Φιλίπ Μεξές: Η σταθερή αξία

Φιλίπ Μεξές: Η σταθερή αξία

Φιλίπ Μεξές: Η σταθερή αξία

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Φιλίπ Μεξές που βάζει μόνο γκολάρες και αποτελεί σταθερή αξία στην Μίλαν.

Με εκπληκτική τεχνική, ειδικά για αμυντικό, άφησε τη μπάλα να περάσει τον κορμό του σώματός του μετά το συστημένο κόρνερ του Μποναβεντούρα και με απίθανο βολέ πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος την έστειλε στο παραθυράκι του Καρίσο. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε η νίκη για τους Ροσονέρι στο πρώτο derdy della Madonnina της σεζόν. «Σίγουρα θέλει και τύχη να πετύχεις ένα τέτοιο γκολ. Πέρα από αυτό, είμαι ικανοποιημένος επειδή πήραμε ένα αποτέλεσμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Μίλαν ωριμάζει. Κρατήσαμε το πρώτο clean sheet ύστερα από τρία φιλικά». Ο Φιλίπ Μεξές πρόσφατα ανανέωσε την παραμονή του και βλέπει καλύτερα πράγματα αυτή τη χρονιά στο San Siro. «Το να φοράω αυτή τη φανέλα είναι περηφάνια. Είναι μία τιμή που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Χαίρομαι πολύ που βοήθησα να νικήσουμε την Ιντερ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Θα είμαστε πιο δυνατοί φέτος».

Είναι σίγουρο πλέον ότι δεν μπορεί να βάλει ένα απλό γκολ. Πριν πετύχει αυτό με την Ιντερ στην Κίνα, είχε βάλει στο πρωτάθλημα ένα με πραγματικά τηλεκατευθυνόμενο σουτ κόντρα στην Τζένοα το οποίο ο Ματία Περίν ήταν τυχερός που πρόλαβε να δει, ενώ πολλοί είναι οι επιθετικοί που θα ζήλευαν το σκαστό σουτ στη γωνία σε αγώνα με την Κάλιαρι. Οσον αφορά το ψαλιδάκι εκτός περιοχής στο παραθυράκι με την Αντερλεχτ στο Champions League, μπορεί να είναι και το δεύτερο καλύτερο των τελευταίων ετών, αφού υπάρχει και το... εξωγήινο του Ζλάταν με την Αγγλία.

Στα 33 του, συμπληρώνει 15 χρονια καριέρας με Οσέρ (1999-2004), Ρόμα (2004-2011) και Μίλαν (2011-). Δεν έχει ούτε έναν τίτλο, έχει μόνο 29 συμμετοχές (1 γκολ) με την Εθνική Γαλλίας, όμως έχει έναν τσαμπουκά που λείπει πάρα πολύ από τους Ροσονέρι του σήμερα και που μπορεί να πωρώσει τους τιφόζι. Ο Μεξές της Μίλαν δεν έχει καμία σχέση με τον παικταρά της Ρόμα, έχει πάρει κιλά, τα χρόνια είναι εμφανή πάνω του, είναι πιο δυσκίνητος, όμως αν ρίξεις μία πιο προσεκτική ματιά η ποιότητά του ξεχωρίζει.

Τα απίστευτα γκολ που πετυχαίνει κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού η τεχνική του είναι εξαιρετική, ενώ και στον κύριο χώρο εργασίας του, την άμυνα, παραμένει έξυπνος τακτικά. Ειδικά σε σχέση με τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς που έχει στη διάθεσή του ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, μάλλον είναι ο λιγότερο γκελαδόρος.

«Μην σας ξεγελούν τα ξανθά κοτσιδάκια τύπου barbie, ο Μεξές είναι από τους πιο σκληρούς παίκτες της Serie A» θυμάμαι είχα διαβάσει μία φορά σε ένα άρθρο για τον Γάλλο, ο οποίος είναι πολύ επιρρεπής στους τσακωμούς. Ιμπραΐμοβιτς, Κιελίνι, Μποριέλο, Μάουρι είναι μερικά από τα... θύματα του διεθνή στόπερ, ο οποίος έχει το combative style που θέλει ο Σέρβος αλενατόρε και μπορεί να αποτελέσει πολύ χρήσιμη λύση. Σίγουρα τα χρόνια έχουν περάσει και το peak του βρίσκεται στο παρελθόν, όμως υπάρχουν φορές που είναι πώρωση να βλέπεις τον Μεξές σαν σταθερή αξία στην άμυνα. Και φυσικά την επίθεση...

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης