Ο γνωστός... άγνωστος Μπενζεμά

Ο γνωστός... άγνωστος Μπενζεμά

Γιώργος Καραμάνος
Ο γνωστός... άγνωστος Μπενζεμά

bet365

Από ballboy, εκβιαστής και από θρασύς και υπέρβαρος έως ρέκορντμαν και τύπος που πληρώνει ανήλικα κορίτσια. Ποιος είναι τελικά ο κατά τ' άλλα παικταράς Καρίμ Μπενζεμά;

Λιγομίλητος, περίεργος, κυνικός, μάλλον τεμπελάκος, ίσως και λίγο κωλόπαιδο. Ο Καρίμ Μπενζεμά μπορεί να είναι όλα αυτά, αλλά είναι και κάτι ακόμα: παικταράς. Προικισμένος με αστείρευτο ταλέντο, είναι φορές που δείχνει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να αποτύχει. Στα 27 του παραμένει στην επικαιρότητα τόσο για τα γκολ του όσο και για τα κάθε λογής ατοπήματα. Τραγούδησε ή όχι τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας; Εκβίασε ή όχι τον πρώην κολλητό του, Βαλμπουενά; Σίγουρα πρόκειται για περίεργο τύπο και είναι ενδιαφέρον να δούμε οκτώ ιστορίες από το αναμφίβολα ιδιαίτερο παρελθόν του...

Η συμφωνία του Ballboy
Οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της Λυών έπαθαν πλάκα μαζί του, όταν εκείνος ο 8χρονος τους έβαλε τρία γκολ σε μία αναμέτρηση με την δική του Μπρον Τεραϊγιόν. Αμέσως προσπάθησαν να τον πάρουν στα μέρη τους, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας του αρνήθηκε. Τότε από τη Λυών πλησίασαν τους γονείς του Μπενζεμά. Εκείνοι λοιπόν τους ζήτησαν ως όρο για να δεχτούν κάτι περίεργο: να είναι ο Καρίμ πάντα ballboy στα εντός έδρας ματς και έτσι συνέβη...

17χρονος στην κορυφή της Ευρώπης
Πριν ακόμα γίνει διάσημος με τους άντρες, είχε ήδη σηκώσει έναν τεράστιο τίτλο. Παρέα με τους Μπεν Αρφά, Νασρί, Μενέζ (σ.σ.: οι τρεις πρώτοι στη φώτο) οδήγησαν την Γαλλία στην κατάκτηση του EURO U-17, με τον Νασρί να βάζει το γκολ του τίτλου στον τελικό με την Ισπανία.

Με θράσος στους... μεγάλους
Οταν πιτσιρικάς ακόμα ο Καρίμ πήρε προαγωγή για τους μεγάλους, εμφανίστηκε στα αποδυτήρια... ξεψαρωμένος. Αυτό ενόχλησε τα αστέρια της Λυών που του έκαναν καζούρα. Μαλουντά, Εσιέν, Αμπιντάλ, Βιλτόρ άρχισαν να ον πειράζουν, αλλά εκείνος παρέμενε σοβαρός. Μόλις λοιπόν ο Βιλτόρ τον ρώτησε γιατί δεν γελάει, πήρε την γεμάτη θράσος απάντηση: «Εσύ δηλαδή γιατί γελάς; Δεν έχεις καταλάβει ότι είμαι εδώ για να σου πάρω τη θέση;» Και έτσι συνέβη λίγο καιρό αργότερα. Εβαλε 66 γκολ σε 148 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις πριν μετακομίσει στη Ρεάλ.

Απώλεια βάρους
Τα πρώτα δύο χρόνια του στη Ρεάλ, κατηγορήθηκε ότι έπαιζε με παραπανίσια κιλά. Δέχτηκε κριτική γι' αυτό, καθώς δεν είχε και καλές επιδόσεις. Ο Λοράν Μπλαν μαζί τον Ζινεντίν Ζιντάν συμβούλεψαν να πάει σε μία κλινική αδυνατίσματος στο Τορίνο. Το επόμενο καλοκαίρι την επισκέφτηκε, έμεινε εκεί για λίγες μέρες και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή, με τον Γάλλο να είναι σούπερ στην επόμενη σεζόν του.

Το ρεκόρ στο Clasico
Δεν είναι ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο, ούτε κάποιος παλιότερος θρύλος. Το ταχύτερο γκολ στην ιστορία των Ρεάλ-Μπαρτσελόνα το έχει σημειώσει ο Μπενζεμά. Το 2011 χρειάστηκε μόλις 21 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα του ντέρμπι για να σκοράρει, μετά το λάθος του Βίκτορ Βαλδές. Τελικά η Μπάρτσα το γύρισε υπέρ της (3-1), αλλά το ρεκόρ έχει παραμείνει.

Κορυφαίος Γάλλος στην Primera
Τον Μάρτιο του 2012 έβαλε δύο γκολ κόντρα στη Σοσιεδάδ. Ηταν η στιγμή που ξεπέρασε σε επιδόσεις τον Ζινεντίν Ζιντάν και έγινε ο Νο1 Γάλλος σκόρερ στην ιστορία της Primera Division. Αυτή τη στιγμή μάλιστα έχει εκτοξευτεί σε 142 τέρματα σε 293 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ζιντάν να έχει 49 σε 225 ματς. Επίσης τον περνάει και σε ασίστ με 62 αντί 39.

Οικογένεια επιθετικών
Οι Γκρέσι και Σαμπρί είναι τα μικρότερα αδέρφια της οικογένειας Μπενζεμά. Ο πρώτος αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Γαλλίας με την Βαλ λε Βελάν, ενώ ο Σαμπρί είναι το μεγάλο στοίχημα. Καθώς είναι πιτσιρικάς, ετοιμάζεται για το άλμα στις ακαδημίες της Λυών, ξεκινώντας κι εκείνος από την Μπρον Τεραϊγιόν. Ολα τα αδέρφια είναι επιθετικοί, αλλά για τον μικρότερο ο Καρίμ έχει δηλώσει ότι θα γίνει καλύτερος από τον ίδιο.

Από την Ζαχία στον Ματιέ
Αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκεται μπλεγμένος με βαριά κατηγορία στο θέμα του εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με το sex tape, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο δικαστήριο για σεξουαλικό ζήτημα. Το 2010 είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με τους Ριμπερί και Γκοβού είχαν πληρώσει μία ανήλικη εκδιδόμενη, την διάσημη πλέον Ζαχία Ντεχάρ, η οποία πάντως είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι ο Καρίμ της είχε φερθεί καλά.

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα