Οι νεοφώτιστες αρέσουν πολύ!

Οι νεοφώτιστες αρέσουν πολύ!

bet365

Οι νεοφώτιστες του 2015 στην Premier League αφήνουν τη σφραγίδα τους και δείχνουν ικανές να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν! Γουότφορντ, Νόριτς και Μπόρνμουθ αρέσουν πολύ....

Τρομερά πράγματα στην Premier League ακόμα ένα σαββατοκύριακο! Είδαμε την Τσέλσι χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο να πετυχαίνει δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο, την Γιουνάιτεντ να μη μπορεί να κάνει φάση και να χάνει εντός έδρας από τη Νόριτς. Ο άνεμος αισιοδοξίας του Κλοπ... κόπασε και αν η Γουότφορντ ήταν πιο ουσιαστική θα μπορούσε να είχε διαλύσει τη Λίβερπουλ! Η Λέστερ συνέχισε την τρελή της πορεία στον δρόμο για τον τίτλο και η Μπόρνμουθ πήρε φόρα που την κράτησε πάνω από τους Μπλε του... Χίντινκ! Θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στο βαρετό ποδόσφαιρο της Μάντσεστερ και στο... τραγικά επιθετικό ποδόσφαιρο του Φαν Χάαλ!

Η Γιουνάιτεντ στον τομέα των γκολ ανα παιχνίδι, έχει γυρίσει το ρολόι 25 χρόνια πίσω! Τι είχει κάνει η Μάντσεστερ τη σεζόν 1989/1990; Είχε τερματίσει στη 13η θέση! Η φετινή επίδοση είναι κατά 0,39 γκολ/ματς πιο βελτιωμένη, φτάνοντας στα 1,29 τέρματα ανά παιχνίδι. Βέβαια, με τη Μάντσεστερ είναι πολύ πιθανό να ασχοληθούμε ξανά στις Γιορτές, αφού ο Ολλανδός κόουτς πήρε τελεσίγραφο για τα δυο επόμενα παιχνίδια με Στόουκ και Τσέλσι! Αλλωστε, ο Μουρίνιο περιμένει στη γωνία! Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι Νόριτς, Μπόρνμουθ και Γουότφορντ! Ο λόγος; Πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2011 που κέρδισαν στην ίδια αγωνιστική οι νεοφώτιστες ομάδες! Τότε, το είχαν κάνει οι Νόριτς, Σουόνσι και ΚΠΡ! Η Γουότφορντ συνέτριψε 3-0 την ομάδα του Κλοπ, στην πιο βαριά ήττα των «Κόκκινων» από νεοφώτιστη έπειτα από 12 χρόνια (3-0 από Νιούκασλ το 2003).

Τι μπορούμε να περιμένουμε όμως από τις τρεις νεοφώτιστες στο υπόλοιπο της σεζόν; Για πρώτη φορά από το από 1989 που η Νόριτς επικράτησε της Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ», κάτι που την έβγαλε εκτός επικίνδυνης ζώνης. Ναι, τα «Καναρίνια» μπορούν να ονειρεύονται και το απέδειξαν σε ακόμα ένα ντέρμπι! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Γιουνάιτεντ ήταν τραγική το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο σε αυτό βοήθησαν και οι παίκτες του Αλεξ Νιλ, με τρελή πίεση, εξαιρετικές αντεπιθέσεις και τρέξιμο που «εγκλώβισε» τους γηπεδούχους. Ομάδα με πλάνο, και τον νεαρό Σκωτσέζο τεχνικό να ξέρει πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες του.

Εχασε πολύ δύσκολα από την Σίτι και την Τσέλσι, πήρε βαθμό από την Αρσεναλ, νίκησε τη Γιουνάιτεντ. Ξέρει να παίζει καλά όταν βρίσκεται υπό έντονη πίεση, και οι ενέσεις αυτοπεποίθησης που έδωσε η τελευταία επιτυχία μπορεί να αποτέλεσμα έναυσμα για την αντεπίθεσή της! Αν ο Ζερόμ είχε βοήθειες στην επίθεση, τα πράγματα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά! Ο Ρέντμοντ κατάφερε έπειτα από 17 στροφές να βάλει το όνομά του στη λίστα των «μεγάλων» για το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, ωστόσο η διοίκηση δεν θα... τολμήσει να τον παραχωρήσει! Μια πρόβλεψη; Μπορεί να μείνει στην Premier League με μια καλή μεταγραφή στην επίθεση!

Ομάδα… τρέλα η Γουότφορντ και το δίδυμο Ντίνι – Ιγκάλο σκορπά τον τρόμο… Το απέδειξε και χθες, με τον Σκρτελ να φαίνεται… λίγος μπροστά στον Νιγηριανό! Τέσσερις διαδοχικές νίκες, οι τρεις χωρίς να δεχθεί γκολ και είναι απόδειξη πως η ομάδα του Φλόρες είναι πολύ καλή! Πιο δυνατή, πιο γρήγορη από τη Λίβερπουλ στο κυριακάτικο ματς «Δεν εκπλήσσομαι, είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πάντα ένα πλάνο, παίζουν το ποδόσφαιρό τους και μπορεί να πάει καλύτερα» σχολίασε ο Κλοπ. Εκτός από το εξαιρετικό δίδυμο, ο Ισπανός τεχνικός έχει φτιάξει πλάνο ραμμένο και κομμένο στα μέτρα τους. Η ομάδα του 4-4-2 έχει τρομερούς «εργάτες» στο κέντρο, αλλά και δυο επιθετικούς που θα κάνουν και αμυντική δουλειά, οχυρώνοντας έτσι την ομάδα τους με τον ιδανικότερο τρόπο! Αν ο Ιγκάλο με τον Ντίνο συνεχίσουν σε αυτό το ρυθμό, τότε η παρουσία της στην πρώτη οχτάδα είναι εγγυημένη! Αλλωστε, η διοίκηση δεν μένει στις υποσχέσεις και η ποιοτική ενίσχυση θεωρείται σίγουρη!

Εκτός επικίνδυνης ζώνης και η Μπόρνμουθ, η οποία μετά το κάκιστο ξεκίνημα μετρά τρεις διαδοχικές νίκες, πέντε ματς αήττητη και δείχνει ικανή για τη σωτηρία! Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, κάτι που συμπεράναμε από την αγωνιστική συμπεριφορά του Αρτερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ λίγες ώρες μόνο έπειτα την τραγωδία που τον βρήκε! Είναι η ομάδα του προπονητή, οι παίκτες ξέρουν 100% τον ρόλο τους στο γήπεδο κι εγκλιματίστηκαν άμεσα. Στάνισλας και Γουίλσον είναι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά και από τα δικά τους πατήματα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η σωτηρία! Αν οι Μάρεϊ, Κινγκ έδιναν κι άλλες λύσεις… Ανησυχητικό γεγονός οι συχνοί τραυματισμοί και το ρόστερ δεν είναι τόσο ποιοτικό, ώστε να αντέξει. Αν ο νέος χρόνος την βρει με ελάχιστες βαθμολογικές απώλειες, τότε η Μπόρνμουθ θα έχει βγάλει από πάνω της ένα τεράστιο βαρίδι, αυτό της απειρίας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...