Το Game of Thrones στη σέντρα (pics)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Το Game of Thrones στη σέντρα (pics)

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος βαριόταν στο γραφείο και είπε να στήσει το πρωτάθλημα του Westeros. Φωτιά - πάγος και 11 ομάδες κοντράρονται στην κορυφαία Λίγκα της καρδιάς μας.

Αγωνιστική δράση δεν υπήρχε και η επικαιρότητα ήταν απίστευτα σκληρή με τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι. Εδώ όμως κάτι πρέπει να σκεφτείς, να γράψεις μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει. Με καλά ή άσχημα νέα, με διάθεση ή όχι, με κάποια καλή αφορμή ή με καμία.


Και εκεί λοιπόν που το κεφάλι δεν κατέβαζε καμία ιδέα, εμφανίστηκε η εμφάνιση των White Walkers. Κα ξαφνικά ακολούθησαν κι άλλες. Και να που τελικά υπήρχε αγωνιστική δράση. Δεν είχαν όλοι διακοπή για τις Εθνικές. Αλλωστε εκεί στο Westeros δεν είναι ενωμένοι, ώστε να φτιάξουν και ομοσπονδιακό συγκρότημα.

Το δικό τους πρωτάθλημα έχει ανάψει για τα καλά. Φωτιά και πάγος ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση κορυφής. Ποιος θα πάρει όμως τον τίτλο και ποιος θα χάσει την κατηγορία. 11 ομάδες διαγωνίζονται στην κορυφαία τηλεοπτική αναμέτρηση, που έχει τρομερές ανατροπές. Παικταράδες, τραυματίες και απίθανοι προπονητές που δίνουν μονολεκτικές διαλέξεις. Αυτή είναι η κορυφαία Λίγκα της καρδιάς μας...


House Arryn
Εχει καταφέρει να μην παίζει ντέρμπι με κανέναν αντίπαλο (σ.σ.: έχει μείνει ουδέτερο στον πόλεμο). Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει σε πια φόρμα βρίσκεται, καθώς ο αρχηγός, ο ελαφρώς καθυστερημένος Ρόμπιν Αριν, ακόμα παίζει στα τσικό και δεν μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Εξαρτώνται πολλά από το κοουτσάρισμα που θα κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο του Γουέστερος, ο Μικροδάκτυλος.


House Baratheon
Ριπλέι και ξεκαθάρισμα της τελικής σκηνής δεν υπήρξε και έτσι παραμένει άγνωστο εάν το έχει παρατήσει ο Στάνις. Σίγουρα όμως αυτή η ομάδα είναι αποδεκατισμένη από τους τραυματισμούς και ίσως να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Εκτός εάν εμφανιστεί από το πουθενά ο μπάσταρδος γιος του πρώην ηγέτη Ρόμπερτ και φορέσει το περιβραχιόνιο.


House Bolton
Οπου κι αν παίζει ακούγονται γιούχες. Είναι ίσως πιο μισητοί ακόμα και από τους Lannister. Τακτικά μπορεί να παίζουν έξυπνα και να είναι πάντα κερδισμένοι, καθώς προδίδουν τους πάντες. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα μάθουν τα κόλπα τους και θα αντιμετωπίσουν τα πλάνα τους. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να ανακοπεί η επιθετικότητα του πιο αχώνευτου (σ.σ.: μετά τον Τζόφρι), μα εξαιρετικά δυνατού παίκτου, του Ράμσεϊ, ο οποίος κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά μεσοεπιθετικά και ανασταλτικά. Το υποτιθέμενο ντερμπάκι πάντως με τον Στάνις το καθάρισαν σε στυλ... καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0!


House Lannister
Αν και έχουν πολλά παραρτήματα και ομάδες δορυφόρους για να δίνουν δανεικούς, έχουν και πολλούς ορκισμένους αντιπάλους. Σε κάθε ματς οφείλουν να ματώνουν τη φανέλα, μα πάντα βρίσκουν τον τρόπο να νικούν. Μόνο που τώρα ο ηγέτης, Τάιγουιν έβαλε τέλος στην καριέρα του μετά από σοβαρό τραυματισμό από τον γιο του, Τίριον, σε όχι και τόσο φιλικό οικογενειακό διπλό, η ομάδα έχει σκορπίσει και έχει μείνει... γυμνή στο δρόμο. Ο Τζέιμι πάλι δεν μπορεί να παίξει καλά εξαιτίας του ότι έχει ένα καλό πόδι, ενώ ο Τόμεν δεν έχει την πυγμή να βγει μπροστά στα δύσκολα. Μήπως ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα χρέη τους, τα οποία απειλούν να τους ρίξουν κατηγορία;


House Martell
Αν και έχουν χάσει τον καλύτερο τους παίκτη, τον Ομπεριν, εξακολουθούν να έχουν δυνατό ρόστερ. Βέβαια το μεγάλο όπλο τους παραμένει η απομακρυσμένη έδρα. Εκεί μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε, καθώς ήταν οι μόνοι που δεν μπορούσαν να τους νικήσουν στο γήπεδο τους ούτε οι Δράκοι των Targeryen. Είναι αμυντικογενείς, αλλά ξέρουν το τόπι και όταν θα χρειαστεί, θα βρουν τον τρόπο να σκοράρουν. Σε εκείνους που θέλουν να βάλουν γκολάκια, είναι αναμφίβολα οι Lannister.


House Tyrell
Αν και είναι από τα πιο πλούσια club του πρωταθλήματος, έχει πρόβλημα διαχείρισης. Η Ολένα μπορεί να είναι σοφή, αλλά έχει γεράσει υπερβολικά για να μπορέσει να αντέξει την πίεση του πάγκου. Από εκεί λοιπόν που η ομάδα έπαιζε για την έξοδο στο Champions League και είχε αποδεχτεί ότι βασιλιάς στην «παράγκα» ήταν ο Τάιγουιν Λάνιστερ, έχει βρεθεί οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Το πρόβλημα είναι ότι οι Λόρας και Μάρτζερι έπεσαν θύματα... στησίματος και τώρα πρέπει να βρουν τρόπο να σταθούν στα πόδια τους. Μόνο που ακόμα και οι οπαδοί της έχουν γυρίσει την πλάτη, καθώς παίζουν για αρκετό καιρό μόνο εκτός έδρας και όχι στο καυτό «Highgarden».


Night's Watch
Κάθε ματς τους είναι ντέρμπι και το γήπεδο τους δεν έχει κόσμο. Παλεύουν πάντα μόνοι τους χωρίς θεατές, αλλά επιβιώνουν. Προσπαθούν να παίξουν με πιστοί στους κανόνες, μα εάν δεν το κάνουν βρώμικα, θα ηττηθούν μία και καλή. Και εάν πήραν με τόσο κόπο όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις, δεν έχουν ελπίδα κόντρα στον μεγαλύτερο αντίπαλο. Το μαύρο ετοιμάζεται να κοντραριστεί με το λευκό σε μία συνάντηση που θα αλλάξει για πάντα το μέλλον του πρωταθλήματος. Το ρόστερ όμως είναι άδειο και μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν. Μοναδική σωτηρία τους το να μην έχει τεθεί οριστικά εκτός δράσης ο ηγέτης Τζον Σνόου και εάν μπει ως αλλαγή στο 90' ο Sam, ή αλλιώς ο «Ser Piggy».


White Walkers
Εχουν όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος τους. Κάθε φορά που χάνουν , ουσιαστικά γίνονται και πιο ισχυροί. Ελάχιστοι γνωρίζουν το πως να τους αντιμετωπίσουν και αυτοί τη συγκεκριμένη αγωνιστική βρίσκονται εκτός δράσης. Οχι μόνο έχουν ομαδάρα που πετάει, αλλά ετοιμάζονται για εκδρομή προς το Νότο μαζί με το αθάνατο κοινό τους. Ετοιμάζονται για μεγάλη μπάλα και αποδίδουν ακόμα καλύτερα σε χιόνι και ομίχλη. Στόχος τους μονάχα ο τίτλος φάντασμα.


House Targeryen
Κάποτε βρίσκονταν στην κορυφή, αλλά μετά το τελευταίο τους πρωτάθλημα, διαλύθηκαν και έπεσαν κατηγορίες. Υπό την καθοδήγηση όμως της Νταϊνέρις, το team ανέβηκε επίπεδο και πλέον δείχνει έτοιμο να παίξει και πάλι για τον τίτλο. Καθώς ανέβαινε ξανά τις κατηγορίες, έχει κερδίσει κοινό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λίγκας και έχει κάνει και τις πιο δυνατές μεταγραφές. Οι Δράκοι είναι εκείνοι που θα κάνουν την ομάδα να πετάει φωτιές.


House Tully
Λογικά είναι το Νο1 φαβορί για υποβιβασμό. Εκείνη η ήττα στο μεγάλο ντέρμπι, το επονομαζόμενο «Red Wedding», πραγματικά διέλυσε ολοκληρωτικά το club. Πλέον όχι μόνο δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά οι αντίπαλοι παίρνουν και τα ματς στα χαρτιά, καθώς η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν κατεβαίνει καν να αγωνιστεί. Μοναδική ελπίδα να ενωθεί και πάλι με τους Stark και να δημιουργήσουν κοινό ρόστερ.


House Stark
Το μεγάλο όπλο τους είναι ότι παίζουν υπό οποιεσδήποτε δύσκολες συνθήκες. Ειδικά όταν έρχεται ο χειμώνας, εκείνοι μοιάζουν πιο δυνατοί από ποτέ. Τώρα όμως παλεύουν για την παραμονή, καθώς έχουν ξεμείνει από φυσικούς ηγέτες. Η ομάδα έχει διαλυθεί, έχει ξεσπιτωθεί και αγωνίζεται από δω κι από εκεί, μιας και το γήπεδο της το έχουν πάρει άλλοι. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν περιμένεις να παίξεις μπάλα, κατεβάζοντας πλέον γυναίκες, κοριτσάκια, παιδάκια που δεν είναι αρτιμελή και βάζεις για προπονητή έναν ψηλό που δίνει συνέχεια τις ίδιες ακαταλαβίστικες οδηγίες, λέγοντας: Χόντορ.


Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος