Οι killers του Champions League

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Οι killers του Champions League

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους παίκτες που πετυχαίνουν πιο συχνά γκολ στην ιστορία του Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε το πτώμα της Μάλμε στο Santiago Bernabeu, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά να μην χάνουν ευκαιρία να βελτιώσουν τις προσωπικές τους επιδόσεις στην κορυφαία διοργάνωση. Ακολουθεί η λίστα με τους παίκτες που έχουν γράψει και γράφουν ιστορία σκοράροντας με μεγαλύτερη συχνότητα στο Champions League.

102 | Μάριο Γκόμες
Οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν σε πτωτική πορεία στην καριέρα του αφού μετά την Μπάγερν Μονάχου συνέχισε σε Φιορεντίνα και σήμερα είναι στην Μπεσίκτας, όμως ο Γκόμες έχει γράψει ιστορία. Ο με ισπανικές ρίζες Γερμανός πανηγύρισε το τρεμπλ με τους Βαυαρούς το 2013 και μαζί με τα γκολ με την Στουτγκάρδη έχει στο Champions League 26. Χωρίς να βρίσκεται ούτε στην πρώτη 15άδα των σκόρερ όλων των εποχών ο 61 φορές διεθνής με τα Πάντσερ φορ, έχει συχνότητα σκοραρίσματος που ίσως να μην σπάσει ποτέ αφού όσο αγωνίστηκε στο top level της Ευρώπης είχε επίδοση ένα γκολ κάθε 102 λεπτά.

104 | Λιονέλ Μέσι
Μπορεί την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ενας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ο Λέο Μέσι είναι πίσω μόνο από τον Γκόμες σε ratio γκολ στο Champions League έχοντας ένα κάθε 104 λεπτά και έχει πετύχει λιγότερα μόνο από τον Ρονάλντο (88). Ο Αργεντινός -μαζί με τον Ινιέστα- είναι ο μοναδικός που συμμετέχει στη διοργάνωση και έχει 4 τίτλους CL και έχει σημειώσει τα 79 τέρματά του σε 101 παιχνίδια έχοντας μέσο όρο 0.78. Δεδομένου ότι είναι μικρότερος κατά 2.5 χρόνια από τον Κριστιάνο, δεν αποκλείεται να κάποια στιγμή να γίνει ο Νο1 ever, όπως και στις κατακτήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης.

109 | Ρουντ Φαν Νίστελροϊ
Μοναδικός από τους παρόντες εδώ που δεν έχει κατακτήσει τη μεγαλύτερη κούπα στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο κλαμπ, όμως ο μέσος όρος του είναι τρομακτικός. Ο Ολλανδός έχει 56 γκολ σε 73 παιχνίδια με Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, έκλεισε την καριέρα του έχοντας 0.77 τέρματα ανα αγώνα και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι (0.78) στην κατηγορία. Αν και απειλείται από τα αστέρια του σήμερα, κάθεται ακόμα στο Νο4 των σκόρερ του Champions League στο οποίο σκόραρε μία φορά κάθε 109 λεπτά.

115 | Καρίμ Μπενζεμά
Τις τελευταίες εβδομάδες είχε σοβαρά μπλεξίματα με τον νόμο εξαιτίας της υπόθεσης Βαλμπουενα και είχε μείνει εκτός, όμως αμέσως μόλις επέστρεψε και βρήκε ρυθμό θυμηθήκαμε πόσο killer είναι. Ο Γάλλος έκανε χατ τρικ κόντρα στην Μάλμε και έφτασε τα 46 γκολ (11 με Λιόν, 35 με Ρεάλ) σε 77 παιχνίδια στο Champions League, επίδοση που τον φέρνει στο Νο8 της ιστορίας της διοργάνωσης. Δεδομένου ότι σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 28 του χρόνια, φαντάζει θέμα χρόνου να αφήσει για πάντα πίσω τους Πίπο ΙΝτζάγκι (46), Αντρέι Σεβτσένκο (48) και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (56) και να γίνει ο 4ος ever πίσω μόνο από Ρονάλντο, Μέσι, Ραούλ. Ο Μπενζεμά βάζει γκολ κάθε 115 λεπτά στο CL και μέσο όρο 0.60 ανα αγώνα.

118 | Κριστιάνο Ρονάλντο
Μπορεί φέτος να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε human mode, όμως οι επιδόσεις του Πορτογάλου στο σκοράρισμα τον κρατούν πάντα μέσα στις πιο εντυπωσιακές λίστες. Μετά το poker σε βάρος της Μάλμε στο Santiago Bernabeu, ο CR7 έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Εχοντας σκοράρει 11 φορές κόντρα σε Μόλντε και Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Κριστιάνο ανέβασε το ratio, καθώς στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα κάθε 118 λεπτά. Μετά το νέο show έφτασε τα 88 γκολ (15 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 73 Ρεάλ Μαδρίτης) σε 121 αγώνες στη διοργάνωση (χωρίς προκριματικά) και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με μέσο όρο 0.73.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης