Top-5: Του... κεφαλιού τους

Top-5: Του... κεφαλιού τους

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους παίκτες από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που πέτυχαν τα περισσότερα γκολ με κεφαλιά.

Τελειώματα σε τετ-α-τετ, σουτ από μακριά, πλασέ από μέση απόσταση, σε κενό τέρμα, φάουλ, πέναλτι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοράρεις, όμως τα γκολ που έρχονται από αέρος έχουν τη δική τους μαγεία. Συνήθως χρειάζεται τοποθέτηση και τέλειο timing για να κάνει ο παίκτης τη ζημιά και πολλές φορές γίνεται με πολύ επιβλητικό τρόπο. Μερικές εβδομάδες αφού ξεκίνησε το διάλειμμα στο ποδόσφαιρο της Ευρώπης, πάμε να δούμε ποιοι παίκτες που συμμετέχουν στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ με κεφαλιά σε όλες τις διοργανώσεις...

16 Κριστιάνο Ρονάλντο
Μπορεί κάποια κομμάτια του χαρακτήρα του Ρονάλντο να κάνουν πολύ κόσμο να τον αντιπαθεί, όμως όταν μιλάμε καθαρά για ποδόσφαιρο, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο μυθικός Πορτογάλος πήρε τη σεζόν 2014-15 το 4ο Χρυσό Παπούτσι της καριέρας του πετυχαίνοντας 48 γκολ στην Primera Division με την Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται στην κορυφή και αυτής εδώ της λίστας έχοντας σκοράρει 16 φορές με το κεφάλι. Το ρεπερτόριο του CR7 έχει σε υψηλό επίπεδο τα γκολ από αέρος αφού το τρομερό πάτημα και άλμα που διαθέτει του δίνει τη δυνατότητα να στέκεται στους... αιθέρες και να εκτελεί σαν να έχει κάνει σουτ.


8 Κλαούνιο Μποβιού
Εκ των αποκαλύψεων της Ligue1 τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Μποβιού έκανε εκπληκτική σεζόν με την Γκινγκάμπ όχι μόνο στο πρωτάθλημα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά και βοήθησε την ομάδα του να τα πάει εξαιρετικά και στις τέσσερις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε. Αν και μόλις 1.74μ. ο Γάλλος έκανε τη ζημιά από ψηλά 8 φορές και βλέπει το όνομά του δίπλα σε 'πύργους' του αθλήματος. Υστερα από 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (17 στο Championnat, 5 στο Europa League, 4 στο Coupe de France, ένα στο Coupe de la Ligue) η επιβράβευση ήρθε με τη μεταγραφή στην Λιόν.


8 Μάριο Μάντζουκιτς
Αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Ντιέγο Κόστα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην πρώτη του χρονιά στο Vicente Calderon έβαλε 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (12 La Liga, 5 Champions League, 2 Copa del Rey, 1 Supercopa). Αν και είναι από τους ψηλούς που ξέρουν μπάλα και μπορούν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι... εδάφους, ο Μάντζουκιτς εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημά του και σημείωσε 8 από αυτά με κεφαλιά. Η εξαιρετική παρουσία του 29χρονου Κροάτη σε ένα ακόμα μεγάλο πρωτάθλημα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει μετάγραφή σε μία ακόμα μεγάλη ομάδα, αφού πριν μερικές εβδομάδες υπέγραψε στην Γιουβέντους αντί περίπου 18 εκατ. ευρώ.


7 Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ
Το 2010 η Μαρσέιγ έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Ζινιάκ δίνοντας 18 εκατ. ευρώ στην Τουλούζ όμως χρειάστηκε να περιμένει πέντε χρόνια για να δει την καλύτερη επίδοσή του στην Ligue1, πριν τον χάσει ως ελεύθερο. Ο 29χρονος επιθετικός πέτυχε 21 γκολ στο Championnat και 2 στο Coupe de France και χρησιμοποιώντας το 1.87μ. κορμί του, τιμώρησε 7 φορές με κεφαλιά τις αντίπαλες άμυνες. Σε μία κίνηση που... κούφανε όλη την Ευρώπη, ο 19 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας, παρότι είχε πολλές επιλογές διάλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τίγκρες του Μεξικού.


7 Ντιαφρά Σακό
Μετά τα 20 γκολ που έβαλε με τη φανέλα της Μετς στην Ligue2 τη σεζόν 2013-14, ο Ντιαφρά Σακό έκανε τεράστιο άλμα στην καριέρα του καθώς πήρε μεταγραφή στην Γουέστ Χαμ. Στην παρθενική του χρονιά στην Premier League τα πήγε εξαιρετικά στους Hammers και παίζοντας κυρίως ως φορ και λιγότερο περιφερειακά στα δεξιά, πέτυχε 10 γκολ έχοντας ξεκινήσει 20 φορές. Ο 25χρονος Σενεγαλέζος πέτυχε ακόμα δύο γκολ σε FA Cup και League Cup και από τη μία ντουζίνα που έβαλε σε όλες τις διοργανώσεις, τα 7 ήταν με κεφαλιά, επίδοση που τον 'χωράει' στη λίστα με τους κορυφαίους killers από... ψηλά.

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης