Μπαλοτέλι, αίνιγμα... χωρίς λύση!

Μπαλοτέλι, αίνιγμα... χωρίς λύση!

bet365

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αλλά η εξίσωση δεν είναι... ελκυστική. Κακή φόρμα, λίγα γκολ, τεράστιο συμβόλαιο! Ο Ιταλός έχει αφήσει πίσω τις ημέρες που τον αποθέωνε όλη η Ευρώπη!

Με το «Why Always Me;» ο Μάριο Μπαλοτέλι φρόντισε να συστηθεί και στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Ενα χρόνο μετά και έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ο Ιταλός φορ αποτελεί... ξένο σώμα για τη Λίβερπουλ. Αλλωστε, η φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό τα λέει όλα. Στην αρχική φωτογραφία απεικονίζονταν οι Τσαν, Κουτίνιο, Μπεντεκέ και Μπαλοτέλι να κάνουν ζέσταμα, ωστόσο στην καινούρια... έλειπε ο ο25χρονος! Ο Ιταλός διεθνής αποτέλεσε μια ισχυρή πρόκληση για τον Μπρένταν Ρότζερς που ποτέ όμως δεν κατάφερε να τη μετατρέψει σε επιτυχία. Στον πειρασμό αυτό είχαν μπει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο Τσέζαρε Πραντέλι προσπαθώντας να βρουν λύση στο αίνιγμα και κάποιες φορές χαμογέλασαν.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ποτέ ο Μπρένταν Ρότζερς δεν κατάφερε να τον προσεγγίσει. Φαινόταν από μακριά πως ήταν καταδικασμένη η οποία κίνηση... Ακόμα και όταν καλωσόρισε τον Μπαλοτέλι, ο τεχνικός των κόκκινων» είχε πει πως η μεταγραφή είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Σε λίγες ημέρες γίνεται 25 ετών και ο επόμενος σταθμός του άγνωστος! Δεν το υπολόγιζε κανείς έτσι, μιας και στα 17 του χρόνια έκανε την ποδοσφαιρική του επανάσταση, πήρε μεταγραφή στην Ιντερ και στα 20 του ήταν μέλος της Εθνικής Ιταλίας. Ο ίδιος τόνιζε πως αν ήταν τυχερός από τραυματισμούς στα 30 του χρόνια θα άφηνε μια μεγάλη καριέρα για να χαλαρώσει! Βρίσκεται στα μέσα του δρόμου, όμως δεν μιλάμε για τα χρόνια της ακμής του, αλλά της... παρακμής του!

Η επόμενη του ομάδα; Άγνωστο... Η Λίβερπουλ τον βάζει στη λίστα με τους υπό παραχώρηση και φέτος η ουρά με τους υποψήφιους μνηστήρες έχει μικρύνει. Ενα γκολ στην Αγγλία, κακή φόρμα, προβληματικός χαρακτήρας και ένας μισθός που δεν τον αντέχουν πολλά ταμεία. Η εξίσωση είναι σίγουρα προβληματική και το αποτέλεσμα δεν το γνωρίζει κανείς...

Ο ίδιος θέλει να γυρίσει στην Ιταλία να αναγεννηθεί, το όνομά του έπαιξε για τη Φιορεντίνα, αλλά οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν χειρότερες από αυτές για τον Πάουλο Σόουζα. Ο ίδιος άλλωστε είχε κατηγορήσει τους «Βιόλα» για ρατσιστική επίθεση το 2013, με τους οπαδούς της ομάδας να του ανεβάζουν πανό στην επόμενη επίσκεψή του «Είσαι άνθρωπος χωρίς τιμή, Μπαλοτέλι δεν σε θέλουμε στη Φλωρεντία». Οπότε ένας... μνηστήρας χάθηκε για τον 25χρονο! Ο Μπαλοτέλι πάντως πριν ένα χρόνο είχε τονίσει πως η Premier League του πάει περισσότερο από τη Serie A, όμως το αποτέλεσμα τον... καταδίκασε, κλείνοντας του αρκετές πόρτες στο Νησί!

Ο Μπαλοτέλι είχε και πιστούς υποστηρικτές, όπως τον Πραντέλι, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα πολύ ευαίσθητο άτομο που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την Εθνική Ιταλίας. Τον πίστεψε, τον βοήθησε, μπήκε στο μυαλό του, αλλά δεν τον ξεκλείδωσε... Κανείς δεν θα ξεχάσει την εμφάνιση του στο Euro 2012, αλλά όλοι τον ξέχασαν στη συνέχεια, όταν τα μεγάλα του ματς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Ο Αντόνιο Κόντε τον έχει στο περιθώριο, άλλωστε οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ ήταν αποθαρρυντικές. Ο έμπειρος τεχνικός δεν προσπάθησε να... λύσει το αίνιγμα Μπαλοτέλι «Το παρελθόν μας δίδαξε πως κανείς δεν άλλαξε τον Μπαλοτέλι. Θα προσπαθήσω, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο...».

Η νέα σεζόν που έρχεται είναι καθοριστική για το μέλλον του Μπαλοτέλι. Χρειάζεται έναν σύλλογο φιλόδοξο, μιας και ακολουθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αλλωστε, θέλει να αναγκάσει τον Κόντε να τον καλέσει στην αποστολή!

Για πολλούς, πήγε τη λάθος στιγμή στη λάθος ομάδα και το... πείραμα Λίβερπουλ απέτυχε! Ελαφρυντικά; Υπάρχουν... Ο Ρότζερς δεν τον εμπιστεύθηκε, δεν τον πλησίασε, δεν θέλησε να έρθει πιο κοντά στην τρελή συμπεριφορά του. Ηξερε πως ο Μπαλοτέλι ανήκε στον κόσμο των σταρ! Σίγουρα ο Ιταλός δεν σκόραρε, αλλά δεν μπόρεσε και να εγκλιματιστεί. Και τώρα; Ο Μπαλοτέλι έχει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, αν δεν την αρπάξει με τα δυο χέρια, τότε σε λίγα χρόνια θα θυμόμαστε ένα τεράστιο ταλέντο που δεν ωρίμασε ποτέ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...