Ο Ζαρντίμ... πουλάει ακριβά

Γιώργος Καραμάνος
Ο Ζαρντίμ... πουλάει ακριβά

bet365

Η Μονακό πήρε 171 εκατ. από τις πωλήσεις επτά παικτών και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πιστώνεται μέρος του τρελού deal, ενώ ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ είναι ο μόνος Ρώσος που βγάζει χρήμα από το ποδόσφαιρο.

Σε κάποια άρθρα αναφορικά με την ανέλιξη του Αντονι Μαρσιάλ, οι Γάλλοι πίστωναν στον Λεονάρντο Ζαρντίμ την τοποθέτηση του πιτσιρικά στα πλευρά της επίθεσης. Εκεί δηλαδή όπου αξιοποιήθηκε ακόμα περισσότερο το ταλέντο του. Αυτή την αξιοποίηση γενικότερα του ρόστερ είναι που δίνουν οι ίδιοι αρθρογράφοι ως κανονάκι στον τέως προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος να μην ξεχνάμε ότι απολύθηκε ενώ ήταν αήττητος.

Μόνο που στο Πριγκιπάτο, ο Πορτογάλος βλέπει ότι υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση για τη δουλειά του. Και δεν είναι μόνο η απρόσμενα καλή περσινή πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Champions League (με τον αποκλεισμό στις λεπτομέρειες από την φιναλίστ Γιουβέντους), αλλά η εκτόξευση των παικτών, οι οποίοι μοσχοπουλήθηκαν στο παζάρι, που κάνουν τον ιδιοκτήτη του συλλόγου να τρίβει τα χέρια του από βαθιά ικανοποίηση.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ παίζει να είναι και ο μοναδικός από τους Ρώσους και Αραβες μεγαλοεπενδυτές του ποδοσφαίρου που έχει βγάλει περισσότερα χρήματα απ' όσα έχει ξοδέψει. Και εάν αρχικά πλήρωσε καλά φράγκα για να κάνει διάφορα μπαμ, όπως του Ραδαμέλ Φαλκάο και του Χάμες Ροδρίγκες, η συνέχεια τον δικαίωσε, φέρνοντας του τα πίσω στο πολλαπλάσιο. Είπαμε όμως, ας όψεται ο Ζαρντίμ...

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ο 49χρονος ιδιοκτήτης (από το 2011) της Μονακό, έκανε τρελά deals, τα οποία συνολικά γέμισαν τα ταμεία του συλλόγου -ή τις δικές του τσέπες- με 171 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για τρελό νούμερο, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μία ομάδα που τερμάτισε μόλις 3η και καταϊδρωμένη στο Σαμπιονά. Και όμως έδωσε επτά παίκτες και έφτιαξε μία έξτρα περιουσία.

Φυσικά το Νο1 deal ήταν η πώληση του Μαρσιάλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 50 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και κάποια μπόνους επίτευξης στόχων, τα οποία δεν υπολογίζουμε σε αυτή τη σούμα. Για τον 19χρονο είχε πληρώσει κοντά στα 5 εκατ. πριν από δύο χρόνια.

Νο2 επιτυχημένο transfer αναμφίβολα εκείνο του Ζοφρί Κοντογκμπιά στην Ιντερ. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος δόθηκε αντί 40 εκατ. ευρώ και ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε αγοραστεί από τη Σεβίλλη με τα μισά.

Ως Νο3 την θέση μοιράζονται οι Λαϊβίν Κουρζάβα και Αϊμέν Αμπντενούρ. Στην περίπτωση μάλιστα του νεαρού αριστερού μπακ τα 25 εκατ που εισπράχθηκαν από την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ουσιαστικά 100% έσοδα, μιας και πρόκειται για προϊόν των ακαδημιών της Μονακό. Οσο για τον Αλγερινό σέντερ μπακ, εννοείται ότι έναν χρόνο μετά και αφού έδωσαν 12,5 εκατ. στην Τουλούζ, τα πήραν στο διπλάσιο από την Βαλένθια.

Στο Νο4 βρίσκεται ο Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο. Πρόκειται όμως για ακριβώς ίδια περίπτωση με τον Κουρζάβα. Παιδί της ακαδημίας που πωλήθηκε για 20 εκατ. στην Ατλέτικο και όλα τα χρήματα μπήκαν καθαρά στην Μονακό.

Και φυσικά υπάρχει και ο Λούκας Οκάμπος. Αφού ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στη Μαρσέιγ, εκείνη πλήρωσε 8 εκατ. και τον αγόρασε. Αν και στην προκειμένη περίπτωση η Μονακό βγήκε χαμένη, επειδή τον είχε πάρει με 13 εκατ. πριν από τρία χρόνια από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Σε αυτά προσθέτουμε και τον νεαρό σέντερ μπακ, Νικολάς Ισιμάτ-Μιρίν με τα 3 εκατ. στην Αϊντχόφεν και έχουμε ακριβώς 171 εκατ. έσοδα. Και μέσα σε όλα αυτά δεν γίνεται να μην σκεφτείς ότι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έβαλε την μπαγκέτα του και συνέβαλε τα μέγιστα σε τούτο το πάρε-ΔΩΣΕ...

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα