Εδώ Ζοσέ, εκεί Ζοσέ...

Εδώ Ζοσέ, εκεί Ζοσέ...

bet365

...που θα πάει ο Ζοσέ; Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κάποιους πιθανούς (και απίθανους) προορισμούς για τον Μουρίνιο, μετά το διαζύγιό του με την Τσέλσι.

Ποιος θα το φανταζόταν λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ και την ανανέωση του συμβολαίου του με την Τσέλσι πως ο Ζοσέ Μουρίνιο θα βρισκόταν στο... ταμείο ανεργίας. Η ζωή - όπως και το ποδόσφαιρο - είναι απρόβλεπτη, όμως, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός να δει την πόρτα της εξόδου από το Στάμφορντ Μπριτζ (με το αζημίωτο φυσικά). Προς το παρόν, ο Special One θα περάσει, μετά από πολλά χρόνια, ξέγνοιαστα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, όμως μετά τις γιορτές αναμένεται να μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Εκτός από τα σενάρια για το μόνιμο αντικαταστάτη του στον πάγκο της Τσέλσι, ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ονόματα ομάδων, που θα ήθελαν στο τιμόνι τους τον Πορτογάλο τεχνικό. Κοινός παρανομαστής για όποια ομάδα επιθυμεί να τον κάνει δικό της είναι να διαθέτει «χοντρό» πορτοφόλι, αφού ο Μουρίνιο δε θα πήγαινε ποτέ κάπου, που δε θα μπορούσε να κινηθεί άνετα στο μεταγραφικό παζάρι. To FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τέσσερις πιθανούς και έναν... απίθανο προορισμό στην καριέρα του Special One.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Είναι η ομάδα που έχει ό,τι ζητάει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ένα τεράστιο brand name, δεκάδες εκατομμύρια για... ξόδεμα και φυσικά αγωνίζεται στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Αν συνεχίσει έτσι ο Λουίς Φαν Χάαλ, δύσκολα θα παραμείνει στο τιμόνι των «μπέμπηδων» και έτσι αυτομάτως θα μείνει κενή η θέση, η οποία μοιάζει... στοιχειωμένη από τη στιγμή που αποχώρησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Πορτογάλος είναι από τους λίγους προπονητές, που διαθέτουν την προσωπικότητα για να σηκώσουν το βάρος του πάγκου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ίσως ο μοναδικός αντίπαλός του σε μία πιθανή μετακίνηση στο Ολντ Τράφορντ να είναι... ο Γκουαρντιόλα.

Παρί Σεν Ζερμέν
Το μοναδικό της μειονέκτημα σε σχέση με τη Γιουνάιτεντ είναι το γεγονός πως το γαλλικό πρωτάθλημα δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Κατά τα άλλα, η πρόκληση της Παρί Σεν Ζερμέν είναι τεράστια για κάθε προπονητή και για τον Μουρίνιο είναι αντίστοιχη με αυτή της Τσέλσι το 2004. Όπως τότε οι «μπλε», έτσι και τώρα η Παρί αναζητά την ευρωπαϊκή καταξίωση, διαθέτοντας από πίσω της ένα τεράστιο χαλί εκατομμυρίων. Παικταράδες έχει τη δυνατότητα να αγοράζει, το μόνο που της λείπει είναι μία μεγάλη προσωπικότητα στον πάγκο. Και ο Special One ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Ρεάλ Μαδρίτης
Ο τρόπος με τον οποίον έφυγε πριν από 2,5 χρόνια από τη Μαδρίτη και οι κάκιστες σχέσεις με κάποιους ποδοσφαιριστές θα έκαναν ένα τέτοιο ενδεχόμενο να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, αν η παρουσία του Ράφα Μπενίτεθ φέτος στον πάγκο της Ρεάλ δεν ήταν τόσο... κάτω από τη βάση. Πολλοί φίλοι της «βασίλισσας» έχουν αρχίσει να ζητούν την επιστροφή του Special One στο Μπερναμπέου και επειδή με τον Φλορεντίνο Πέρεθ ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος, ας μην αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Άραγε ο Κριστιάνο τι θα πει γι’ αυτό;

Βαλένθια
Θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αν δεν υπήρχαν δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, μάνατζερ του Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο Ζόρζε Μέντες, ο οποίος είναι ταυτόχρονα στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη της Βαλένθια, Πίτερ Λιμ. Δεύτερον, το αφεντικό των «νυχτερίδων» είναι έτοιμο να ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Βαλένθια να επιστρέψει στην ελίτ, κάτι που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο τον Μουρίνιο, ο οποίος πάντοτε επιλέγει ομάδες, που έχουν οικονομική άνεση. Μειονέκτημα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι το γεγονός πως η ισπανική ομάδα δύσκολα θα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν.

Εθνική Πορτογαλίας
Είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στις ενδεχόμενες επιλογές του Μουρίνιο. Πρώτον, δεν υπάρχει λόγος να απομακρυνθεί ο Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας (εκτός και αν οι Πορτογάλοι γίνουν... Έλληνες) και δεύτερον είναι πολύ νωρίς για τον Special One να γίνει ομοσπονδιακός τεχνικός. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι πολύ μικρός ηλικιακά για να βρεθεί στο τιμόνι εθνικής ομάδας. Αυτό είναι κάτι που επιθυμεί να το κάνει σε ένα βάθος δεκαετίας και φυσικά η εθνική ομάδα της χώρας του είναι η πρώτη του επιλογή. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως...

 

Τελευταία Νέα