Τα... απομνημονεύματα ενός Λόρδου

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Τα... απομνημονεύματα ενός Λόρδου

bet365

Ηλίθιος ή ευφυής; Κορυφαίος στον κόσμο ή παγκίτης; Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει Λόρδο Μπέντνερ μέσα από τις ατάκες ενός... επικίνδυνα όμορφου τίγρη.

«Βαρέθηκα να με παρουσιάζουν σαν ηλίθιο. Φταίνε οι δημοσιογράφοι γι' αυτό. Είναι τόσο ανεπαρκείς που στην πραγματικότητα απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν το νόημα πίσω από αυτά που λέω». Πριν από τρεις μέρες ο Νίκλας Μπέντνερ εμφανίστηκε σε μία συνέντευξη σε αγγλικό Μέσο ως ο εαυτός του. Ξεχείλιζε δηλαδή από εμπιστοσύνη στις ικανότητες του. Θαρρείς και μόλις είχε σπάσει και πάλι τα κοντέρ της αυτοπεποίθησης. Οπως σύμφωνα με έναν από τους πολλούς αστικούς μύθους που τον έχρισαν να κυκλοφορεί στην πράσινη τσόχα της μπάλας ως ο ένας και μοναδικός Λόρδος. Τότε δηλαδή που σε ένα self-confidence τεστ, στο οποίο τον είχαν υποβάλει στην Αρσεναλ, είχε εκτιναχτεί στο 10. Μόνο που το ανώτατο όριο βαθμολόγησης ήταν το 9!

«Γιατί πιστεύεις τόσο πολύ σε σένα;», ήταν μία από τις ερωτήσεις, με την απάντηση να είναι κλασική, μα στην προκειμένη άκρως περιφραστική της ιδιάζουσας περίπτωση του: «Μα φυσικά γιατί μπορώ»! Αυτό το «μπορώ» το αισθάνεται ανέκαθεν. Από τότε (2004) που μετακόμισε 16 χρονών παιδί από την Κοπεγχάγη στο Λονδίνο και ένα χρόνο αργότερα ο Αρσέν Βενγκέρ τον πήρε κοντά του στην Α' ομάδα. Εβγαζε τσαμπουκά, διάθεση για μεγάλα πράγματα, είχε ταλέντο και δεν δίσταζε μπροστά στους μεγαλύτερους.

Σταδιακά όμως του έβγαινε μαζί και η ωραία μούρλα που κουβαλάει. Τα ενδεικτικά περιστατικά άπειρα. Το 2009 ήταν στα καλύτερα του και ανέβηκε στην πασαρέλα του δανέζικου ποδοσφαίρου, καθώς ψηφίστηκε κορυφαίος του έθνους για εκείνη τη χρονιά. Μόνο που με το που πήρε το μικρόφωνο για τις ευχαριστίες, είπε να το παρακάνει λίγο: «Να ξέρετε ότι ήδη αισθάνομαι ότι είμαι ένας από τους top strikers. Σε τρία χρόνια θα θα δείτε ότι θα είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Θα έχω ξεπεράσει ακόμα και τον Ιμπραΐμοβιτς»!

Ακολούθησαν πολλές... ομορφιές από το στόμα του. Κάθε δήλωση και μία περιπέτεια. Οταν το άνοιγε, τα Μέσα στην Αγγλία το πανηγύριζαν. «Είναι λάθος να συγκρίνετε τον μισθό μου με εκείνον ενός ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει να το κάνετε μόνο με εκείνον ενός ηθοποιού, μιας και είμαι ένας σταρ», ήταν η τοποθέτηση του για το εβδομαδιαίο εισόδημα του με το νέο συμβόλαιο το 2009. Φυσικά φρόντιζε πάντα να δείχνει και τη σχετική ασέβεια στους θρύλους. «Πελέ ε; Νομίζω τον έχω ακουστά. Είναι ένα βατραχάκι που πρωταγωνιστεί σε παιδικό σήριαλ».

Κάποια στιγμή άρχισαν οι αναποδιές. Φρόντισε ο ίδιος κυρίως με την εξωγηπεδική ζωή του. Ενα βράδυ κατέβασε το παντελόνι και μόστραρε τα γεννητικά όργανα του μπροστά στο πρόσωπο ενός ταξιτζή, επειδή δεν ήθελε να τον πάρει κούρσα μεθυσμένο. Μία άλλη διέλυσε την 120.000 λιρών Aston Martin και βγήκε από το αυτοκίνητο, κάνοντας το εξής επικό. Πήρε τον σπασμένο καθρέπτη, κατέβασε ξανά το παντελόνι του και άρχισε να εξετάζει τα επίμαχα μέρη του κορμιού του, εξηγώντας το γιατί: «Το σώμα μου είναι το εργαλείο της δουλειάς μου. Οφείλω να το προσέχω και να μεριμνώ για τυχόν τραυματισμούς». Μάλιστα την επόμενη μέρα τηλεφώνησε στον Βενγκέρ και του εξήγησε ότι δεν θα πάει προπόνηση, με τον Αλσατό να θυμώνει και να τον αφήνει στον... πάγο για ένα μήνα.

Ηταν η εποχή που είχε γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του. Φυσικά αυτή δεν θα μπορούσε να είναι η οποιαδήποτε. Πήγε λοιπόν και τα έμπλεξε με την Καρολίν Λουέλ-Μπρόκντορφ. Το κορίτσι είπαμε δεν είναι τυχαίο. Μέλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας φέρει τον τίτλο της Βαρόνης. Και κάπως έτσι ο Νίκλας Μπέντνερ έλαβε από το κοινό τον τίτλο του Λόρδου! Ως τέτοιος λοιπόν συνέχισε να έχει ακραίες φιλοδοξίες. «Θα γίνω top σκόρερ της Premier League, των Παγκοσμίων Κυπέλλων, του Champions League. Ξέρω τι σκέφτεστε με αυτό. Οταν όμως εγώ θα έχω φτάσει εκεί που θέλω και θα γελάω μαζί σας, τότε να δούμε τι θα σκεφτείτε», ήταν η οριοθέτηση των στόχων του.

Στα 28 του και αφού έχει σηκώσει τίτλους με Αρσεναλ, Γιουβέντους, Βόλφσμπουργκ και μετράει 29 γκολ σε 72 αγώνες με την Εθνική Δανίας, φαίνεται πιο legend από ποτέ. Και ας σκουπίζει τώρα τον πάγκο των Λύκων. Σε αυτή την πρόσφατη συνέντευξη του που ουσιαστικά αποτέλεσε και την αφορμή για να γραφτεί αυτό το μικρό αφιέρωμα (σ.σ.: επειδή εννοείται ότι υπάρχουν άπειρα πράγματα να γράψεις για την περιπτωσάρα του), ο Μπέντνερ εξηγεί ότι σκοπός του είναι να επανέλθει. Να επανέλθει ακριβώς που; Ο ίδιος εννοεί στην 11άδα, να γίνει πρώτα βασικός και μετά στην κορυφή, εκεί όπου βέβαια δεν ήταν ποτέ, μα στο δικό του μυαλό ήταν πάντα ο καλύτερος.

«Δουλεύω τρομερά πολύ. Ιδρώνω στις προπονήσει και αναθεωρώ την άποψη μου ότι ο επιθετικός είναι εκεί μόνο για να βάζει γκολ. Τώρα ξέρω ότι πρέπει να βοηθάω και σε άλλες δουλειές στο γήπεδο. Το κάνω και σύντομα πιστεύω ότι θα παίζω περισσότερο», ήταν η περίεργη δήλωση του. Παράταιρη επειδή δεν ταιριάζει με την προσωπικότητα του. Ο Νίκλας Μπέντνερ να κάνει κι άλλες δουλειές στο γήπεδο; Ανήκουστο! Βέβαια πριν τελειώσει τη φράση του, έσπευσε ο ίδιος να μετανοήσει και να την ακυρώσει με την αμέσως επόμενη, η οποία ήταν κανονική ατάκα... μπεντνερίστικη:

«Ο τίγρης βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Τρώει για να επιβιώσει. Δεν αισθάνεται συμπόνοια, δεν αισθάνεται οίκτο, τίποτα. Είναι ο τέλειος θηρευτής, ένα ζώο επικίνδυνης ομορφιάς. Ετσι είμαι και 'γω όσον αφορά την παρουσία μου στο γήπεδο»! Γι' αυτό και για εμάς είσαι ο ένας και μοναδικός Λόρδος όχι μόνο λόγω του τίτλου που απέκτησες με τον γάμο με την Βαρόνη, μα πάνω απ' όλα στις ποδοσφαιρικές καρδιές μας...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος