Αλέξις σημαίνει χατ τρικ

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Αλέξις σημαίνει χατ τρικ

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Αλέξις Σάντσες που έγινε ο πρώτος παίκτης με χατ τρικ στα τρία μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Παικταράδες παγκόσμιας κλάσης έχουν περάσει τις τελευταίες δεκαετίες από Premier League, Primera Division και Serie A, όμως κανένας δεν είχε καταφέρει να αφήσει το… σημάδι του σε όλες τις λίγκες. Μέχρι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου του 2015. Υστερα από ένα ήσυχο ξεκίνημα στη σεζόν μετά τα εκπληκτικά πράγματα του 2014-15, ο Αλέξις έδειξε σε βάρος της Λέστερ τι είναι ικανός να κάνει. Ο Χιλιανός με τελείωμα από κοντά, κεφαλιά και τρομερό δεξί σουτ εκτός περιοχής στη γωνία, οδήγησε την Αρσεναλ σε απόσταση βολής από την 1η θέση σπάζοντας μόνος του ουσιαστικά το αήττητο των Foxes. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έγινε έτσι ο μοναδικός παίκτης ever που πετυχαίνει τριπλέτα στο αγγλικό, το ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα.

2011 | Ουντινέζε
Ο Σάντσες έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη με τη φανέλα της Ουντινέζε, η οποία τον… είδε πρώτη στην Ρίβερ Πλέιτ. Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του δουλεύτηκαν στο calcio και το 2011 έκανε μία εμφάνιση από αυτές που μένουν. Οι Φριουλιάνι επισκέφτηκαν το Renzo Barbera του Παλέρμο και ο Χιλιανός έστησε το δικό του πάρτι οδηγώντας την ομάδα του σε ιστορική νίκη και υποχρεώνοντας τους Σικελούς στην πιο βαριά ήττα ever στην έδρα τους. Η Ουντινέζε επικράτησε με το εντυπωσιακό 0-7, με τον Σάντσες να κάνει χατ τρικ στο πρώτο μέρος (19’, 28’, 42’) και να βάζει ακόμα ένα στην επανάληψη (48’).


2014 | Μπαρτσελόνα
Αυτές οι εμφανίσεις και το μέλλον που είχε μπροστά του ανάγκασαν την Μπαρτσελόνα να τον κάνει δικό της στο τέλος εκείνης της χρονιάς. Οι Μπλαουγκράνα έδωσαν 27 εκατ. ευρώ στο κλαμπ του Ούντινε και έβαλαν στο ρόστερ της έναν ακόμα σούπερ τεχνίτη και γρήγορο άσο. Στην Καταλονία ο Αλέξις δεν τα πήγε άσχημα και τον Ιανουάριο του 2014 έκανε μία εμφάνιση που θα θυμάται για πάντα. Αν και αντίπαλος ήταν η αδύναμη Ελτσε στο Camp Nou, έκανε χατ τρικ πετυχαίνοντας δύο γκολ από κοντά και ένα με μαγική εκτέλεση φάουλ από 25 μέτρα. Η ιστορία είχε ξανά αποχώρηση για τον Σάντσες αφού η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην πει «όχι» στην πρόταση των 42 εκατ. ευρώ και να τον πουλήσει στην Αρσεναλ το καλοκαίρι του 2014.


2015 | Αρσεναλ
Και φτάνουμε στο σήμερα. Στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία ο Σάντσες έβγαλε μάτια με 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 16 στην Premier League και αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της σεζόν για τους Gunners. Υστερα από το μέτριο -για τα δικά του στάνταρ- ξεκίνημα, έπιασε peak στο εκτός έδρας ματς με την αήττητη, Λέστερ, η οποία στο ματς του Σαββάτου προηγήθηκε. Ο Αλέξις ήταν αυτός που με το σκορ στο 1-1 πέτυχε τρία διαδοχικά γκολ καθαρίζοντας τη νίκη για την ομάδα του Βενγκέρ και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στα τρία μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης