Η... κατάρα των Πρωταθλητών!

Η... κατάρα των Πρωταθλητών!

bet365

Από τον Μουρίνιο στον... Αντσελότι! Κανένας Πρωταθλητής Ευρώπης της τελευταίας πενταετίας δεν έμεινε στον πάγκο του περισσότερο από δώδεκα μήνες!

Και η... κατάρα δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Ο Κάρλο Αντσελότι αποχώρησε από τον πάγκο της Ρεάλ συνεχίζοντας έτσι το γαϊτανάκι των προπονητών που δεν μένουν ποτέ για περισσότερο από 12 μήνες από τη στιγμή που κερδίζουν το Champions League. Ο Ιταλός μπορεί να μην κατέκτησε φέτος τίτλο, ωστόσο είχε καταφέρει να φέρει την ισορροπία στα αποδυτήρια της Ρεάλ, αυτή που έλειψε όταν στον πάγκο ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Οι παίκτες στάθηκαν στο πλευρό του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον αποθέωσε, αλλά ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε πάρει ήδη την απόφαση απόλυσής του! «Σίγουρα οι παίκτες μίλησαν για την αγάπη που είχαν στον προπονητή, αλλά το ίδιο αισθανόμαστε κι εμείς. Ηταν ένα δείγμα της σχέσης που υπήρχε. Πρέπει όμως να βάζουμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον της ομάδας» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ, διώχνοντας έτσι τον Καρλέτο!

Το... σερί άρχισε με τον Ζοσέ Μουρίνιο! Το 2010 ο Πορτογάλος κατάφερνε να βάλει... φωτιά στο Μιλάνο και να κατακτήσει με την Ιντερ το τρεμπλ! Στον τελικό της Μαδρίτης οι «νερατζούρι» επικρατούσαν 2-0 της Μπάγερν σε μια από τις μεγαλύτερες βραδιές της ιστορίας τους. Ο Μάρκο Ματεράτσι ξεσπά έξω από τα αποδυτήρια, αφού γνωρίζει πως από την επόμενη σεζόν τίποτα δεν θα είναι ίδιο... Ο Μουρίνιο είχε πάρει την απόφασή του, οι επαφές με την Ιντερ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και το δέλεαρ της Ρεάλ ήταν μεγάλο! Ετσι κι έγινε, ο Πορτογάλος άφησε το Μιλάνο και επόμενος σταθμός της καριέρας του έγινε η Μαδρίτη!

Το 2011 η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε στο «Γουέμπλεϊ» τη Γιουνάιτεντ και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σε μια μοναδική παράσταση επικρατούσε 3-1 κατακτώντας το Champions League. O Kαταλανός σκεφτόταν να αποχωρήσει, ωστόσο πείσθηκε και έμεινε ακόμα μια σεζόν. Το καλοκαίρι του 2012 όλα ήταν διαφορετικά, ο Γκουαρδιόλα έπειτα από τέσσερα χρόνια γεμάτα ένταση αδυνατούσε να μείνει. Δεν είχε κάτι περισσότερο να δώσει στους Μπλαουγκράνα. Το χαμόγελο του Ροσέλ ήταν... κρύο και για πολλούς η συμπεριφορά του απέναντι στον Πεπ ήταν υποκριτική. Οι δρόμοι της Μπαρτσελόνα και του Γκουαρδιόλα χώρισαν 11 μήνες και δυο ημέρες μετά τον τελικό στο Λονδίνο!

Σε μια άσχημη σεζόν για την Τσέλσι, ο Ντι Ματέο κατάφερε να δώσει στους Μπλε και τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς αυτό που ονειρευόντουσαν, το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Σε έναν μοναδικό Τελικό, η Τσέλσι κατάφερε να υπερκεράσει στα πέναλτι το εμπόδιο της Μπάγερν και να πάρει την κούπα. Ο Ρώσος μεγιστάνας είδε τη σεζόν να στραβώνει άσχημα με την απόλυση του Βίλας Μπόας, αλλά ο Ντι Ματέο φρόντισε να τα κάνει όλα υπέροχα. Μάλιστα, για την κατάκτηση του Champions League πήρε bonus κοντά στο 1 εκατ. ευρώ! Ωστόσο, το όνειρο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Ιταλό προπονητή και τέσσερις μήνες (4 μηνες και 2 ημέρες) ο Αμπράμοβιτς τον... προσγείωσε ανώμαλα «Ο προπονητής και η διοίκηση ένιωσαν πως ήταν ανάγκη ο σύλλογος να συνεχίσει να βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και η ήττα από τη Γιουβέντους στο Τορίνο ήταν το τελευταίο του ματς στον πάγκο των Μπλε.

Η Μπάγερν μαγεύει την Ευρώπη και το 2013 είναι η χρονιά της. Με «καπετάνιο» τον Γιουπ Χάινκες οι Βαυαροί κάνουν τρεμπλ, αφού στον τελικό με τη Ντόρτμουντ επικρατούν 2-1. Η Γερμανία αποθεώνει τον Χάινκες και υποκλίνεται στις δυνατότητές του. οι φίλοι της Μπάγερν απαιτούν την παραμονή του και η διοίκηση ανοίγει τα χαρτιά της, ένα μήνα και μια ημέρες μετά την κατάκτηση της κούπας. Ο Χάινκες αποτελεί παρελθόν και ο Γκουαρδιόλα- τα είχε βρει από τον Γενάρη- είναι ο νέος της προπονητής!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...