Μπεμπέτο, Ρίμπο... Λούκας

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Μπεμπέτο, Ρίμπο... Λούκας

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει την επική σεζόν του Λούκας Πέρεθ, που γράφει ιστορία με την Ντέπορ, θέτει υποψηφιότητα για το EURO και ετοιμάζεται να φέρει ζεστό χρήμα στον ΠΑΟΚ.

Μία φορά και για κάποια υπέροχα χρόνια υπήρξε μία ομαδάρα που την λάτρεψαν όσοι την είχαν την τύχη και τη χαρά να την παρακολουθήσουν. Εκείνη η Super Depor που ξεκίνησε με τον Αρσένιο Ιγκλέσιας, αλλά γιγαντώθηκε με τον Χαβιέρ Ιρουρέτα στον πάγκο, είχε διάρκεια περίπου μίας 10ετίας και από το ρόστερ της παρέλασαν ορισμένοι παικταράδες. Την έφεση στο θεαματικό παιχνίδι το κοινό του «Ριαθόρ», που τότε ήταν κατηφορικό πάντα προς την εστία του αντιπάλου, την απόλαυσε με σκόρερ μυθικούς για την ιστορία του club.

Πρώτος μεγάλος θρύλος στη γραμμή κρούσης της Λα Κορούνια υπήρξε ο Βραζιλιάνος Μπεμπέτο. Τον ακολούθησε ο Ρόι Μακάι και αμέσως μετά ο λιγότερο ποιοτικός, μα τίμιος Βάλτερ Παντιάνι. Ενδιάμεσα από τους δύο πρώτους είχε εμφανιστεί ο Ριβάλντο πριν πάρει τη μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα. Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί; Ηταν οι μοναδικοί στην ιστορία του συλλόγου που φτάνοντας στην 15η αγωνιστική, είχαν ξεπεράσει τα 10 γκολ.

Τώρα όμως στο εκλεκτό παρεάκι τους ήρθε να προστεθεί μία έκπληξη. Αλήθεια, θα περίμενε κανείς ότι ο Λούκας Πέρεθ θα πραγματοποιούσε τέτοιο ξεκίνημα σαν το φετινό του; Εκείνος με γκολ και ασίστ ενορχήστρωσε το Σάββατο το απόγευμα την επιστροφή της ομάδας του στο «Καμπ Νόου» (σ.σ.: από 2-0 σε 2-2), για να δει τη παραγωγικότητα του να αυξάνεται στα 11 τέρματα στη La Liga, ενώ έχει και δύο κεράσματα σε συμπαίκτες του. Ετσι έγινε ο μοναδικός Ισπανός σε όλα τα χρόνια της Λα Κορούνια που μπαίνει σε αυτή την τόσο ειδική-επιτυχημένη λίστα σε επίπεδο Primera Division.

Στα 27 του, το γέννημα θρέμμα της μεγάλης πόλης της Γαλικίας, κάνει τρομερά πράγματα και έχει κλέψει δύο πολύ σημαντικές καρδιές. Η μια που είναι δεδομένη, είναι εκείνη του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο οποίος δήλωσε ότι θα τον καλέσει σύντομα σε φιλικό της Εθνικής. Η άλλη, η οποία όμως κυκλοφορεί σαν φήμη, είναι εκείνη του Αρσέν Βενγκέρ. Ναι, το όνομα του Λούκας παίζει εδώ και μέρες στο ρεπορτάζ της Αρσεναλ και ακόμα και αυτό από μόνο του είναι ένα τρομερό επίτευγμα μαρτυρία για την ανέλιξη του παίκτη.

Γενικότερα ο φορ της Ντεπορτίβο έχει εξελιχτεί σε κορυφαία μορφή του ρόστερ. Από πέρσι ξεκίνησε καλά αυτή η ιστορία, που μεγάλωσε με το γκολ του στο τελευταίο περσινό ματς του πρωταθλήματος. Οταν μείωσε σε 2-1 στο «Καμπ Νόου», οδήγησε την ομάδα στην ισοφάριση και εν τέλει στην παραμονή που θα ερχόταν μόνο με νίκη ή ισοπαλία. Από ένας μικρός ήρωας όμως, φέτος έχει γίνει το απόλυτο ίνδαλμα για το κοινό εκεί στις βραχώδεις ισπανικές ακτές του Ατλαντικού.

Και δεν είναι απλά ότι βρίσκει δίχτυα. Ολα, μα όλα τα γκολ του είναι πανέμορφα. Τέλεια, έξυπνα τελειώματα, που όμως είναι δουλεμένα, όχι τυχαία. Ειδικά κόντρα σε Μπιλμπάο, Βαλένθια και Ατλέτικο έβαλε ποιήματα. Μα δεν μένει εκεί. Δεν περιμένει στην κορυφή να του τα δώσουν έτοιμα. Κάνει συνεχώς κινήσεις, τραβιέται στα πλάγια, δημιουργεί χώρους, γυρίζει, μαρκάρει, κλέβει μπάλες και ξεκινάει εκείνος τις εφορμήσεις, θέτοντας πλέον ξεκάθαρα υποψηφιότητα ακόμα και για τον τίτλο του κορυφαίου Ισπανού επιθετικό, δηλαδή υποψηφιότητα για το καλοκαιρινό ταξίδι στο EURO.

Ολα αυτά λοιπόν καταδεικνύουν ένα και μόνο πράγμα. Οτι το 1,5 εκατ. ευρώ που πήρε ο ΠΑΟΚ τον Αύγουστο, μοιάζει ελάχιστο αναλογικά με τα όσα σπουδαία κάνει. Αρχικά η τιμή του ήταν τα 2,5 εκατ., μα ο Λούκας δείχνει ότι είναι για αρκετά παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι καλά έκανε ο Δικέφαλος και τον πούλησε από τη στιγμή που ο ίδιος δεν ήθελε να μείνει για κανένα λόγο. Αλλωστε εκεί στην Κορούνια απέκτησε ήδη υπεραξία. Και εάν ισχύει ότι ο ΠΑΟΚ θα λάβει 30% ως ποσοστό μεταπώλησης, λογικά δεν θα αργήσει να προσθέσει ένα αρκετά σεβαστό ποσό στο ταμείο του. Ο Λούκας τα σπάει και πάει για σημαντικά πράγματα...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος