Με 4 στα 4 πάει... Euro!

Με 4 στα 4 πάει... Euro!

bet365

Πήγε... ταμείο ο Μπερντ Στορκ, τα τέσσερα στοιχήματά του βγήκαν και ο Γερμανός έβαλε ξανά στους μεγάλους της Ευρώπης την Ουγγαρία.Τριάντα χρόνια ήταν πολλά!

Από το Μουντιάλ του 1986 στο Euro του 2016! Οι Ούγγροι άργησαν 30 χρόνια, αλλά επέστρεψαν δυναμικά και με έναν Γερμανό στη μηχανή τους είναι ξανά στους μεγάλους της Ευρώπης! Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Νορβηγούς στο καναβάτσο και τους Μαγυάρους να κάνουν «Ολε» μπροστά από την εστία του δεύτερο γκολ που σφράγισε την πρόκριση! Ξέσπασαν. Τριάντα χρόνια... κακής τύχης ήταν πολλά για τους Ούγγρους, οι οποίοι σήκωσαν τα χέρια, τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο και... ξεπέρασαν τη μελαγχολική τους διάθεση πριν το πρώτο σφύριγμα! Το ποδόσφαιρο της χώρας δέχθηκε δυο δυνατά χτυπήματα, ο Μάρτον Φούλοπ «έφυγε» στα 32 του χρόνια έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, όπως και ο θρύλος των Μαγυάρων Παλ Βάρχιντι!

Με τους Μπερντ Στορκ και Παλ Ντάρνταϊ η Ουγγαρία είχε δυναμική, πάθος, αυτοπεποίθηση και μια άμυνα ικανή να κάνει τη διαφορά. Οι σχέσεις του τεχνικού διευθυντή με τον προπονητή…. εξαιρετική στις κάμερες, όμως οι κακές γλώσσες επιβεβαιώθηκαν και ο πρώτος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την αποχώρηση του Νταρντάϊ. Ο Στορκ κέρδισε το πρώτο στοίχημα, βγήκε νικητής από τη σύγκρουση, κάτι όμως που έφερε και τη συσπείρωση στην ομάδα. Είχε τον τρόπο, τη μεταδοτικότητα και ήξερε το ποδόσφαιρο της χώρας καλύτερα από τον πρώην συνεργάτη του. Ηταν συνεχώς στην Ουγγαρία, μιλούσε με τους παίκτες, κάτι που πρέπει να κάνει ένας επιτυχημένος Ομοσπονδιακός τεχνικός!

Το δεύτερο στοίχημα το έπαιξε στα μπαράζ! Προς έκπληξη όλης της Ουγγαρίας κάλεσε τον 21χρονο Λάσζλο Κλαϊνχέισλερ, ο οποίος αγωνιζόταν στις ρεζέρβες της Βιντεότον! Τι έκανε; Πέτυχε το μοναδικό γκολ στο Οσλο, στέλνοντας την Ουγγαρία με το ένα πόδι στη Γαλλία. Βέβαια, ο μικρός δεν είναι τόσο άγνωστος… Είναι από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας, θα μπορούσε να παίζει στην πρώτη ομάδα της Βιντεότον, αλλά τα προβλήματα συμπεριφοράς τον…πέταξαν στις ρεζέρβες! Στο γήπεδο πάντως η συμπεριφορά ήταν άψογη κι ακόμα καλύτερο το τελείωμά του! Τον κάλεσε, τον προσγείωσε, του ανέλυσε τι ήθελε και το πήρε!

Ο Τάμας Πρίσκιν, ήταν το τρίτο στοίχημα του Μπερντ Στορκ! Ο πρώτος πήρε το πλεονέκτημα έναντι του στόπερ Φόρεν στο 14' για να σκοράρει με εξαιρετικό τρόπο. Ήταν η πρώτη φορά που ξεκινούσε βασικός με την Εθνική Ουγγαρίας και το πρώτο του γκολ μετά από... ξηρασία 14 μηνών. Ο Γερμανός πήρε την ευθύνη. Έπρεπε να ακολουθήσει τον δρόμο του. Ηξερε πως ο Πρίσκιν ήταν καλός στον αέρα αλλά και στο να βγαίνει στην πλάτη των αντιπάλων. Στο πρώτο παιχνίδι η Νορβηγία είχε την κατοχή, αλλά στο 2ο δεν έκανε τις ευκαιρίες που είχε στο Όσλο. Υπήρξαν εννέα κόρνερ και στο σύνολο 25 στα δύο ματς και ένας σημαντικός αριθμός μπαλιών και φάουλ από τα πλάγια.

Οι Μαγυάροι του εξωτερικού δεν έπαιζαν βασικοί στις ομάδες τους. Οι καλές λύσεις έβλεπαν τα ματς από τον πάγκο και το τέταρτο στοίχημα του Στορκ ήταν να τους βάλει στην ενδεκάδα, αλλά και να πάρει από αυτούς το 100%. Αρκετές ώρες κουβέντας, ψυχολογική στήριξη και το αποτέλεσμα επιτυχημένο! «Τους είπα να αγωνιστούν χωρίς φόβο και θα έχουμε έτσι σίγουρα επιτυχία", σχολίασε ο Στορκ, του οποίου οι μετοχές εκτοξεύθηκαν και μετά το Euro η πόρτα της Bundesliga θα είναι ορθάνοιχτη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...