Ο... genius Κλοπ!

Gazzetta team
Ο... genius Κλοπ!

bet365

O Γίργκεν Κλοπ πλησίαζει στο Ανφιλντ και το FourFourTwo θυμάται στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες... Παθιασμένος, πανέξυπνος, διορατικός, ο Γερμανός κόουτς, κάνει τη διαφορά!

Ηταν μόλις το 4ο του παιχνίδι στον πάγκο της Ντόρτμουντ και το πρώτο του ντέρμπι με τη Σάλκε στο Signal Iduna Park. Ξεκίνησε άσχημα και στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 2-0. Με 23 λεπτά να απομένουν και την ομάδα του στο 0-3, ο Κλοπ με εξαιρετικές ενέργειες κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει μια μεγάλη ισοπαλία 3-3. Με κίνηση ματ πέρασε στο ματς τον Φράι και του έβαλε δυο γκολ! Στο 89' και στο πέναλτι που κέρδισε ο Ελβετός γύρισε την πλάτη του στο γήπεδο και κοίταξε τις εξέδρες! Πανηγύρισε έξαλλα τον βαθμό και ήταν το πρώτο δείγμα για το τι μπορεί να κάνει...

Εφτασε στο Αλιάνζ Αρίνα για το ντέρμπι με τη Μπάγερν ξέροντας πως η Ευρώπη είχε σε αυτό το ματς στραμμένο το βλέμμα της. Ηξερε πως η ομάδα του Φαν Χάαλ ήταν ευάλωτη στα πλάγια. Παρουσίασε τη Ντόρτμουντ ουσιαστικά με τέσσερις επιθετικούς, Μπάριος στην κορυφή, Λεβαντόφσκι από πίσω και προς υποστήριξη των δυο ήταν οι Γκέτσε, Γκρόσγκριετζ. Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική, διέλυσε τους Βαυαρούς 3-1, έστειλε την ομάδα του στο +16 και έδειξε στον κόσμο τι ομάδα είχε δημιουργήσει.

Επειτα από δυο παραγωγικές σεζόν στο Westfalenstadion, με 35 γκολ, η τρίτη ήταν απογοητευτική. Ο Λούκας Μπάριος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, κάτι που επηρέασε άμεσα και τα σχέδια του Κλοπ. Τα σενάρια αποχώρησης τον Γενάρη πολλά, με τη Φούλαμ να έχει κάνει ήδη κίνηση για την απόκτησή του. Η διοίκηση έδωσε το «οκ», οι δυο ομάδες τα είχαν βρει σχεδόν σε όλα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κλοπ έθεσε βέτο, κρατώντας τον στην ομάδα. Ο Μπάριος μπορεί να μην έγινε βασικός, αλλά η παραμονή ήταν μια καλή απόφαση. Σφράγισε τη νίκη επί της Νυρεμβέργης και γιόρτασε με χατ τρικ κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν. Ο Μπάριος τρέφει τεράστια εκτίμηση για τον Κλοπ και σε δηλώσεις του στη γαλλική τηλεόραση είχε τονίσει: «Είμαι εδώ αν με χρειαστεί» είπε στον Κλοπ, όταν η Ντόρτμουντ είχε κολλήσει στον πάτο της βαθμολογίας.

Μια ημέρα πριν το εντός έδρας ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι οπαδοί είναι εξοργισμένοι από την είδηση πως το παιδί - θαύμα, Μάριο Γκέτσε είχε συμφωνήσει με τη Μπάγερν. Στη συνέντευξη Τύπου όμως ήταν εξαιρετικός, προσπαθώντας να ελαφρύνει το κλίμα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως στάθηκε στο πλευρό του Γκέτσε, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες. Την επόμενη μέρα η Ντόρτμουντ... πετούσε, διέλυσε τη Ρεάλ και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ. Φυσικά ο Γκέτσε ήταν εξαιρετικός.

Η ανταμοιβή της απίθανης πορείας της Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2013 ήταν μια... βασανιστική επόμενη σεζόν κόντρα σε Αρσεναλ, Νάπολι και Μαρσέιγ. Κακό ξεκίνημα, ήττα στην Ιταλία 2-1 από τη Νάπολι και τον Κλοπ να βγαίνει έξω από τα ρούχα του. Ο 4ος τον φοβήθηκε, βλέποντας τον να του χώνει στα μέσα στα μούτρα, αφού δεν άφησε τον Σούμποτιτς να μπει στο ματς και να μαρκάρει τον σκόρερ Ιγουαΐν. «Αναλαμβάνω την ευθύνη. Απλά ήταν χαζός...» τόνισε ο Κλοπ, ο οποίος για ακόμα μια φορά ήρθε σε σύγκρουση με διαιτητές και βοηθούς. Αναγνώρισε πάντως πως αν ήταν πιο ψύχραιμος στο Σαν Πάολο θα μπορούσε η ομάδα του να πάρει θετικό αποτέλεσμα!

 

Τελευταία Νέα