Το νέο ρεκόρ του Μέσι

Το νέο ρεκόρ του Μέσι

Γιώργος Καραμάνος
Το νέο ρεκόρ του Μέσι

bet365

Ο Αργεντινός έβαλε δύο γκολ στην Βολιβία και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό club Λατίνων που έχουν σκοράρει κόντρα σε όλες τις χώρες της Νοτίου Αμερικής.

Η κορυφαία σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αργεντινής, κυκλοφόρησε με τίτλο παραλλαγή της γνωστής ατάκας «Huston we have a problem». Ουσιακά έκανε παιχνίδι με την Εθνική, η οποία σε φιλικό στο Χιούστον των Η.Π.Α διέλυσε 7-0 την Βολιβία. Φυσικά στους πρωταγωνιστές βρισκόταν και ο Λιονέλ Μέσι. Ο αρχηγός της Αλμπισελέστε αν και μετά το Κόπα Αμέρικα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την ομάδα, τελικά δεν άντεξε μακριά της και έβαλε δύο από τα επτά γκολ. Και κάπως έτσι έκανε ένα ακόμα ρεκόρ, μπαίνοντας σε ένα ξεχωριστό club Λατίνων που έχουν σκοράρει κόντρα σε όλες τις χώρες της Νοτίου Αμερικής...

Ο Μέσι λοιπόν έχει για μεγαλύτερη «πελάτισσα» στην γειτονιά του την Βραζιλία. Στη Σελεσάο έχει βάλει τέσσερα γκολ, όσα δηλαδή και στην άλλη αγαπημένη του αντίπαλο, την Παραγουάη. Τρία έχει βάλει με την Ουρουγουάη και τη Βενεζουέλα και με δύο ακολουθούν οι Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, ενώ από μία φορά έχει βρει δίχτυα κόντρα σε Περού και Ισημερινό. Γενικότερα πάντως ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει βάλει γκολ σε 25 διαφορετικές Εθνικές. Εκτός από τις εννέα της Νοτίου Αμερικής, το έχει κάνει στις Κροατία, Σερβία, Αλγερία, Μεξικό, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αλβανία, Ελβετία, Γερμανία, Γουατεμάλα, Σλοβενία, Βοσνία, Ιράν, Νιγηρία, Χονγκ Κονγκ.

Συνολικά πάντως έχει σκοράρει 48 φορές σε 104 συμμετοχές με το εθνόσημο. Τώρα εκείνο που του απομένει, είναι να πιάσει στην κορυφή των σκόρερ της χώρας του τον θρυλικό Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ο οποίος είχε 56 τέρματα σε μόλις 78 ματς!


Ο Ζίκο

Αυτό λοιπόν που πέτυχε ο Μέσι δεν το έχουν καταφέρει τόσοι και τόσοι ποδοσφαιρικοί υπερήρωες του παρελθόντος. Ούτε ο Μπατιστούρα, ούτε ο Μαραντόνα, ούτε ο Πελέ, ούτε ο Ρονάλντο, ούτε ο Ρομάριο, ούτε κανείς απ' όλους αυτούς.


Ο Αρνόλδο Ιγουαράν

Μόνο τρεις άλλοι το είχαν μπορέσει και ο πιο γνωστός ήταν ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος με το μαγικό πόδι είχε ολοκληρώσει την δική του λίστα με ένα γκολ κόντρα στο Εκουαδόρ το 1981. Τον είχε ακολουθήσει ο Κολομβιανό επιθετικός, Αρνόλδο Ιγουαράν το 1991 και το 2004 ο Αγουστίν Ντελγάδο από το Εκουαδόρ.


Ο Αγουστίν Ντελγάδο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα