Χόρεψε την αντίπαλη άμυνα

Gazzetta team
Χόρεψε την αντίπαλη άμυνα

bet365

Μάθε να κάνεις καλά περισσότερο από ένα κόλπο και θα νικάς τον προσωπικό σου αντίπαλο συνεχώς. Αυτή είναι η συμβουλή του Tello.

Ερώτηση μέσω Twitter:

«Αγωνίζομαι στα πλαίσια αλλά μερικές φορές δυσκολεύομαι να περάσω το αντίπαλο μπακ. Πως μπορώ να γίνω καλύτερος στο ένας εναντίον ενός;»

Ο Christian Tello απαντά:

«Οι φίλαθλοι λένε ότι το προσπέρασμα του αντιπάλου είναι η χαρακτηριστική μου κίνηση. Αυτή την κίνηση τη βελτίωσα μόνος μου. Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα τα οποία ένας ακραίος επιθετικός τα μαθαίνει από μόνος του για να γίνει πιο αποτελεσματικός μέσα στον αγώνα.

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις πάντοτε μια προσπέραση. Οτιδήποτε κόλπο κάνεις εάν το κάνεις καλά και ξεγελάσεις τον αμυντικό είναι καλό.

Το πλέον σημαντικό στο ένας εναντίον ενός είναι να πας επάνω του με ταχύτητα διότι έτσι είναι πιο δύσκολο να σε σταματήσει.

Μόλις τον πλησιάσεις στα 2 περίπου μέτρα κάνε προσποίηση χαμηλώνοντας τον ένα ώμο σου, το οποίο όταν πας επάνω του με ταχύτητα είναι πολύ αποτελεσματικό, και τον έχεις περάσει. Βέβαια δεν πρέπει να βασίζεσαι πάντοτε στο ίδιο κόλπο αλλά να έχεις ποικιλία διότι αλλιώς θα γίνεις προβλέψιμος και θα κάνεις εύκολη τη ζωή του αμυντικού.

Ένα άλλο που θα σε συμβούλευα είναι να πηγαίνεις επάνω στον αντίπαλο πάντοτε από διαφορετική γωνία. Αυτό θα τον βάλει σε σκέψεις για τον τρόπο που θα πρέπει να σε σταματήσει.

Κράτησε ψηλά το κεφάλι σου για να ελέγχεις τις κινήσεις των αντιπάλων σου και πάντοτε να έχεις και όχι να αποφασίζεις τη στιγμή που θα τον συναντήσεις».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα