Ο «κακός» Μπενίτεθ

Ο «κακός» Μπενίτεθ

Gazzetta team
Ο «κακός» Μπενίτεθ

bet365

Ο Tim Stannard γράφει για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Ράφα Μπενίτεθ με τους σταρ της Ρεάλ.

Ο Μπενίτεθ θα μπορούσε να κάνει αυτό που παραδοσιακά κάνουν οι προπονητές στη Ρεάλ: να πάει με το ρεύμα και να κάνει όλα τα χατίρια των παικτών του. Ο Ράφα, όμως, επέλεξε άλλον δρόμο. Τον δύσκολο.

Ο τρόπος προπόνησης και τα μπρόκολα για πρωινό φαίνεται ότι έχουν χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια της Ρεάλ. Όπως γράφει ο Roberto Palomar στην Marca, ο προπονητής της Ρεάλ δυσκολεύεται στο να είναι τόσο συμπαθής όσο ο Κάρλο Αντσελότι. Το ξαφνικό διαζύγιο με τον Ιταλό το περασμένο καλοκαίρι είχε σημαντική επίδραση στο κλίμα.

Rafa Benitez, Karim Benzema

«Ο Ράφα περνάει αυτή τη δύσκολη φάση, όπως και όλοι οι προπονητές», γράφει ο Palomar. «Εκείνοι που δεν παίρνουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι. Υπάρχει, όμως, ένα έξτρα πρόβλημα: δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε εκείνοι που παίζουν».

Η ρήξη στις σχέσεις του Μπενίτεθ και τον Σέρχιο Ράμος δεν είναι κάτι καινούριο. Λίγοι, όμως, περίμεναν κάτι τέτοιο να συμβεί με τον Χάμες Ροδρίγκες, που δεν έδειξε καθόλου ικανοποιημένος με δηλώσεις του τη στιγμή που ήταν με την αποστολή της Κολομβίας. Στο ματς με την Χιλή (1-1) αγωνίστηκε για 90' και αφιέρωσε το γκολ του «σε εκείνους, που λένε ότι δεν είμαι έτοιμος». Στην προκειμένη περίπτωση το μήνυμα προοριζόταν για τον Ράφα, που είχε κάνει ανάλογη δήλωση μετά την ήττα από τη Σεβίλλη.

James Rodriguez, Colombia

Το ξέσπασμα ήρθε 4.000 χιλιόμετρα μακριά και από έναν παίκτη που συνήθως δεν μιλάει πολύ. Ακόμη ένα «χτύπημα» ήρθε, όταν η El Confidencial αποκάλυψε έναν διάλογο του Ρονάλντο με τον Πέρεθ, με τον πρώτο να λέει ότι με αυτόν τον προπονητή η Ρεάλ δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα. Ίσως να προέρχεται από τον δικό του εκνευρισμό για το γεγονός ότι οι εμφανίσεις του είναι κάτω από τα στάνταρ του ή από το γεγονός ότι σκέφτεται την έξοδο και την Παρί, αν πιστέψουμε στις φήμες.

Lionel Messi

Όλα αυτά, έρχονται ως το απαραίτητο αλατοπίπερο πριν το Clásico, που ήδη κρατάει τον Μπενίτεθ ξύπνιο τα βράδια, ειδικά από τη στιγμή που ο Μέσι θα είναι έτοιμος. Αν η Ρεάλ κέρδιζε συνεχώς, ακόμη και χωρίς να ικανοποιεί, τότε ίσως η πίεση στον Μπενίτεθ να μην ήταν τόσο μεγάλη. Η ήττα από τη Σεβίλλη, όμως, είχε τεράστιο αντίκτυπο. Φαίνεται ότι η φήμη προηγείται του Ράφα. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τεράστια «εγώ» στην ομάδα του και το ταμπεραμέντο του δεν φαίνεται να συνάδουν με τη φιλοσοφία της Ρεάλ. Φτάσαμε στο σημείο, που είτε ο Μπενίτεθ θα κερδίσει το Clásico ή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους παίκτες του με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

 

Τελευταία Νέα