Τα αστέρια που αποθέωσε το «Μπερναμπέου» (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Τα αστέρια που αποθέωσε το «Μπερναμπέου» (vids)

bet365

Από τον Μαραντόνα στον Ροναλντίνιο και από τον Ντελ Πιέρο στον Πίρλο, οι οπαδοί της Ρεάλ έχουν αποδείξει ότι ξέρουν ακομπλεξάριστα να εκτιμούν το όμορφο…

Το κοινό της Ρεάλ μπορεί να κατονομάζεται ως το πιο απαιτητικό του κόσμου, αλλά εάν ξέρει ένα πράγμα στα σίγουρα, είναι το να αναγνωρίζει την αξία των μεγάλων αντιπάλων. Ο Αντρές Ινιέστα χειροκροτήθηκε κατά την αλλαγή του το Σάββατο και αφού είχε μαεστρικά οδηγήσει τη Μπαρτσελόνα στο να διαλύσει τους Μαδριλένους στο σπίτι τους. Θα μπορούσε λοιπόν να θεωρηθεί και ως ο 10ος παικταράς μία λίστας, στην οποία οι οπαδοί των Μερένγκες έχουν αποδώσει τις πρέπουσες ποδοσφαιρικές τιμές…

Αντρέα Πίρλο
Τον περασμένο Μάιο και αφού τους έχει πονέσει, οργανώνοντας μαεστρικά τον αποκλεισμό τους από κοτζάμ τελικό Champions League, οι Μαδριλένοι δεν είχαν κανένα μίσος, κανένα κόμπλεξ στο να αποδώσουν αυτά που έπρεπαν στον τεράστιο αυτό ηγέτη κατά τη στιγμή της αντικατάστασης του.

Στίβεν Τζέραρντ
Πέρσι τον Νοέμβριο, παραδόξως ο αρχηγός έμεινε στον πάγκο. Μπήκε στο ματς όμως στο 69’ έπαιξε λίγο και στο φινάλε τιμήθηκε όπως του έπρεπε. Σε σχέση με τους υπόλοιπους στην πραγματικότητα δεν είχε κάνει κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι. Απλά ήταν ο γενικότερος σεβασμός η αιτία του χειροκροτήματος.

Ράιαν Γκιγκς
Μάρτιος του 2013, φάση των «16» και ο Ουαλός μπήκε αλλαγή. Δεν είχε προλάβει καν να παίξει. Και μόνο στην θέα του όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και τον χειροκρότησε.

Φερνάντο Γιορέντε
Απρίλιος του 2013 και οι Μαδριλένοι ξεσπούν σε χειροκρότημα δίχως λόγο. Απλά είχε μπει στο ματς ο Γιορέντε. Ωστόσο, ήταν μία ένδειξη τιμής προς έναν ποδοσφαιριστή που είχε παραγκωνιστεί άδικα από τον Μαρσέλο Μπιέλσα, επειδή δεν ανανέωνε το συμβόλαιο του και είχε γίνει γνωστό ότι θα πήγαινε στη Γιούβε.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο
Νοέμβριος 2008 και η Γιούβε έχει κάνει τρομερή εμφάνιση και «διπλό» στη Μαδρίτη. Ολα τα λεφτά όμως ήταν οι δύο γκολάρες του Μεγαλέξανδρου. Και το κοινό δεν γινόταν να μείνει ασυγκίνητο σε εκείνο το one man show.

Σεσκ Φάμπρεγας
Φάση «16», Φεβρουάριος 2006. Ο Ανρί έχει πληγώσει τη Ρεάλ (0-1), αλλά άπαντες ασχολούνται με τον Σεσκ. Ο πιτσιρικάς τότε Ισπανός έχει κάνει τρομερό ματς με την Αρσεναλ και γνωρίζει την αποθέωση από τους συμπατριώτες του.

Φερνάντο Μοριέντες
Ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά φρόντισε να τους τελειώσει. Προημιτελικά 2005 και ο Ισπανός φορ τους βάζει γκολ στο Μονακό, αλλά και στη Μαδρίτη. Τον αποθεώνουν και οι Μονεγάσκοι προκρίνονται. Θα φτάσουν μέχρι τον χαμένο τελικό.

Ροναλντίνιο
Τα λόγια είναι περιττά σε αυτή την περίπτωση. Όλοι γνωρίζουν τι είχε συμβεί. Άπαντες ξέρουν και δεν χορταίνουν να το βλέπουν ξανά και ξανά.

Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα
Τότε ακόμα δεν ήταν Θεός. Ως… προφήτης λοιπόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, πέρασε τον τερματοφύλακα και έστειλε έναν αντίπαλονα τρακάρει στο δοκάρι. Πριν καν σκοράρει, το κοινό ήταν στο πόδι και θαύμαζε.


Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα