Οι «MSN», οι «Three R’s», οι «Ιπτάμενοι Ολλανδοί» και οι άλλοι

Οι «MSN», οι «Three R’s», οι «Ιπτάμενοι Ολλανδοί» και οι άλλοι

bet365

Με αφορμή τα φετινά... όργια των Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις καλύτερες «τριπλέτες» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Συνήθως... ιστορία γράφουν οι ομάδες και όχι οι μονάδες. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο, το οποίο είναι ομαδικό σπορ. Φέτος, όλος ο πλανήτης «παραμιλάει» με τα επιτεύγματα του Λιονέλ Μέσι, του Λουίς Σουάρες και του Νεϊμάρ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Κατά καιρούς, όμως, έχουν εμφανιστεί απίθανες τριάδες, οι οποίες οδήγησαν τους συλλόγους και τις εθνικές τους ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει κάποιες από τις κορυφαίες «τριπλέτες» στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μέσι – Σουάρες – Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων καθιερώθηκαν ως ‘‘MSN’’, λόγω των αρχικών γραμμάτων των επιθέτων τους. Στην ουσία, όμως, για αυτό που θα μείνουν στην ιστορία είναι για τα συνολικά 122 γκολ τους τη φετινή σεζόν, που οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τρεμπλ. Αν κρίνει κανείς την ηλικία τους (28 ο Σουάρες, 27 ο Μέσι και 23 ο Νεϊμάρ), τότε μάλλον ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει ακόμα να δει πολλά από την απίστευτη αυτή τριάδα. Αρκεί να παραμείνουν υγιείς.

Ρονάλντο – Ριβάλντο – Ροναλντίνιο (εθνική Βραζιλίας)
Οι τρεις τους κατέκτησαν σχεδόν... μόνοι τους ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό του 2002 σε Κορέα και Ιαπωνία. Στο 3-4-3 του Σκολάρι, Ρονάλντο, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο αποτελούσαν την επιθετική τριάδα και σημείωσαν τα 15 από τα 18 συνολικά γκολ της Βραζιλίας στη διοργάνωση (οκτώ γκολ από το «φαινόμενο» Ρονάλντο, πέντε από τον Ριβάλντο και άλλα δύο από τον 22χρονο - τότε – Ροναλντίνιο), οδηγώντας τη στην κατάκτηση του πέμπτου τίτλου στην ιστορία της. Λόγω του αρχικού ‘‘R’’ των ονομάτων τους, ονομάστηκαν ‘‘The Three R’s’’.

Φαν Μπάστεν – Γκούλιτ – Ράικαρντ (Μίλαν – Ολλανδία)
Το 1987 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήρε στο Μιλάνο τον Μάρκο Φαν Μπάστεν και τον Ρουντ Γκούλιτ, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά απέκτησε τον έτερο Ολλανδό, Φρανκ Ράικαρντ. Κινήσεις-ματ από τον ιδιοκτήτη της Μίλαν, καθώς οι «Ιπτάμενοι Ολλανδοί» πήραν από το χέρι την ομάδα και την οδήγησαν στην κορυφή της Ευρώπης δύο συνεχόμενες σεζόν, το 1989 και το 1990. Οι τρεις τους είχαν οδηγήσει και την εθνική Ολλανδίας στο μοναδικό τίτλο της ιστορίας της, το Euro του 1988.

Μέσι – Ετό – Ανρί (Μπαρτσελόνα)
Όλος ο κόσμος συγκρίνει τους φετινούς ‘‘MSN’’ με τα επιτεύγματα της αντίστοιχης «τριπλέτας» της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2008-09. Τότε Λιονέλ Μέσι, Σάμουελ Ετό και Τιερί Ανρί πέτυχαν συνολικά 100 τέρματα (38, 36 και 26, αντίστοιχα) οδηγώντας τους «μπλαουγκράνα» του Πεπ Γκουαρντιόλα στο πρώτο τρεμπλ. Το δεύτερο ήρθε φέτος.

Μπεστ – Τσάρλτον - Λόου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Δέκα χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου το 1958, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε το 1968 η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτούσε το κύπελλο πρωταθλητριών. Πρωταγωνιστές σε αυτή την επιτυχία ήταν οι τρεις καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη εκείνη τη χρονιά. Ο Τζορτζ Μπεστ, ο Μπόμπι Τσάρλτον και ο Ντένις Λόου (αν και ο τελευταίος δεν είχε αγωνιστεί στον τελικό κόντρα στην Μπενφίκα, λόγω τραυματισμού), οι οποίοι είχαν το παρατσούκλι «Αγία Τριάδα».

Τσάβι – Ινιέστα – Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα – Ισπανία)
Μπορεί ο Μέσι να στρέφει πάνω του όλους τους προβολείς, όμως όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πως τεράστιο μερίδιο στις επιτυχίες της Μπαρτσελόνα αντιστοιχεί πρωτίστως στους Τσάβι, Ινιέστα και δευτερευόντως στον Μπουσκέτς. Οι δύο «Διόσκουροι» έχουν κατακτήσει τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάρτσα, ενώ πιο νέος Μπουσκέτς τρία. Αντίστοιχες επιτυχίες για τη μαγική «τριπλέτα» του κέντρου και με την εθνική Ισπανίας, καθώς Τσάβι και Ινιέστα μετρούν δύο Euro και ένα Μουντιάλ, ενώ ο Μπουσκέτς ένα Euro και ένα Μουντιάλ.

Ντι Στέφανο – Πούσκας – Χέντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Οι τρεις τους έκαναν «βασίλισσα» τη Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και αρχές της δεκαετίας του ’60. Μπορεί Ντι Στέφανο και Πούσκας να είναι περισσότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό, όμως πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Χέντο, ο οποίος κατέκτησε με τη Ρεάλ έξι κύπελλα πρωταθλητριών (ο μόνος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο). Αντίθετα, ο Ντι Στέφανο πήρε πέντε και ο Πούσκας τρία.

 

Τελευταία Νέα