Τι θα δούμε στο Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Τι θα δούμε στο Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει επιστροφές, πιθανές συνθέσεις, την κουβέντα για το φαβορί και βλέπει το άγχος και την αμφιβολία να βαραίνει τους ώμους του Ράφα. Δεν βλέπει όμως νικητή...

Το G-Weekend Journal αυτού του Σαββάτου, θα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα ντέρμπι. Απαντες εδώ στο gazzetta.gr εργάστηκαν εξτρά για τα εν λόγω αφιερώματα. Για το Clásico λοιπόν κάναμε τρεις διαφορετικές δουλειές. Καθώς λοιπόν υπήρξε εκτός από αυτές και απ' ευθείας επικοινωνία με ρεπόρτερ της Ρεάλ (Marca) και της Μπαρτσελόνα (Sport), μπόλικο ψάξιμο, διάβασμα και φυσικά η συνέντευξη με τον Χοακίν Καπαρός, βγήκαν ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εξαχθούν μόνο με το διάβασμα σε ισπανικά Μέσα. Ειδικά εκείνη η κουβέντα με τον Νο1 σε συμμετοχές εν ενεργεία προπονητή της Primera Division έκανε τη διαφορά στην κατανόηση ορισμένων λεπτομερειών για το ντέρμπι.

Ας αρχίσουμε όμως με τον εντελώς αντίθετο τρόπο: με τις συνεντεύξεις των δύο προπονητών, το κλίμα στις ομάδες τους και το παιχνίδι με το ποιος είναι τελικά το φαβορί...

Ο Ράφα Μπενίτεθ καταπιάστηκε μεταξύ άλλων με το να ξεκαθαρίσει ότι όλα είναι καλά στα αποδυτήρια και πως οι παίκτες δεν του ζήτησαν να παίζει πιο επιθετικά η ομάδα. Ουσιαστικά το αρνήθηκε, αλλά η φημολογία που αιωρείται έντονα στη Μαδρίτη δεν διαλύθηκε. Υπάρχει αμφισβήτηση και απογοήτευση για την αγωνιστική εικόνα των Μερένγκες. Ειδικά στο εντός 0-0 με την Παρί ακούστηκε για πρώτη φορά έντονη μουρμούρα στην εξέδρα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το πρόβλημα είναι ότι ο Ράφα ξέρει και θέλει να στήνει το σύνολο του με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ οι Μαδριλένοι οπαδοί απαιτούν επίθεση και θέαμα και δεν κάνουν σκόντο με αυτά ούτε καν για να πάρουν θετικά αποτελέσματα.

«Οταν βρισκόμαστε σε αυτό το γήπεδο, με τον κόσμο μας, εμείς είμαστε πάντα το φαβορί. Είμαστε η Ρεάλ και σκοπός μας είναι να νικάμε, παίζοντας μόνο επιθετικά. Αλλωστε έτσι νικάς τη Μπάρτσα, μόνο επιθετικά», ήταν σε ελεύθερη απόδοση οι δηλώσεις του. Μόνο που ήταν λες και τα έλεγε για να τα ακούσουν όλοι οι άλλοι, δίχως εκείνος να ασπάζεται εντελώς το δεύτερο σκέλος, εκείνο με το... “μόνο επιθετικά”. Ο Μπενίτεθ έχει δείξει ότι θέλει την ομάδα του πιο στιβαρή, πιο κλειστή, περισσότερο συμπυκνωμένη. Γι' αυτό και η παρουσία του Καζεμίρο μαζί με Μόντριτς-Κρόος στο κέντρο μοιάζει επιβεβλημένη για τα δικά του γούστα και σχέδια.

Το τέλειο για τον κόουτς και τη Ρεάλ είναι ότι το απουσιολόγιο άδειασε. Ωστόσο, δεν γίνεται να βάλει και Χάμες και Μπενζεμά με το καλημέρα μέσα στην 11άδα. Δεν έχουν ρυθμό και δεν μπορούν από το πουθενά να βγάλουν το πιο απαιτητικό ματς του κόσμου. Κατά συνέπεια η γραμμή κρούσης σηκώνει υποθέσεις και σενάρια, καθώς υπάρχουν κάμποσοι υποψήφιοι, με μοναδικό αδιαπραγμάτευτο φυσικά τον Κριστιάνο. Σίγουρος στην εστία είναι ο Κέιλορ Νάβας που δηλώνει παρών, ενώ και στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα με τους τρεις σίγουρους (Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο) και το δίλημμα Καρβαχάλ-Ντανίλο να γέρνει υπέρ του δεύτερου.

Ο Λουίς Ενρίκε πάλι στις δικές του δηλώσεις δεν αφέθηκε να μιλήσει για το ντέρμπι. Ολες οι ερωτήσεις που του έγιναν, είχαν να κάνουν με την παρουσία ή μη του Λιονέλ Μέσι. Αφού λοιπόν ξεκαθάρισε ότι ο ηγέτης του θα είναι διαθέσιμος, εξήγησε ότι δεν ξέρει ακόμα εάν θα τον βάλει από την αρχή ή στη συνέχεια. Το ίδιο δηλαδή που σκέφτεται και με τον άλλον πολύτιμο που επιστρέφει, τον Ιβάν Ράκιτιτς. Οσο για το εάν η Μπάρτσα είναι το φαβορί σε αυτό το ντέρμπι, η απάντηση του άφησε ανοικτή κάθε ερμηνεία: «Μπορεί και να είμαστε, αλλά το ίδιο θα μου έκανε το εάν είμαστε ή όχι».

Η Μπαρτσελόνα έχει τα δικά της ερωτήματα αναφορικά με τη σύνθεση της. Με δεδομένο ότι ο Μέσι απουσίασε περισσότερο καιρό και είχε σοβαρότερο τραυματισμό από τον Ράκιτιτς, ο Κροάτης έχει καλύτερες πιθανότητες να παίξει. Αλλωστε στη μεσαία γραμμή πονούν οι Καταλανοί και εκείνη είναι που θα καθορίσει την 11άδα. Εάν αγωνιστεί ο Ράκιτιτς, θα έχει στο πλευρό τους τους Μπουσκέτς, Σέρζι Ρομπέρτο και τότε λογικά ο Ινιέστα θα αποκτήσει ελεύθερο πιο προωθημένο ρόλο αν και όχι ξεκάθαρα στην επιθετική τριάδα.

Εάν πάλι μείνει εκτός ο Κροάτης, τότε οι επιλογές είναι δύο. Είτε ο Ινιέστα θα πάει εκεί και θα μπει μπροστά ένας εκ των Μουνίρ-Σάντρο, είτε ο Ινιέστα θα μείνει πιο μπροστά και θα βρεθεί στο κέντρο ο Μπουσκέτς, με έναν εκ των Βερμάλεν-Ματιέ να τοποθετείται στο πλευρό του Πικέ. Γενικά είναι πολλά τα εάν και τα εφόσον. Ας πάρουμε λοιπόν τα πιο συγκεκριμένα δεδομένα που επικρατούν...

Η Ρεάλ με τον Ράφα ακόμα ψάχνεται. Δεν έχει αποκτήσει τη σιγουριά ότι ξέρει τι παίζει, τι θέλει, και πως ακριβώς θα το αποκτήσει. Δείχνει να ψάχνεται και προέρχεται από αρνητικές εμφανίσεις. Ο Ράφα έχει άγχος. Δίνει την μεγάλη παράσταση μπροστά στο απαιτητικό κοινό που δεν συγχωρεί. Επίσης η ομάδα του βρίσκεται στο -3 και -ας είναι νωρίς- δεν υπάρχουν περιθώρια για εντός έδρας γκέλα. Τυχόν αποτυχία, θα μεγαλώσει τη γκρίνια και θα στριμώξει τον νέο κόουτς των Μερένγκες, ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν αμφισβητούμενος πριν καν αναλάβει. Εάν πάει προσεκτικά για το αποτέλεσμα, κινδυνεύει να τον... κράξουν οι δικοί του. Εάν πάει επιθετικά, κινδυνεύει να χάσει, αλλά δεν θα το έχει κάνει... his way και τούτο αναμφίβολα θα τον απασχολεί, διότι δεν είναι ο τύπος που ξεπουλάει έτσι εύκολα την φιλοσοφία του.

Οι Μαδριλένοι έχουν αρκετά ζητήματα που δεν έχουν στρώσει. Ο Κριστιάνο είναι ντεφορμέ για τα δικά του εκπληκτικά δεδομένα και κανείς δεν δείχνει ικανός να αναλάβει το σκοράρισμα εν τη απουσία του Μπενζεμά. Επίσης υπάρχει επιφύλαξη για το κατά πόσο ο αδύναμος ανασταλτικά Ντανίλο θα μπορέσει να σταματήσει τον εξωγήινο τελευταία Νεϊμάρ. Ωστόσο, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στον απρόσμενο ήρωα της σεζόν. Εάν ο Κέιλορ Νάβας επιστρέψει όπως ήταν πριν τον τραυματισμό του, τότε θα μπορέσει να τους καλύψει όλους. Ειδάλλως, άπαντες θα έχουν πρόβλημα. Ποιος θα το περίμενε αυτό με τον Κοσταρικανό πορτιέρο!

Η Μπάρτσα από την άλλη πράγματι μοιάζει πιο χαλαρή. Ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε ότι δεν έχει άγχος και πως «κοιμάμαι σαν αγγελούδι». Μία ήττα στο «Μπερναμπέου» δεν φέρνει την καταστροφή και ειδικά με τον Μέσι ουσιαστικά εκτός. Ο κόουτς έχει κερδίσει τον σεβασμό με το περσινό τρεμπλ. Επίσης μοιάζει να ξεπερνάει την τρομερή κοιλιά που έκανε η ομάδα του, αλλά βέβαια αυτό θα φανεί τώρα στα δύσκολα κατά πόσο ισχύει. Η Μπάρτσα δεν έχει λύσει τα αμυντικά προβλήματα της και περισσότερο φαίνεται να τα έχει... μακιγιάρει. Εχει όμως τον Νεϊμάρ να μοιάζει με ποδοσφαιρικό δαιμόνιο και να προσφέρει τα γκολ όταν όλος ο μηχανισμός παύει να λειτουργεί υποδειγματικά.

Οι δύο ρεπόρτερ (Marca, Sport) ως πρόβλεψη έδωσαν παραδόξως το ίδιο αποτέλεσμα. Το 2-2 επέλεξαν και πράγματι η ισοπαλία μοιάζει το πιθανότερο αποτέλεσμα με βάση όλα τα παραπάνω. Μόνο που ίσως το σκορ να είναι μικρότερο και να μην δούμε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ακόμα όμως και με τον Κριστιάνο να μην είναι στα καλύτερα του και τον Μέσι ανέτοιμο, αυτό το ραντεβού εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο Clásico που άπαντες προσμένουμε με ανυπομονησία...

ΥΓ.: Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1999 που δεν θα αγωνιστεί ο Κασίγιας ή ο Τσάβι. Θα είναι δηλαδή ένα Clásico χωρίς τους... Κλασικούς!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος