Έξι μέσοι για την Άρσεναλ (vids+pics)

Gazzetta team
Έξι μέσοι για την Άρσεναλ (vids+pics)

bet365

Ο Paul Wlikes ξεχωρίζει τις καλύτερες επιλογές για την ενίσχυση της πολύπαθης μεσαίας γραμμής των «Κανονιέρηδων» ενόψει Ιανουαρίου.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, η Άρσεναλ συνδέεται με αρκετούς αμυντικούς/κεντρικούς μέσους. Οι τραυματισμοί των Κοκλάν και Καθόρλα δείχνουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο, αφού η απόκτηση ενός παίκτη σε αυτή τη θέση μοιάζει αρκετά πιθανή.

Παρακάτω ακολουθούν έξι από τις καλύτερες επιλογές που... παίζουν στην ευρωπαϊκή αγορά, με την ανάλυση του Stats Zone του FourFourTwo.

Αντριέν Ραμπιό (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει μια πολύ πλούσια μεσαία γραμμή και ειδικά στη θέση του holding. Ο 20χρονος πρέπει να ανταγωνιστεί για τη θέση του με τους Τιάγκο Μότα, Μπλαζέ Ματουιντί, Μάρκο Βεράτι και Μπενζαμίν Σταμπουλί για μία θέση βασικού στην 11άδα. Μόνο ο δεξιός μπακ Σερζ Οριέ πάντως έχει περισσότερα τάκλιν από τον νεαρό Παριζιάνο, ενώ η ικανότητά του στη δημιουργία σε συνδυασμό με τις κάθετες πάσες του προσθέτουν επιθετικά μπόνους.

Ο Ραμπιό έχει ξεκινήσει σε οκτώ ματς στη Ligue 1 φέτος, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι βασικός σε περισσότερα σε αυτή την καμπή της καριέρας του και τα σχόλια που έκαν ξεσήκωσαν αντιδράσεις στους οπαδούς. «Ζήτησα από τον πρόεδρο να φύγω δανεικός τον Ιανουάριο, αν ο χρόνος μου στον αγωνιστικό χώρο είναι περιορισμένος», ομολόγησε. «Είναι κάτι που δεν μπορεί να μου αρνηθεί, ξέρω ότι με συμπαθεί πολύ».

Η Άρσεναλ ίσως δεν μπορέσει να τον πάρει με μεταγραφή ακόμα, αλλά σίγουρα θα αποδειχθεί αποτελεσματική λύση μέχρι τα προβλήματα τραυματισμών στο Emirates να υποχωρήσουν.

Βίκτορ Γουανιγιάμα (Σαουθάμπτον)

Ο δυναμικός box to box μέσος της Σαουθάμπτον είναι επαρκής στα τάκλιν και έχει καλό ποσοστό στα κοψίματα, όντας ένας καλός all around ποδοσφαιριστής. Μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα στην επίθεση, ενώ οι σωματικές του ικανότητες τον κάνουν χρήσιμο στο να ανακόπτει τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Ωστόσο, ο Γουανιγιάμα προτιμά να πιέζει ψηλότερα στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν είναι πρωταρχικός του ρόλος η προστασία της αμυντικής τετράδας.

Πιθανόν να λειτουργούσε καλύτερα δίπλα στον Ματιέ Φλαμινί από ότι στον Άαρον Ράμσι, γεγονός που ίσως περιόριζε λίγη από τη δημιουργικότητα της Άρσεναλ στο επιθετικό 1/3. Ο Κενυάτης ήθελε να συναντηθεί ξανά με τον πρώην προπονητή του Μαουρίτσιο Ποκετίνο στην Τότεναμ, αλλά οι «Άγιοι» είχαν ήδη πουλήσει τον Μόργκαν Σνάιντερλεν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν θέλει να χάσει άλλους παίκτες και να κάνει προσθαφαιρέσεις τον Ιανουάριο, ωστόσο έχει ήδη τον Οριόλ Ρομέου ως έτοιμη λύση. «Δεν θα πουλήσουμε κανέναν τον Ιανουάριο. Κανέναν. Ακόμα κι αν μας προσφέρουν 100 εκατομμύρια λίρες», δήλωσε ο Ολλανδός.

Λούκας Μπίλια (Λάτσιο)

Ο μέσος της Λάτσιο έχει συνδεθεί με μια μεταγραφή στην Αγγλία, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι έχουν προστεθεί στους πιθανούς μνηστήρες, μαζί με την Άρσεναλ. Η σεζόν για το σύλλογο της Ρώμης δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο πέρυσι, οπότε ο παίκτης ίσως είναι πιο πρόθυμος στο να αποχωρήσει.

Ωστόσο, ο 29χρονος θα αποτελούσε μια αρκετά δαπανηρή μεταγραφή, λόγω της τεχνικής και της επικινδυνότητάς του απέναντι στην αντίπαλη εστία. Ο Μπίλια σουτάρει από απόσταση, γεγονός που τον έχει κάνει να σκοράρει 4 φορές φέτος, ενώ η ικανότητά του στα στημένα είναι επιπλέον πλεονέκτημα για κάθε ομάδα.

Επαρκής επίσης στην πάσα και στο τάκλιν, ο Αργεντινός διεθνής είναι περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη. «Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε αν θα φύγει τον Ιανουάριο», παραδέχθηκε ο ατζέντης του Έντσο Μοντεπαόνε. «Ο Μπίλια είναι χαρούμενος στη Λάτσιο, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για την καριέρα του».

Κλαούντιο Γιάκομπ (Γουέστ Μπρομ)

Θα ήταν ειρωνεία της τύχης αν ευνοούταν ο Γιάκομπ από τον τραυματισμό του Κοκλάν, με δεδομένο ότι ήταν εκείνος που μάρκαρε τον Γάλλο στη φάση που τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός μέχρι τον Μάρτιο. Ο Αργεντινός... καταστροφέας της Γουέστ Μπρομ είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της Premier League και έχει προσαρμοστεί εκπληκτικά από όταν αποκτήθηκε το 2012.

Ο Γιάκομπ μπορεί να γίνει υπερβολικά ενθουσιώδης ανά περιόδους, γεγονός που οδηγεί σε πολλά φάουλ, ενώ είναι πιο άνετος χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο, σε πιο αμυντικό ρόλο. Είναι καλύτερος στην κατοχή από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, έχοντας πάντα ως πρώτη επιλογή το «σπάσιμο» της μπάλας στα άκρα.

Αουγκούστο Φερνάντες (Θέλτα Βίγο)

Ακόμα ένας Αργεντινός, ο 29χρονος Φερνάντες, θα είναι αρκετά φτηνότερος από κάθε άλλη εναλλακτική. Ο Φερνάντες θα μπορούσε να υπογράψει για λιγότερο από 4 εκατομμύρια λίρες, με την Ατλέτικο επίσης να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Η Θέλτα κατέχει το 50% του παίκτη και η Βελές Σάρφιλντ το υπόλοιπο μισό.

Έχοντας την ιδιότητα να προσαρμόζεται εύκολα, ο Φερνάντες έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό τάκλιν στη La Liga και μια ευρεία γκάμ από πάσες, αν και ίσως δυσκολευτεί στην Premier League στην ηλικία του. Αποτελεί σταθερή βάση ανάπτυξης της Θέλτα, ενώ είναι άνετος να κυκλοφορεί τη μπάλα τόσο προς τα μπρος, όσο και τα πίσω.

Στην νίκη με 4-1 απέναντι στην εμμονική με την κατοχή Μπαρτσελόνα, μόνο τρεις παίκτες στο γήπεδο έκαναν περισσότερες πάσες, ενώ κατάφερε να ισοφαρίσει τον Αντρές Ινιέστα με 49 ολοκληρωμένες πάσες στους συμπαίκτες του.

Ζορζίνιο (Νάπολι)

Αποτελεί master στις μεταβιβάσεις και κινείται λίγο διαφορετικά από τους προαναφερθέντες, αφού κάνει 20 περισσότερες πάσες ανά αγώνα από κάθε άλλον παίκτη της Serie A. Για μια ομάδα με τόσο καλη κυκλοφορία μοιάζει ως τέλεια απόκτηση, αν και δεν είναι τόσο καλός στα τάκλιν και ίσως χρειαστεί αναδόμηση στη μεσαία γραμμή για να χωρέσει.

Στη Νάπολι ο Άλαν παρέχει την ενέργεια και τη δύναμη, ενώ η Άρσεναλ θα χρειαζόταν έναν παίκτη στο στιλ του πρώην της, Αμπού Ντιαμπί, έτσι ώστε να πλαισιώσει σωματικά τον Βραζιλιανο-ιταλό στα μεγαλύτερα ματς. Ο Ζορζίνιο κόβει μπάλες χάρη στην εξυπνάδα και τις τοποθετήσεις του και οι κάθετες που δοκιμάζει δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για τους επιθετικούς.

Ο ατζέντης του Ζοάο Σάντος έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο ενδιαφέρον της Άρσεναλ, αλλά θα χρειαζόταν ένα μεγάλο ποσό για τη Νάπολι προκειμένου να δεχθεί να τον πουλήσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα