Πέπε η... καθαρή λύση!

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Πέπε η... καθαρή λύση!

bet365

Η Ρεάλ κράτησε τον Πέπε έως το 2017 και ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον πιο «καθαρό» σέντερ μπακ στην Ισπανία και την ίσως κορυφαία τριάδα στόπερ της πιάτσας.

Ολοι μας την ίδια γνώμη είχαμε ή διατηρούμε ακόμα. Ο Πέπε είναι βρώμικος. Διαθέτει αυτή την ποδοσφαιρική αγένεια που μπροστά στα μάτια μας έχει πολλάκις μετατραπεί σε ύβρη για το άθλημα. Τον έχουμε βρίσει όλοι. Οπαδοί και αντίπαλοι της Ρεάλ σιχτιρίσαμε ξανά και μανά. Τον στήσαμε στο απόσπασμα και το ίδιο έκανε και το κοινό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» που μία φορά κι ένα καιρό το 2010 φώναξε σύνθημα, απαιτώντας από τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον τελειώσει. Ο Πέπε δεν ταίριαζε στα ιδανικά του μεγάλου συλλόγου με τα λευκά που ανέκαθεν επιδίωκε να πρεσβεύει το όμορφο παιχνίδι.


Χιουμοριστικό σκίτσο των οπαδών της Ατλέτικο με τον Πέπε και τον χαμένο κρίκο της εξέλιξης του

Η αλήθεια είναι ότι κατά μία έννοια του άξιζε όλο αυτό το κράξιμο. Το σήκωνε η ψυχή του με τον ίδιο τρόπο που κάποιες στιγμές κι εκείνος σήκωσε στον αέρα κάποιους αντιπάλους του ακόμα και εκτός φάσης. Το πάτημα στο χέρι του Μέσι, η κουτουλιά στον Φάμπρεγκας και ένα σωρό άλλα πολύ άσχημα περιστατικά, με κυριότερο όλων αυτό το αμόκ που έπαθε με τον πεσμένο στο έδαφος Κασκέρο της Χετάφε, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη δικαιολογία του πάθους. Και επειδή όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα αυτού του μάταιου κόσμου, έτσι και στη μπαλίστα, είναι να μην σου κολλήσει η ρετσινιά...


Πέπε ο δολοφόνος

Του βγήκε λοιπόν για καλά το όνομα του Κέπλερ Λαβεράν, όπως είναι το βαπτιστικό του και δεν μπόρεσε ποτέ να διώξει από πάνω του αυτή τη βρωμιά. Τούτο βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς σε αγωνιστικό έχει κάνει εκπληκτικά άλματα προόδου και έχει εξελιχτεί στον πιο καθαρό αμυντικό της La Liga. Ναι, για τον Πέπε της Ρεάλ λέμε. Αυτόν με τα περίεργα-τσαμπουκαλεμένα μούτρα και το -ξανά- ξυρισμένο μαλλί (σ.σ.: αυτή η αφάνα ήταν επική και δεν του πήγαινε καθόλου). Το φωνάζουν τα στατιστικά και η γενικότερη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Στα 32 του ο Βραζιλιάνος που έγινε Πορτογάλος, έχει μεταλλαχτεί στο καλύτερο παιδί που κυκλοφορεί στις άμυνες της Primera.

Γενικότερα, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, ουδέποτε δεχόταν πολλές κάρτες ή έκανε πολλά φάουλ. Ηταν όμως σκληρά έως αντιαθλητικά αρκετά από δαύτα και πάνω απ' όλα ήταν η κακή έξωθεν μαρτυρία και οι συνεχείς κοκορομαχίες που χαλούσαν την εικόνα του. Τη σεζόν 2013-΄14 σε 30 αγώνες πρωταθλήματος πήρε 9 κίτρινες (νορμάλ νούμερο για σέντερ μπακ) και πέρσι έκανε το απίθανο. Σε 27 αγωνιστικές κιτρινίστηκε μόλις 3 φορές και ενώ μέχρι τον Γενάρη δεν είχε ούτε μία κάρτα. Σε σχέση με τον Σέρχιο Ράμος τελείωσε τη σεζόν με 20 φάουλ λιγότερα και το φοβερό ήταν πως μέχρι και την 15η αγωνιστική είχε υποπέσει σε μόλις 5 φάουλ! Εκπληκτικό! Για τον Πέπε μιλάμε!

* Εχει να αποβληθεί στο πρωτάθλημα από τις 17 Δεκεμβρίου του 2011!

Σύμφωνα μάλιστα με τους Ισπανούς ρεπόρτερ αυτός ήταν και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πιστώθηκε στα υπέρ του και του δόθηκε επέκταση συμβολαίου. Εκείνη η επένδυση των 30 εκατ. ευρώ που έκανε το 2007 ο πρόεδρος Ραμόν Καλδερόν (2006-'09) και που τόσο είχε επικριθεί ως υπερβολική από τον τότε αντιπολιτευόμενο Φλορεντίνο Πέρεθ, εξελίσσεται σε μία από τις κορυφαίες σύγχρονες για το σύλλογο. Ο Πέπε υπέγραψε μονοετή επέκταση και παραμείνει στη Μαδρίτη έως το 2017. Θα κλείσει δηλαδή μία δεκαετία και θα είναι 34 ετών.


Πέπε ο τρομερός αμυντικός

Αν και ο ίδιος είχε αγχωθεί τελευταία επειδή δεν ερχόταν αυτό το τηλεφώνημα από τη διοίκηση και το μέλλον του βρισκόταν στον αέρα, τελικά συνέβη το καλύτερο και για τις δύο πλευρές. Εκείνος είχε δεχτεί προσεγγίσεις από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, μα ήθελε σαν τρελός να παραμείνει. Ο Πέπε είναι άρρωστος με τη Ρεάλ και αυτό είναι κάτι που το βγάζει και στο χορτάρι. Δεν κρύβεται και είναι πάνω από το τυπικό, το επαγγελματικό που τον δένει με αυτή την ομάδα. Παθιάζεται σαν τρελός και τα δίνει όλα πάντοτε. Μπορείς να τον κατηγορήσεις λοιπόν για όλα τα δυναμικά-αντιαθλητικά του, αλλά η αυταπάρνηση του σε κάθε ματς και το πως-πόσο το ζει είναι παροιμιώδης.

Για τις αμυντικές ικανότητες του και για το ότι υπήρξε ένας από τους κορυφαίους 10 σέντερ μπακ στον κόσμο την τελευταία πενταετία δεν υπάρχει αντίλογος. Οπότε αναμφίβολα καλά έκανε η Ρεάλ και τον κράτησε. Μόνο που λογικά πλέον σε αυτή την διετία που θα παραμείνει εκεί, θα μετατραπεί σε σούπερ εναλλακτική λύση για το πολύτιμο rotation ή τον όποιο τραυματισμό προκύψει. Ο Ραφαέλ Βαράν θα είναι ο βασικός. Τουλάχιστον αυτός δείχνει ότι είναι ο προγραμματισμός του Ράφα Μπενίτεθ σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση. Το Βαράν-Σέρχιο Ράμος θα αποτελέσει το δίδυμο του παρόντος και του μέλλοντος για τη Βασίλισσα και το να υπάρχει από πίσω κάποιος σαν τον Πέπε, συμπληρώνει μία εκπληκτική τριάδα κεντρικών αμυντικών, ίσως την κορυφαία που κυκλοφορεί στην πιάτσα...

ΥΓ.: Μαζί με τις πρόσφατες καλοκαιρινές ανανεώσεις των Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο και Καρβαχάλ, η Ρεάλ έχει καθαρίσει το αμυντικό κομμάτι της για τα επόμενα χρόνια. Απομένει να κάνει κάτι και με την επίθεση, όπου ξεκαθαρίστηκε στον Ράφα ότι δεν θα του πάρουν φέτος παίκτη!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος