Το «σταυροδρόμι» του Πέδρο

Το «σταυροδρόμι» του Πέδρο

Το «σταυροδρόμι» του Πέδρο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή στην καριέρα του ο Ισπανός εξτρέμ και πως μεταφράζεται καθεμία από αυτές.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γέννημα-θρέμμα της Μπαρτσελόνα, που έχει κατακτήσει τα πάντα τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο του εκπληκτικού συνόλου, που παρουσίασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο Καμπ Νου. Οι αφίξεις μεγάλων αστέρων (Νεϊμάρ, Σουάρες) έχει περιορίσει το χρόνο συμμετοχής του Πέδρο στην ενδεκάδα των «μπλαουγκράνα», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι για την αγωνιστική αξία του Ισπανού μεσοεπιθετικού. Άλλωστε, η παρουσία του στη φιλική ήττα από τη Φιορεντίνα με 2-1, αποδεικνύει πως ο Πέδρο κάθε άλλο παρά σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται. Αυτή τη στιγμή ο 28χρονος άσος (έχει πολλά χρόνια μπάλας μπροστά του) βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι επιλογών. Να μείνει στην Μπαρτσελόνα; Να φύγει; Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τις εναλλακτικές λύσεις, αλλά και τι μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά στον Ισπανό καθεμία από αυτές.

Μπαρτσελόνα
Νο1 επιλογή δε θα μπορούσε να μην είναι η τωρινή του ομάδα. Άλλωστε, ο Πέδρο πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα έως το 2019. Μάλιστα, η διοίκηση των Καταλανών έβαλε ως ρήτρα αποδέσμευσής του το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που μένοντας στο Καμπ Νου ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα πρέπει να αποδεχθεί το ρόλο του αναπληρωματικού. Το μαγικό MSN των Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ δε σπάει με τίποτα, κάτι που σημαίνει πως ο Πέδρο θα αρκεστεί σε κάποια 10-15λεπτα. Βασικός θα είναι μόνο σε περίπτωση που κάποιος από τους τρεις χρειάζεται ξεκούραση στα λεγόμενα εύκολα παιχνίδια ή (χτύπα ξύλο) τραυματιστεί. Σίγουρα ο Λουίς Ενρίκε θα ήθελε να έχει μια τέτοια ρεζέρβα πολυτελείας στον πάγκο του, που να μη δημιουργεί και προβλήματα στα αποδυτήρια. Το θέμα είναι, όμως, τι θέλει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που είναι μόλις 28 ετών.

Τσέλσι
Από το τέλος της προηγούμενης σεζόν, Πέδρο και Τσέλσι είχαν αναπτύξει ένα έντονο φλερτ, το οποίο όμως δεν οδηγήθηκε σε γάμο. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως οι «μπλε» δε θα προχωρήσουν σε κάποια επιπλέον μεταγραφική κίνηση, όμως ποιος μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου; Ειδικά όταν πρόκειται για Μουρίνιο και Αμπράμοβιτς. Η Τσέλσι μοιάζει πλήρης στα άκρα και με δεδομένο ότι ο Αζάρ δε βγαίνει από την ενδεκάδα, τότε υπάρχουν τρεις παίκτες για μια θέση στα δεξιά. Γουίλιαν, Κουαδράδο και Ραμίρες. Ο τελευταίος, βέβαια, υπολογίζεται και ως παρτενέρ του Μάτιτς στον άξονα, ενώ και ο Αζάρ μπορεί να αγωνιστεί ως δεκάρι, αντί του Όσκαρ. Έτσι, οι ευκαιρίες του Πέδρο μπορεί να είναι περισσότερες. Αν δεν είναι βασικός, σίγουρα θα είναι μέλος του rotation από τον Μουρίνιο. Όχι, όμως, δεδομένα ρεζέρβα πολυτελείας, όπως στην Μπαρτσελόνα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ίσως η καλύτερη επιλογή, όσον αφορά το χρόνο συμμετοχής. Ο Λουίς Φαν Χάαλ θέλει φέτος να δημιουργήσει ένα σύνολο, που θα μπορέσει μέχρι τέλους να διεκδικήσει την Πρέμιερ Λιγκ και ο Πέδρο είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα του ταίριαζε... γάντι. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει διαμηνύσει ότι φέτος θα πορευθεί με το 4-3-3 και ο Ισπανός εξτρέμ μπορεί να δώσει ό,τι ακριβώς θέλει για τα άκρα. Ταχύτητα, δημιουργικότητα και γκολ. Με τον Ντι Μαρία σε άλλες πολιτείες, ο Πέδρο είναι ένας ποδοσφαιριστής, που μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στο Όλντ Τράφορντ. Άλλωστε, οι επιλογές για τα άκρα είναι περιορισμένες στη Γιουνάιτεντ. Αυτή τη στιγμή, ο Φαν Χάαλ δείχνει πως για τα αριστερά προορίζει τον Γιανγκ και για τα δεξιά τον Μάτα (που είναι δεκάρι). Αυτό σημαίνει πως μια ενδεχόμενη άφιξη του Πέδρο στο Μάντσεστερ θα έρθει ως... μάνα εξ ουρανού για τους «μπέμπηδες».

 

Τελευταία Νέα