V for Vardy

V for Vardy

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Τζέιμι Βάρντι που έγραψε ιστορία και έχει κάνει όλη την Αγγλία να ασχολείται μαζί του.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2011, έβαλε γκολ με την φανέλα της Φλίτγουντ κόντρα στην Γκέιτσχεντ μπροστά σε 768 θεατές στην 6η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τέσσερα χρόνια μετά, με 32.000 κόσμου να τον παρακολουθεί στο King Power Stadium, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Φουχς και με πειστικό τελείωμα νίκησε τον Νταβίδ Ντε Χέα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ, η οποία είχε να δεχθεί γκολ 759 λεπτά. Ο Τζέιμι Βάρντι πέρασε στα βιβλία της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε 11 σερί αγωνιστικές επί εποχής Premier League. Impossible is nothing.

Και έχει μεγάλη δόση από Κόκκινους Διαβόλους το story. Ο 28χρονος έκανε το πρώτο μπαμ πέρυσι βάζοντας το πρώτο του γκολ στην Premier League κόντρα στο κλαμπ του Μάντσεστερ και έκανε μόνο δικό του το μυθικό ρεκόρ σε αγώνα με την Γιουνάιτεντ ξεπερνώντας αυτόν που είχε το ρεκόρ με τη φανέλα της. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2003 και τελείωσε στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, έχοντας απολογισμό 15 γκολ και 2 χατ τρικ (Φούλαμ, Τσάρλτον) στα 10 διαδοχικά ματς που σημείωσε γκολ. Ο Ολλανδός έσπευσε να αποθεώσει τον Βάρντι στο Instagram. «Μπράβο Βάρντι. Πλέον είσαι το Νο1 και το αξίζεις».

Ηταν 22 Αυγούστου όταν για τελευταία φορά δεν σκόραρε σε αγώνα της PL, με τις Μπόρνμουθ, Αστον Βίλα, Στόουκ, Αρσεναλ (2), Νόριτς, Σαουθάμπτον (2), Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Μπρομ, Γουότφορντ, Νιούκαστλ και τώρα την Γιουνάιτεντ να είναι τα θύματά του. Ο διεθνής επιθετικός βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και πριν καν μπει ο Νοέμβριος έχει σπάσει το ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν στην Premier League για παίκτη της Λέστερ. Με τα 14 γκολ έχει ήδη αφήσει πίσω τον Τόνι Κότι που είχε 13 την περίοδο 1999-2000 και τον Λες Φέρντιναντ, ο οποίος έφτασε τα 12 το 2003-04.

Οι απίστευτες επιδόσεις του Βάρντι δεν ήταν δυνατόν να μην έχουν βοηθήσει την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, αφού λίγο πριν φτάσουμε στα μισά της κούρσας, η Λέστερ βρίσκεται μόλις στο -1 από την κορυφή της Premier League, ούσα η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που έχει σκοράρει σε όλα τα ματς της στο πρωτάθλημα.

«He scores when he wants, he scores when he wants, Jamie Vardy he scores when he wants» τραγουδούν οι φίλοι της Λέστερ, οι οποίοι προφανώς αφήνουν όλη τη φαντασία στον Βάρντι, ο οποίος έχει σκοράρει σε περισσότερες σερί αγωνιστικές από τις 95 από τις 98 ομάδες των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Τελευταίος που είχε κάνει κάτι ανάλογο, ήταν ο Σταν Μόρτενσεν, ο οποίος είχε βάλει γκολ σε 11 ματς με την Μπλάκπουλ τη σεζόν 1950-51 οδηγώντας την ομάδα του στην 3η θέση της κορυφαίας κατηγορίας, με τον Βάρντι να στρέφει πλέον το βλέμμα του στο επόμενο... απίθανο πράγμα που μπορεί να κάνει. Αυτό είναι γκολ σε 12 κολλητές αγωνιστικές, όπως δηλαδή είχε κάνει ο Τζίμι Νταν την περίοδο 1931-32 με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το πάρτι του Βάρντι, όμως είναι σίγουρο ότι ο παικταράς που έχει βάλει 13 γκολ από 37 σουτ (35.1%), θα προσπαθήσει να το τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο για εκείνον...

Follow me: George_Kontogeorgis

 

Τελευταία Νέα