Στα κορυφαία το «Γ. Καραϊσκάκης»

Gazzetta team
Στα κορυφαία το «Γ. Καραϊσκάκης»

bet365

Το FourFourTwo πάει... γήπεδο και σας παρουσιάζει τα 100 κορυφαία του Πλανήτη! Ανάμεσά τους και το «Γ. Καραϊσκάκης» με την μοναδική του ιστορία!

Απίθανα γήπεδα, φρούρια για τις ομάδες, αλλά και στολίδια για τις πόλεις όπου φιλοξενούνται! Το FourFourTwo βρήκε τα κορυφαία 100 και στην 97η θέση βρίσκεται το «Γ. Καραϊσκάκης», με τους Βρετανούς να τονίζουν πως η ιστορία του είναι μοναδική!

«Ενα γήπεδο του οποίου η ιστορία δεν μοιάζει με καμία άλλη. Πήρε το όνομά του από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821! Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι στην κορυφή των αθλητικών γεγονότων της Ελλάδας.

Μεγάλοι θρίαμβοι στο συγκεκριμένο γήπεδο (Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους), αλλά και τραγωδίες, όπως αυτή της Θύρας 7 το 1981, που θεωρείται το ελληνικό «Χίλσμπορο», όταν και έχασαν τη ζωή τους 21 φίλαθλοι στην προσπάθεια να βγουν από το γήπεδο! Χτίστηκε από την αρχή και χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μοντέρνο γήπεδο, τετράστερο σύμφωνα με την UEFA και βρίσκεται στην ωραία πλευρά του Λιμανιού! Οι φίλοι του Ολυμπιακού δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα ειδικά στο ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό!». Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα Στάδια από το 100-91!

Inside 2

100. Stamford Bridge: Παρότι ο διάσημος Σκωτσέζος αρχιτέκτονας, Άρτσιμπαλντ Λιτς, σχεδίαζε τις πρώτες κερκίδες, το γήπεδο της Τσέλσι δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε... στολίδι. Από την περίεργη βόρεια κερκίδα που κράτησε έως το 1975 και είχε φτιαχτεί πριν τον πόλεμο μέχρι την σκεπή στην κερκίδα του Shed End η Δυτική κερκίδα του γηπέδου του Στάμφορντ Μπριτζ πάντα είχε κάτι περίεργο και λάθος. Πλέον όμως έχουν διορθωθεί αρκετά. Οι τελευταίες αναμορφώσεις της έφεραν τις εξέδρες πιο κοντά στο γήπεδο και σίγουρα έκαναν την γηπεδική εμπειρία βελτιωμένη από την εποχή του Ντρόι στον Ντρογκμπά και από αυτή του Χάζαρντ στον Αζάρ.

Stamford Bridge

99. Εθνικό Στάδιο Ταϊβάν: Πολλά εύσημα στους Ταϊβανέζους για την εγκατάλειψη των... πληκτικών προβολεών! Μια εκπληκτική κατασκευή και το σχήμα της μοιάζει ελάχιστα με ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ηλιακά πάνελ που τροφοδοτούν το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της γύρω περιοχής, κάτι τρελό,αλλά και χρήσιμο! Χτισμένο για τους Παγκόσμιους Αγώνες του 2009 (Ενα είδος Ολυμπιακών αγώνων για αγωνίσματα που έχουν εξαιρεθεί από τη ΔΟΕ) είναι το πνευματικό τέκνου του Ιάπωνα αρχιτέκτονα, Τόγιο Ιτο. Εχει φιλοξενήσει συναρπαστικούς αγώνες όπως το... Κινεζική Ταϊπέι - Μπρουνέι τον περασμένο Μάρτιο. Δεν προσφέρεται για... καυτή έδρα, αλλά είναι γήπεδο που γοητεύει τους οπαδούς!

National Stadium

98. Estadio Mineirao Βρίσκεται στις παρυφές του Μπέλο Οριζόντε στην Παμπούλα,μια γειτονιά που σχεδιάστηκε από την αρχή από τον αρχιτέκτονα Σούπερ σταρ, Οσκαρ Νιεμέγιερ. Αλλωστε, ο ίδιος έχει σχεδιάσει δρόμους, σπίτια, μια τεχνητή λίμνη, ένα καζίνο, μια εκκλησία, χώροι που σήμερα θεωρούνται... παράδεισος ενός αρχιτέκτονα! Το Μινεϊράο συναγωνίστηκε το Μαρακανά και μοιάζει σαν ένα θρύλο ενός ξεχασμένου πολιτισμού!

96. King Fahd: Ενα γήπεδο για τρεις, αφού το χρησιμοποιούν οι: Αλ Χιλάλ, Αλ Σαμπάμπ και Αλ Νασρ!Χτισμένοτ το 1987 με κόστος που άγγιξε τα 330 εκατ. ευρώ, διαθέτει ένα από τα καλύτερα στέγαστρα στον παγκόσμιο ποδόσφαιρο με επιφάνεια 47.000 τ.μ. που υποστηρίζεται από 24 τεράστιους πυλώνες. Μάλιστα, αρκετοί τονίζουν πως το γήπεδο στο Ριάντ μοιάζει με σκηνή βεδουίνων! Από το στάδιο έχει περάσει και ο Μέσι, αν και ο λόγος που δεν θα το ξεχάσει είναι το όπλο του φρουρού που τον σημάδεψε! Θυμίζουμε, πως στο γήπεδο απαγορεύεται η παρουσία γυναικών!

King Fahd

95. BC Place: Πόσα στάδια ξέρετε που μπορούν να καυχηθούν για τη φιλοξενία του Πάπα; Το BC Place μπορεί, αφού ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ είχε βρεθεί σε συναυλία το 1984! Ενα όμορφο στάδιο, με εκατομμύρια καλώδια, ώστε να κρατούν ψηλά τον γιγαντιαίο πίνακα που κρέμεται απαλά πάνω από το γήπεδο! Βρίσκεται στο γραφικό μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, το χρησιμοποιούν ως έδρα οι Whitecaps και είναι γείτονες με τους Seattle Sounders και Portland Timber! Οποιος επισκεφθεί το Βανκούβερ του Καναδά αξίζει να αγοράσει ένα εισιτήριο για τη... σπηλιά των Flintstone’s!

BC Place

94. Stade Mohammed V: Μια καυτή έδρα στο Μαρόκο και η χώρα μπορεί να καυχιέται για το δημιούργημά της το 1955. Η χωρητικότητά του ήταν μικρή (30.000), αυξήθηκε για τις ανάγκες της υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2010. Οι ήχοι κάνουν...κόλαση την ατμόσφαιρα μπορεί η ομάδα να μην αποτελεί πλέον παραδοσιακή δύναμη, αλλά εντός έδρας παίζει με... 12ο παίκτη.

Mohammed V

93. Friends Arena: Είναι το μεγαλύτερο στάδιο στη Σκανδιναβία, όμως είναι συνδεδεμένο με μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Τη γκολάρα του Ζλάταν κόντρα στην Αγγλία! Γήπεδο - θηρίο,τρία επίπεδα και μια σιδερένια οροφή που προκαλεί τεράστια εντύπωση! Η κατασκευή του κόστισε 78 εκατ. ευρώ πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό! Οι χορογραφίες των οπαδών της ΑΪΚ έχουν προκαλέσει αίσθηση...

Friends Arena

92. Estadio Nemesio Camacho: Πολλοί πιστεύουν πως ο Νεμέσιο Καμάτσο ήταν ένα μεγάλο αστέρι της Κολομβίας, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Το 1930 ο γιος του Καμάτσο, Λουίς, δώρισε τη γη για το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, με την προϋπόθεση πως θα δοθεί το όνομα του πατέρα του. Ο αρχικός σχεδιαστής, ένας Γερμανός μηχανικός έσκαψε πολύ βαθειά για να δημιουργήσει μια πολύ βαθμιαία κλίση, όπου θα μπορούσαν να δουν και από τα βουνά! Εκπληκτικο περιβάλλον για ποδόσφαιρο και ροκ συναυλίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να το διατηρήσουν! Ο Λουίς Καγιέχας, Κολομβιανός αρχιτέκτονας αποφάσισε την ανακαίνισή του και τα κατάφερε!

Nemesio Camacho

91. Stadium Australia: Χτίστηκε το 2000 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ! Η πόλη πλημμυρισμένη από περηφάνεια για ένα εντυπωσιακό γήπεδο χωρητικότητας 110.000 τοοποίοόμως το 2003 μειώθηκε σε 83.000 θέσεις. Φιλοξένησε την ιστορική νίκη της Αυστραλίας επί της Ουρουγουάης και την πρόκριση των καγκουρώ στο Μουντιάλ του 2006! Ταλανίζεται όμως από προβλήματα, ωστόσο συνεχίζει να φιλοξενεί σημαντικές εγχώριες και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις

Stadium Australia

 

Τελευταία Νέα