Ο ήλιος δύει για την Βίλα!

Ο ήλιος δύει για την Βίλα!

Ο ήλιος δύει για την Βίλα!

bet365

Καμία σωτηρία για την Αστον Βίλα! Τραγικός απολογισμός με 8 βαθμούς, 15 γκολ ενεργητικό και οι επιλογές του καλοκαιριού οδηγούν στον όλεθρο!

Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε για την Αστον Βίλα και η εικόνα στη βαθμολογία είναι... απελπιστική! Οι «Χωριάτες» δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό και πλέον είναι το τεράστιο φαβορί για τον υποβιβασμό στην Championship! To ματς στο Κάροου Ρόουντ ήταν το «κλειδί» για μια δυναμική επιστροφή επιβίωσης! Ο νέος χρόνος όμως θα την βρει στον πάτο, τον κόσμο απογοητευμένο, τον Γκαρντ ανήμπορο να αντιδράσει και τη διοίκηση να σκέφτεται αν έχει νόημα να σπάσει τα ταμεία της μήπως και σώσει την κατάσταση ή τα... κρατήσει για να χτίσει ένα νέο σύνολο! Βέβαια, υπάρχει σχετικά πρόσφατο παράδειγμα, με την ΚΠΡ να τα δίνει όλα, να το παλεύει, αλλά να μην τα καταφέρνει! Τουλάχιστον προσπάθησε...

Πριν την αναμέτρηση με τη Νόριτς, στην Αστον Βίλα μιλούσαν για δέκα νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως δεν είναι και η... Γιουνάιτεντ! Το σερί που επιθυμούσε ο Ρεμί Γκαρντ δεν άρχισε ποτέ και πλέον ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της πιστεύει πως μπορεί να έρθει η σωτηρία! Η Βίλα μπήκε σε ένα ένα κλειστό «club» τριών ομάδων με τον χειρότερο απολογισμό στο πρώτο μισό της Premier League! Η Σάντερλαντ με τους έξι βαθμούς τη σεζόν 2005-06 και η Ντέρμπι με επτά την περίοδο 2007-08 έχουν λιγότερους βαθμούς από την Αστον Βίλα!

Ωστόσο, σε ένα από τα κρισιμότερα ραντεβού της χρονιάς, οι παίκτες του Γκαρντ ήταν ασυνεπείς, δεν έκαναν... φάση και δεν μπόρεσαν να αποδείξουν πως θέλουν να μείνουν στην κατηγορία! Αλήθεια; με 15 γκολ ενεργητικό και ένα clean sheet πως μπορεί να ζητά την παραμονή; Τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία το καλοκαίρι ήταν πολλά, πάρα πολλά, Ντελφ και Μπεντέκε αποχώρησαν, ο Τιμ Σέργουντ έκανε το λάθος να... συναινέσει και πλήρωσε το μάρμαρο! Oμως με τις αποτυχημένες ενέργειες της διοίκησης ούτε ο Γκαρντ μπορεί να σώσει την κατάσταση...

Η αποτυχία όμως έχει... όνομα ή καλύτερα τέσσερα επίθετα! Λέρνερ, Φοξ Αλμσταντ και Ράιλι. Η Βίλα απέκτησε 13 παίκτες το καλοκαίρι, οι περισσότερες επιλογές του Πάντι Ράιλι και του αθλητικού διευθυντή, Χέντρικ Αλμσταντ, σε μια πολιτική που άφησε τον Σέργουντ... εκτός και φυσικά εκτεθειμένο! Ο πρόεδρος της ομάδας, Ράντι Λέρνερ και ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Φοξ άφησαν την κατάσταση να ξεφύγει, δεν πήραν ποτέ θέση υπέρ του Σέργουντ και τον στήριξαν όταν ο τελευταίος απεγνωσμένα φώναζε για αλλαγή του σκηνικού!

Ο Λέρνερ δεν δέχθηκε ποτέ τα χρήματα των Κινέζων το καλοκαίρι, αφού ήθελε αποκλειστικότητα στις αποφάσεις, αντίθετα έβαλε στα ταμεία του περισσότερα από 40 εκατ. λίρες, ενώ ξόδεψε μόλις επτά! Οι περισσότερες νέες προσθήκες δεν είχαν καμία εμπειρία από την Premier League, αλλά και ο Σέργουντ δεν είναι άμεμπτος ευθυνών! Σίγουρα οι επιλογές του ήταν ελάχιστες, αλλά κι αυτός δεν κατάφερε να χτίσει κάτι για να κερδίσει ομάδες του ίδιου βεληνεκούς!

Ο Φοξ μπορεί να έβαλε δεκάδες εκατομμύρια στα ταμεία της Αρσεναλ ως Εμπορικός Διευθυντής (170 εκατ. για deal με την Puma), αλλά στη Βίλα πήρε αρμοδιότητες εκτός του πεδίου του. Η μοναδική του εισήγηση, ο Αλμσταντ τα... έσπασε με το «καλημέρα» με τον Σέργουντ και η τολμηρή μεταγραφική πολιτική είχε ολέθρια αποτελέσματα!

Με 8 βαθμούς και 15-34 τέρματα, κανείς δεν πιστεύει στο θαύμα, ούτε ο Γκραντ που αγνοεί ακόμα τη νίκη. Οι «Χωριάτες» φλερτάρουν έντονα με τον πρώτο υποβιβασμό έπειτα το 1987 και ο Σταν Κόλιμορ... φωνάζει: «Lerner Out, Fox Out, Almstadt Out, Reilly Out, Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο ΦΗ»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...