Το «S» που θα λείψει στη Ρεάλ

Το «S» που θα λείψει στη Ρεάλ

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τη μάχη του Νο1 στη Βασίλισσα και το πως η απουσία ενός γράμματος μειώνει την εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια.

Στην πλειονότητα τους οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι σε ισπανικά Μέσα που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ρεάλ, έδειξαν σε κείμενα και σχόλια τους ότι... ξενέρωσαν με τη φυγή του Ικερ Κασίγιας. Μάλιστα ένας εξ αυτών, θέλοντας να πικάρει την πολιτική του Φλορεντίνο Πέρεθ και την αντικατάσταση του αρχηγού με κάποιον σχεδόν συνεπώνυμο του, τουίταρε το εξής: «Ενα από τα μπόνους της αγοράς του Κασίγια αντί του Κασίγιας, είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει το στοκ στις φανέλες. Απλά θα αφαιρεθεί το τελικό S».

Εάν όμως αυτή η αλλαγή στην ένδυση φαίνεται μεταξύ σοβαρού κι αστείου ως «ευκολάκι», η απουσία του τελικού S σε αγωνιστικό επίπεδο δεν πρόκειται να είναι απλή υπόθεση. Η Ρεάλ λοιπόν ανάβσε την προσφορά της, έδωσε έξι εκατ. ευρώ και πήρε πίσω ένα δικό της παιδί, το οποίο είχε φύγει κακήν κακώς για την Εσπανιόλ, καθώς δεν τον υπολόγιζαν ούτε καν για τη Ρεάλ Καστίγια. Πλέον στα 28 του ο Κίκο Κασίγια έχει την ευκαιρία του για την απόλυτη καταξίωση. Μόνο που η δική του αγορά σε συνδυασμό με την παρουσία του Κέιλορ Νάβας αφήνει έναν τεράστιο και άκρως αγχωτικό ερωτηματικό για την εστία των Μαδριλένων.

Είναι ξεκάθαρο πως κανείς από τους δύο δεν βρίσκεται στο απόλυτο επίπεδο, ώστε να σταθεί και να κλειδώσει στην «πορτερία» της Βασίλισσας. Με δεδομένο λοιπόν ότι τούτη τη στιγμή αυτοί είναι οι δύο δεδομένοι τερματοφύλακες στο ρόστερ του συλλόγου και ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η απόκτηση του Νταβίδ Ντε Χέα, ας δούμε ποιος εξ αυτών και γιατί θα μπορούσε να είναι ο βασικός...

Αμφότεροι έχουν πλαστικότητα και ελαστικότητα σε συνδυασμό με εξαιρετικά ρεφλέξ. Σε αυτό το κομμάτι ίσως ο Κέιλορ Νάβας να είναι πιο αίλουρος και να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Αμφότεροι όμως έχουν καταφέρει να επιδείξουν τρομερά νούμερα όσον αφορά τις αποκρούσεις τους και μάλιστα δίχως να έχουν κορυφαίες άμυνες μπροστά τους.

Για τον Κοσταρικανό θα μετρήσουμε τα προπερυσινά νούμερα του στη Λεβάντε, καθώς πέρσι δεν έπαιξε καθόλου και δεν υπάρχει δείγμα γραφής. Για τη σεζόν 2013-'14 κανείς άλλος πορτιέρο στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν πραγματοποίησε περισσότερες σωτήριες επεμβάσεις (160, ενώ ήταν συνολικά 6ος σε clean sheets) και δεν είχε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων αποκρούσεων ανά σουτ (80,4%).

Οσον αφορά τον Κασίγια, συνδυαστικά στην τελευταία διετία έχει περισσότερες επεμβάσεις (209) από κάθε άλλον στην Primera Division. Επίσης πέρσι κράτησε 13 clean sheets στη La Liga και οι μόνοι που είχαν καλύτερο νούμερο στο πρωτάθλημα ήταν οι Κλαούδιο Μπράβο (23) και Σέρχιο Ασένχο (15). Μόνο που ο τέως πλέον της Εσπανιόλ διαθέτει ένα σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίζηλο του για το Νο1. Πρόκειται για αυτή η βασική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και έχουν ανάγκη οι μεγάλες ομάδες.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε δει τον Κέιλορ Νάβας στη Λεβάντε ή τον θυμάστε από το Μουντιάλ και πόσοι έχετε παρακολουθήσει ματς της Εσπανιόλ. Οσοι ελάχιστοι έτυχε να το κάνετε, ίσως να παρατηρήσατε ότι ο πρώτος δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια. Οι μισές πάσες του πήγαιναν σε αντίπαλους παρά στον επιθυμητό στόχο. Μπορεί να ήταν από βιασύνη και την πίεση που αισθανόταν, παίζοντας σε μικρή ομάδα. Εδειχνε όμως ζόρι στο να ηρεμήσει το παιχνίδι. Κάθε λάθος πάσα σήμαινε έξτρα επίθεση προς την εστία του και αυτό οφείλεται στο ότι δεν δούλεψε ποτέ σε απαιτήσεις πρωταθλητισμού, ώστε να μάθει να συμμετάσχει όπως πρέπει στο παιχνίδι από πίσω.

Ο Κασίγια πάλι μεγάλωσε μέσα στο φυτώριο της Ρεάλ. Εκεί ακόμα και οι τερματοφύλακες μαθαίνουν ότι στα βασικά περιλαμβάνεται και το να σημαδεύουν τους δικούς τους. Στην Εσπανιόλ έβγαζε μάτι ότι ο πορτιέρο της έπαιζε εξαιρετικά με μεγάλες μπαλιές. Σίγουρα δεν είναι Νόιερ σε αυτό το κομμάτι, αλλά πραγματικά ο 28χρονος Ισπανός είναι πολύ καλός με τα πόδια και αυτό αρκεί για να τον προκρίνει σε αυτή την μάχη κάτω από τα δοκάρια. Μόνο που είπαμε, κανείς τους δεν είναι πραγματικά σε επίπεδο Ρεάλ Μαδρίτης και εάν δεν αποκτηθεί ο Ντε Χέα ή έστω ο ταλαντούχος Μπερντ Λένο της Λεβερκούζεν, δεν θα αργήσουν άπαντες να νοσταλγήσουν το τελικό S που θα λείπει από τη φανέλα του τύπου με τα γάντια...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος