Top 10: Ψώνια από υποβιβασμένους

Θάνος Σαρρής
Top 10: Ψώνια από υποβιβασμένους

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα ελκυστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από ομάδες που υποβιβάστηκαν φέτος.

Χοσέ Μάουρι (Πάρμα)

Η Πάρμα υποβιβάστηκε και αν τελικά καταλήξει σε χαμηλότερη κατηγορία από την Serie B, o Mάουρι θα μπορεί να αποκτηθεί από άλλη ομάδα ως ελεύθερος. Στα 19 του έχει ήδη δείξει το ταλέντο του και προφανώς αν οι παρμένζι ήταν σε διαφορετική οικονομική κατάσταση θα επένδυαν πάνω του. Το όνομά του έχει ήδη γραφτεί για τη Μίλαν και για κάποιους θεωρείται κλεισμένος. Όταν ήταν 15 ετών, είχε τραβήξει το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα αφήνοντας την οικογένειά του στην Αργεντινή για να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο, πήρε ιταλική υπηκοότητα και αποτελεί έναν κεντρικό μέσο, σκληρό στα μαρκαρίσματα, με καλές μεταβιβάσεις και δημιουργικότητα. Έχει χρησιμοποιηθεί τόσο ως εξάρι, όσο και ως box to box και εσωτερικός σε ρόμβο, δείχνοντας πληρότητα που αν δουλευτεί, μπορεί να τον εκτοξεύσει.

Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ (Τσεζένα)

Τελευταία το όνομά του ακούγεται για Τορίνο και Σαουθάμπτον, ωστόσο παλιότερα έχει «παίξει» και για μεγαλύτερες ομάδες, όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν. Έκανε φοβερή σεζόν, παρότι αναγκαζόταν να θυσιάσει μέρος του ταλέντου του στην Τσεζένα, που ήταν καταδικασμένη σε υποβιβασμό. Παρότι είναι φύσει κεντρικός επιθετικός, χρησιμοποιήθηκε στα άκρα, ενώ έπαιξε μέχρι και ακραίος μπακ! Σε ηλικία μόλις 23 ετών, σημείωσε εννιά γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σε 34 ματς της Serie A. Αναμφίβολα ο Γάλλος αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες ομάδων που υποβιβάστηκαν και σύμφωνα με το έγκυρο Sky Italia Μπολόνια και Αταλάντα βρίσκονται στο κατόπι του.

Τσάρλι Όστιν (ΚΠΡ)

Ένας εκπληκτικός σκόρερ, ο οποίος θα μπορούσε να είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα αν πήγαινε σε άλλη ομάδα. Ο Όστιν τελείωσε την περσινή σεζόν ως τέταρτος σκόρερ στην Premier League με 18 γκολ. Εξαιρετική επίδοση για μια ομάδα που υποβιβάστηκε και για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας. Τα βήματα προόδου που έχει κάνει στην καριέρα του είναι τεράστια και στα μέσα της σεζόν το όνομά του ακούστηκε για Λίβερπουλ και για Νιούκαστλ. Αν μείνει στην Championship, θα είναι από τα μεγαλύτερα κανόνια. Αν πωληθεί, το πιθανότερο θα είναι για ομάδα εντός νησιού.

Κρίστιαν Γκίντερ (Φράιμπουργκ)

Ο διεθνής ταλαντούχος αριστερός μπακ βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας μετά τον υποβιβασμό της Φράιμπουργκ, στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αλλά όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Σε ηλικία 22 ετών και έχοντας εκπληκτικά επιθετικά χαρακτηριστικά στις συχνές προωθήσεις του, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα χαθεί. Πέρυσι ακούστηκε για τη Λίβερπουλ, αλλά τον Απρίλιο ανανέωσε το συμβόλαιό του, όντας αναντικατάστατος και με την ομάδα του να το παλεύει ακόμα. Μένει να δούμε αν θα ακολουθήσει τα βήματα των Ματίας Γκίντερ και Σεμπάστιαν Κελ, που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες της Φράιμπουργκ για να πάνε στην Ντόρτμουντ.

Λiρόι Φερ (ΚΠΡ)

Μετά τον Τσάρλι Όστιν, ήταν πιθανότατα ο σημαντικότερος παίκτης της ΚΠΡ. Επιθετικός μέσος που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλές θέσεις και σε καλή ηλικία (25 ετών), φέτος σημείωσε έξι γκολ, παρότι έπαιζε στα αριστερά. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα πιέσει την ομάδα για να τον παραχωρήσει και αναμφίβολα η ποιότητα του θα τον κάνει να ξεχωρίζει αν μείνει στην Championship, παρότι παραμελεί συχνά τα αμυντικά του καθήκοντα. Η ΚΠΡ θα είναι όμως δύσκολο να κρατήσει τον Ολλανδό, ο οποίος αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων που ψάχνουν για δημιουργία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ρομάν Μπούρκι (Φράιμπουργκ)

Παρότι η ομάδα του υποβιβάστηκε, ο Ρομάν Μπούρκι ήταν εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο 24χρονος φέρεται να ενδιαφέρει την Ντόρτμουντ, ενώ απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου κατέβασε ρολά, χαρίζοντας στην ομάδα του μια ιστορική νίκη.Είχε πέντε εκπληκτικές επεμβάσεις με αντίπαλο τους Βαυαρούς. Με 152 αποκρούσεις σε 34 ματς ήταν στους κορυφαίους της Bundesliga, στην πρώτη του σεζόν μετά την μεταγραφή από την Γκρασχόπερ. Σύντομα θα ακούσουμε περισσότερα για την περίπτωσή του.

Αντνάν Τιγκαντουινί (Μπρέντα)

Βλέποντας στιγμιότυπα από τον Ολλανδό-Μαροκινό 22χρονο εξτρέμ, φέρνεις στο μυαλό σου κάτι από Κριστιάνο. Ο 22χρονος είναι σφαίρα με τη μπάλα στα πόδια από τα άκρα, έχει πολύ καλή ντρίμπλα και του αρέσει να συγκλίνει και να σουτάρει, έχοντας πετύχει κάποια εντυπωσιακά γκολ. Ακούστηκε για την Ουντινέζε και πριν από λίγο καιρό έγινε θέμα και στα αγγλικά ΜΜΕ, καθώς πέτυχε ένα γκολ που θύμισε εκείνο του Μπέργκαμπ με την ντρίμπλα στον Νταμπίζα. οι Ολλανδοί θεωρούν ότι θα κάνει μεταγραφή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, βρίσκεται στα ραντάρ της νεοφώτιστης Γουότφορντ. Όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην Eredivisie με 14 τέρματα, αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις επιθετικά, αλλά είναι άγνωστο πως θα «κουμπώσει» σε ομάδα που απαιτεί μεγάλη τακτική προσήλωση.

Γκοντφρέντ Ντονσά (Κάλιαρι)

Σε ηλικία 19 ετών, ο Ντονσά έδειξε με την παρουσία στην πρώτη ομάδα ότι είναι έτοιμος να μπει σε τροχιά υψηλού επιπέδου, παρότι στην ομάδα της Σαρδηνίας είχε περισσότερο θέση ρολίστα. Δυναμική παρουσία στο χώρο του κέντρου, ικανός με τη μπάλα στα πόδια και με τρομακτικό διασκελισμό, ο Ντονσά φερόταν πριν από λίγο καιρό να έχει συμφωνήσει με την Γιουβέντους. Στο παιχνίδι έχουν μπει, σύμφωνα με τους Ιταλούς και η Ρόμα, αλλά και η Γουέστ Χαμ με την Νιούκαστλ. Μπορεί να παίξει και ως δεξί μπακ, ενώ τον αποκαλούν και «νέο Εσιέν», λόγω του στιλ του.

Ντάνιελ Βας (Εβιάν)

Ο 26χρονος Δανός πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα στην Ligue 1, μετρώντας στα πρώτα του 15 ματς 8 γκολ και τρεις ασίστ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βγάλει την Εβιάν από το τέλμα, ωστόσο πρόκειται για έναν παίκτη με τρομερά τεχνικά χαρίσματα, εγκεφαλικό, από εκείνους που με μια ενέργεια μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Αγωνίζεται είτε ως μπακ, είτε ως χαφ, έχει πολύ καλά στημένα και η Αγγλία είναι ένας πιθανός προορισμός του, καθώς τελευταία ακούγεται για Στόουκ, Σαουθάμπτον Τότεναμ και Γουέστ Χαμ. Τον Δεκέμβριο, μετά το εκπληκτικό του ξεκίνημα, έφτασε να ακούγεται για Τσέλσι και Λίβερπουλ!

Αχμέντ Ελμοχαμαντί (Χαλ)

Παρότι έκλεψε πρόσφατα τις εντυπώσεις για τους λάθος λόγους, τη θεατρική βουτιά του απέναντι στην Άρσεναλ, ο Ελμοχαμαντί αποτελεί έναν πολύ σταθερό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλές θέσεις. Ο «Έλμο» ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αίγυπτο, ενώ φέρεται να ενδιαφέρει την Έβερτον. Είναι 69 φορές διεθνείς, παίζει στην Αγγλία από το 2010 όταν τον πήρε δανεικό η Σάντερλαντ και μπορεί να καλύψει επαρκώς όλη τη δεξιά πλευρά, είτε ως μπακ, είτε ως χαφ, είτε μόνος του σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Έχει επαρκή σέντρα, έχοντας φέτος 5 ασίστ, ενώ είναι δυνατός και καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

 

Τελευταία Νέα