Παίκτης του μήνα... εις διπλούν

Παίκτης του μήνα... εις διπλούν

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που κέρδισαν δύο φορές στη σειρά το βραβείο του παίκτη του μήνα στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

Από τη δημιουργία της το 1992, στην Πρέμιερ Λιγκ έχει αγωνιστεί η πλειοψηφία των καλύτερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία. Παίκτες που έχουν αναδειχθεί κορυφαίοι του κόσμου και έχουν δώσει κομμάτι από τη λάμψη τους στο Νησί. Ο δείκτης δυσκολίας του αγγλικού πρωταθλήματος φαίνεται και από το γεγονός πως ελάχιστοι από αυτούς έχουν καταφέρει να αναδειχθούν δυο συνεχόμενες φορές καλύτεροι ποδοσφαιριστές του μήνα.

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται από τη σεζόν 1994-95 και πολυνίκης είναι ο Στίβεν Τζέραρντ με έξι κατακτήσεις. Ποτέ, όμως, δεν κατάφερε να το πάρει δύο σερί μήνες. Το ίδιο και οι Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, που έχουν αναδειχθεί κορυφαίοι του μήνα πέντε φορές ή παίκτες, όπως ο Γκιγκς, ο Ανρί και ο Σίρερ. Μόλις πέντε ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να πάρουν το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή δύο σερί μήνες και το FourFourTwo του gazzetta.gr τους παρουσιάζει.

Ρόμπι Φάουλερ
Ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Πρέμιερ Λιγκ δύο συνεχόμενους μήνες. Ήταν τον Δεκέμβριο του 1995 και τον Ιανουάριο του 1996 (το δεύτερο το μοιράστηκε με τον Σταν Κόλιμορ). Το πρώτο βραβείο ήρθε για τα δύο γκολ του στο 2-0 της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 17/12, για το χατ-τρικ στο 3-1 επί της Άρσεναλ στις 23/12 και για το ένα τέρμα στο 0-2 στην έδρα της Άστον Βίλα στις 31/12. Τον επόμενο μήνα πέτυχε δύο γκολ στο 4-2 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ και δύο ακόμα στο 5-0 επί της Λιντς.

Ντένις Μπέργκαμπ
Φουριόζος ξεκίνησε τη σεζόν 1997-98 ο «ιπτάμενος» Ολλανδός της Άρσεναλ, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το βραβείο του παίκτη του μήνα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του ’97. Δύο γκολ στο 1-3 στην έδρα της Σαουθάμπτον στις 23/8 και χατ-τρικ στο 3-3 με την Λέστερ στις 27/8. Τον επόμενο μήνα πέτυχε δύο τέρματα στο 2-3 της Άρσεναλ στις 21/9 μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ επί της Τσέλσι και άλλο ένα (και μία ασίστ) στο 4-0 επί της Γουέστ Χαμ. Το μεγαλύτερο βραβείο για τον Μπέργκαμπ και την Άρσεναλ, πάντως, ήρθε στο τέλος της σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Πορτογάλος είχε αρχίσει να γίνεται συλλέκτης ατομικών διακρίσεων από την εποχή που αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πριν κατακτήσει τον τίτλο και αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος τη σεζόν 2006-07, ο Ρονάλντο είχε πάρει δύο συνεχόμενες φορές το βραβείο του καλύτερου παίκτη του μήνα. Ήταν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2006. Γκολ στο 3-0 επί της Πόρτσμουθ στις 4/11, γκολ και στο 3-0 επί της Έβερτον στις 29/11. Τον επόμενο μήνα ο Κριστιάνο ήταν κυριολεκτικά «εκρηκτικός». Ένα τέρμα και μία ασίστ στο 3-1 επί της συμπολίτισσας Σίτι στις 9/12, ενώ σημείωσε από δύο γκολ στα παιχνίδια κόντρα σε Άστον Βίλα (3-0, 23/12), Γουίγκαν (3-1, 26/12) και Ρέντινγκ (3-2, 30/12).

Χάρι Κέιν
Σχεδόν δέκα χρόνια πέρασαν – μετά τον Ρονάλντο – για να μπορέσει κάποιος ποδοσφαιριστής να πάρει το βραβείο του παίκτη του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ δύο φορές στη σειρά. Ο Χάρι Κέιν, μάλιστα, έγινε ο νεότερος ηλικιακά που το κατάφερε (21 ετών) τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015. Πέρσι την Πρωτοχρονιά πέτυχε δύο γκολ και έδωσε άλλες δύο ασίστ στο 5-3 της Τότεναμ επί της Τσέλσι, ενώ στις 10/1 πέτυχε ένα τέρμα στο 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας και στις 31/1 σημείωσε άλλα δύο γκολ στο 0-3 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Εξίσου «καυτός» και τον επόμενο μήνα ο Άγγλος επιθετικός της Τότεναμ. Δύο γκολ στο 2-1 επί της Άρσεναλ στις 7/2, ένα γκολ και μία ασίστ στην ήττα με 3-2 από τη Λίβερπουλ στις 10/2 και ένα ακόμα τέρμα στο 2-2 με την Γουέστ Χαμ στις 22/2.

Τζέιμι Βάρντι
Το «τρένο» της Λέστερ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχει ονοματεπώνυμο εντός αγωνιστικού χώρου. Τζέιμι Βάρντι. Από τη στιγμή που έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος σε 11 σερί αγωνιστικές, ήταν αναμενόμενο ο Άγγλος επιθετικός να πάρει και το βραβείο του καλύτερου παίκτη, κάτι που κατάκτησε τους δύο τελευταίους μήνες. Πέντε γκολ τον Οκτώβριο (δύο με Σαουθάμπτον και ένα με Νόριτς, Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Μπρομ) και άλλα τρία τον Νοέμβριο (με Γουότφορντ, Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ήταν τα κατορθώματα του Βάρντι. Ο Δεκέμβριος είναι ακόμη σε εξέλιξη, με τον Άγγλο να έχει πετύχει ένα τέρμα και να έχει μπροστά του ακόμη δύο παιχνίδια με τη Λέστερ. Λέτε να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που θα κατακτήσει το βραβείο του παίκτη του μήνα τρεις συνεχόμενες φορές;

 

Τελευταία Νέα