιριστής του 2015 είναι δίχως καμία αμφιβολίας ο Χάρι Κέιν! Με 27 γκολ (4 ασίστ) σε ένα ημερολογιακό έτος στην Premier League, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στο Νησί, ο διεθνής φορ οδηγεί την Τότεναμ στο... Champions League. Σούπερ στην περσινή σεζόν, κλείνει ιδανικά το έτος με 10 γκολ στα τελευταία εννέα ματς! Ο Κέιν είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τους Σπερς και την Εθνική Αγγλίας, όσοι αναλυτές τον είχαν κριτικάρει όταν σε οχτώ ματς δεν είχε βρει δίχτυα έπεσαν έξω... Ακόμα και όταν ο φορ της Τότεναμ δεν βρίσκει δίχτυα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον προπονητή του.


Ο εγκέφαλος... Ο Τιερί Ανρί... είχε το ρεκόρ στις ασίστ σε μια σεζόν στο Νησί με 20! Βιαζόμαστε; Μάλλον όχι! Ακόμα μια ασίστ, ακόμα ένα τέρμα και μετά το... πάρτι κόντρα στη Σίτι, ο Γερμανός μέσος κάνει τα πάντα για να στείλει την Αρσεναλ στην κορυφή της Premier League! Mε 16 ασίστ ο Οζίλ κάνει την «μηχανή» της ομάδας να δουλεύει περίφημα και δίχως αμφιβολία αξίζει κάθε λίρα από τα 42.5 εκατ. που δόθηκαν για την απόκτησή του! Μπορεί ο... καυστήρας να άργησε να πάρει μπρος, ωστόσο όταν συνέβη αυτό, η Αρσεναλ απογειώθηκε.

Ο Ζιρού βρίσκει ξανά δίχτυα και το οφείλει στις πάσες και τα στημένα του Οζίλ! «Κοιτάξτε τους αριθμούς του. Ναι, μου θυμίζει τον Μπέργκμπ. Ο Μπέργκαμ ήταν πιο σκόρερ, ο Οζίλ κάνει ασίστ. Ωστόσο, ο Γερμανός γίνεται ολοένα και πιο σκόρερ, σε βαθμό που μπορώ να τους συγκρίνω» τόνισε ο Βενγκέρ! Παραπάνω από τους μισούς συλλόγους του πρωταθλήματος έχουν 13 ή λιγότερες ασίστ, τη στιγμή που ο Οζίλ έφτασε τις 16 και οι Βρετανοί φωνάζουν «Στη ζωή τρία πράγματα είναι σίγουρα... Ο θάνατος, οι φόροι και οι ασίστ του Οζίλ».

Limit Up: Τζέιμι Βάρντι ο πρώτος σκόρερ της σεζόν στην Αγγλία, ο παίκτης που έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα όλων των μεγάλων, ο φορ που έχει βάλει τα θεμέλια για την εντυπωσιακή πορεία της Λέστερ! Ομως ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά στο 2015, ο παίκτης που γνωρίζει την αποθέωση από την ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι ο Ριγιάντ Μαχρέζ. Ο Αλγερινός σταρ ξεκινά από τα δεξιά, φέρνει τη μπάλα στο αριστερό και κάνει... θαύματα! Τι έχει κάνει σε αυτό το διάστημα; 13 γκολ, 7 ασίστ και οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν στα 30 εκατ. λίρες, με τη Μπαρτσελόνα και την Αρσεναλ να είναι οι ομάδες που θέλουν να τον αποκτήσουν. Με αυτά τα νούμερα είναι ο κορυφαίος παίκτης στο Νησί σε συμμετοχή του σε γκολ (20). Δεν είναι μόνο το ποιοτικότερο εργαλείο του Ρανιέρι, ήταν και ο παίκτες που έκανε τα πάντα ώστε ο Νάιτζελ Πίρσον να κρατήσει τις Αλεπούδες στην Premier. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τα δυο γκολ που πέτυχε στις 9 Μαΐου κόντρα στη Σαουθάμπτον, με την ομάδα να εξασφαλίζει την παραμονή της!


Η μεταγραφή: Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή στο Νησί για το 2015; Μαρσιάλ; Μπα... Ντε Μπρόινε; Η πιο ακριβή ήταν σίγουρα, ο Βέλγος βρίσκει ρυθμό, έχει πετύχει 5 γκολ, έχει μοιράσει άλλα 8, ο Πετρ Τσεχ έχει προσφέρει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στην άμυνα της Αρσεναλ, ο Παγιέ είναι αρχιτέκτονας στην πολύ δυνατή πορεία της Γουέστ Χαμ, αλλά θα συμμεριστούμε την άποψη των Βρετανών που τονίζουν πως ο Ν' Γκολό Καντέ είναι το κορυφαίο deal της Premier League για το 2015. Στα 6 εκατ. ευρώ το deal με την Καέν και ο Γάλλος μέσος έχει το ίδιο μερίδιο επιτυχίας στην τρελή πορεία της Λέστερ!


Η ματσάρα: Το μυαλό πάει στο 3-0 της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τότεναμ! Στις 15 Μαρτίου η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ κάνει μαγικό α' μέρος και βρίσκει δίχτυα τρεις φορές. Φελαϊνί, Κάρικ, Ρούνεϊ οι σκόρερ σε ένα ματς που ο Ολλανδός αποθεώθηκε από τον ευρωπαϊκό Τύπο! Αυτοματισμοί, απίθανη δημιουργία, εξαιρετική αμυντικά, απίθανη δημιουργικά, η Μάντσεστερ έπαιξε το καλύτερο της ματς με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο της!

Ποιος θα ξεχάσει τη ματσάρα της Λίβερπουλ μέσα στο Etihad. Οι Κόκκινοι διέσυραν τους «Πολίτες» και οι ανταγωνιστές τους θορυβήθηκαν, ενώ ο Τύπος τόνιζε πως ήταν έργο Κλοπ! Για 35 λεπτά η ομάδα του Γερμανού έκανε εξωπραγματικά πράγματα στο γήπεδο, ούτε ο πιο πιστός της φίλος δεν πίστευε αυτά που έβλεπε! Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που ψηφίζουν το... Λέστερ - Τσέλσι! Δεν ήταν ποιοτικό, είχε πάθος, αλλά και μια απίθανη ποδοσφαιρική ερμηνεία των Βάρντι, Μαχρέζ! Την παράσταση όμως κλέβει το γεγονός πως ήταν το τελευταίο ματς του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των Μπλε! Τα όσα έκανε στο γήπεδο, στη μεικτή ζώνη, αλλά και το... κρύο αγκάλιασμα του Ρανιέρι θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας!

Η πρόβλεψη: Πρωταθλήτρια η Αρσεναλ! Το 2015 φεύγει και η λονδρέζικη ομάδα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας! Είναι γεγονός, δεν είναι παραμύθι Χριστουγέννων! Ενα σενάριο που στην έναρξη του πρωταθλήματος κανείς δεν είχε προβλέψει, αλλά πως αυτό να μη γίνει πραγματικότητα με έναν εξωπραγματικό Αλέξις Σάντσες και τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό εγκέφαλο του Νησιού, Μεσούτ Οζίλ! Ο Αρσέν Βενγκέρ κρατά χαμηλά τη μπάλα, τόσα χρόνια δεν αντιδρά στην κριτική του Τύπου, στις φαρμακερές ατάκες του Μουρίνιο, κοιτάζει μόνο την ομάδα του η οποία κινείται στη σωστή κατεύθυνση! Αν οι τραυματισμοί δεν σταθούν εμπόδιο, τότε ο Αλσατός θα καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Oι αριθμοί παίζουν μπάλα...

Η Γιουνάιτεντ του Φαν Χάαλ μετρά οκτώ ματς σε όλες τις διοργανώσεις, το χειρότερο σερί της από τον Ιανουάριο του 1990!

Ο Πετρ Τσεχ τα έκανε... 170! Αυτά είναι τα clean sheets του γκολκίπερ της Αρσεναλ, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα στην ιστορία της Premier League!

Ο Λουκάκου έφτασε τα 40 γκολ με την Εβερτον στην Premier League κι έγινε ο 5oς που τα καταφέρνει. Προηγήθηκαν οι Φέργκιουσον, Κέιχιλ, Κάμπελ, Οσμαν.

Ο Ιγκάλο έφτασε τα 30 γκολ στο 2015, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στις τέσσερις κατηγορίες του Νησιού

Ο Χάρι Κέιν με 27 γκολ έχει τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στην Premier League

Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έκλεισαν το 2015 εκτός τετράδας, την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν τη σεζόν 1980-81!

Ο Μινιολέ έχει τα περισσότερα clean sheets (20) στην Premier League για το 2015, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο γκολκίπερ

Η Γουέστ Μπρομ κράτησε 17 φορές την εστία της ανέπαφη στο 2015, περισσότερες από οποιαδήποτε ομάδα στην Premier League!

 

Τελευταία Νέα