TOP 10: Εισβολές σε αγωνιστικό χώρο

Gazzetta team
TOP 10: Εισβολές σε αγωνιστικό χώρο

bet365

Ο Chris Flanagan καταγράφει στο FourFourTwo τις 10 πιο τρελές εισβολές σε αγωνιστικό χώρο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι πρωταγωνιστές της Αποκάλυψης

Κολωνία και Γκλάντμπαχ δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά, όμως το φετινό ντέρμπι του Ρήνου τον περασμένο Φεβρουάριο, εύκολα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την Αποκάλυψη.

Τη στιγμή που η Μπορούσια πανηγύριζε τη νίκη με γκολ του Σάκα στο τέλος, ορδές οπαδών της Κολωνίας ντυμένοι στα άσπρα άρχισαν να σπέρνουν τον πανικό. Από την άλλη, ευτυχώς που οι στολές δεν ήταν για προστασία για κάποιο τοξικό αέριο, πριν η αστυνομία επαναφέρει την τάξη και η Κολωνία δεχθεί βαρύτατη τιμωρία και τους αποκλείσει δια παντώς από το γήπεδο...

Πως να (μην) τραβάς φωτογραφίες στον αγώνα

Ο φωτογράφος είναι καλλιτέχνης. Έτσι, ψάχνει πάντα την καλύτερη γωνία για να τραβήξει την φωτογραφία. Βλέποντας, όμως, τη σκηνή σε αγώνα γυναικείου πρωταθλήματος στη Ρωσία, τα πράγματα αλλάζουν. Πέναλτι και ξαφνικά ένας από τους διαπιστευμένους φωτογράφους αποφάσισε να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Με το... τρίποδο! Δυστυχώς για τον ίδιο, η διαιτητής τον είδε και τον έστειλε από εκεί που ήρθε.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Batman

Τα πράγματα μπορεί να κλιμακωθούν πολύ γρήγορα στην Ligue Two. «Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν απλά να χαιρετίσω τους οπαδούς μας που ήταν ντυμένοι κάπως παράξενα», είχε αποκαλύψει ο Τζίμι Μπελ. «Αντί γι' αυτό, όμως, είδα τον Φρεντ Φλίνστοουν, τον Μπάτμαν και τον Ρόμπιν να πετάγονται από τις εξέδρες».

Alarmed Bell: The Accy assistant found himself collared

Η Άκρινγκτον μόλις είχε χάσει το τελευταίο ματς της σεζόν από την Κριου Αλεξάντρα και ο βοηθός προπονητής, Μπελ, χειροκροτούσε τους οπαδούς, όταν χωρίς λόγο από την εξέδρα κατέβηκε ένας από αυτούς και οι δυο τους άρχισαν να παλεύουν στο έδαφος! Ευτυχώς, πριν γίνει κάτι σοβαρό, οι οπαδοί με τα... παράξενα κοστούμια έσπευσαν να τον σώσουν. Πάλι καλά που υπήρχε και ο Batman...

Το τάκλιν της μασκότ

Η μασκότ της Μπέρνλι, Bertie Bee, έχει προκαλέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια στο Turf Moor και είχε γίνει γνωστή, όταν τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό, καθώς είχε κάνει τη γνωστή χειρονομία με τα κιάλια σε έναν βοηθό. Η μεγαλύτερη στιγμή της, όμως, ήρθε το 2000 στο τοπικό ντέρμπι με την Πρέστον.

Ένας γυμνός οπαδός είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να ξεφύγει από όλους τους σεκιούριτι, μόνο και μόνο για να τον θέσει νοκ άουτ η Bertie Bee! «Έπαιζα ράγκμπι για 15 χρόνια», είχε αποκαλύψει ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα. «Σκέφτηκα ότι μπορούσα να το κάνω. Ήταν η μεγαλύτερή μου στιγμή».

Πετώντας τα εισιτήρια

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πετάνε οι οπαδοί τα εισιτήρια διαρκείας τους, αν και κάποιοι από αυτούς προτιμούν απλά να τα επιστρέφουν, για να πάρουν και μέρος των χρημάτων τους πίσω. Το τελευταίο δε συνέβη στη Νόριτς, όπου δύο οπαδοί είδαν όλα κι όλα 22' από τη σεζόν, πριν πετάξουν τα εισιτήριά τους, για τα οποία είχαν πληρώσει από 350 λίρες! Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2009, με τον προπονητή Μπράιαν Γκαν να πληρώνει τα σπασμένα για τα νεύρα τους, καθώς τα πέταξαν σε εκείνον.

Βέβαια, τα νεύρα τους ήταν δικαιολογημένα, καθώς η Νόριτς μέχρι εκείνο το σημείο έχανε με 4-0 από την Κόλτσεστερ στην πρεμιέρα της League One. Το παιχνίδι τελείωσε με το σκορ στο 1-7 και φυσικά ο προπονητής μετά από λίγο απολύθηκε. Οι οπαδοί δεν έχασαν και πολλά στο τέλος από τα υπόλοιπα 22 ματς. Μόνο... 16 νίκες και 47 γκολ με τον Πολ Λάμπερτ, που προσλήφθηκε από την Κόλτσεστερ, στον πάγκο, με την ομάδα να φτάνει στο πρωτάθλημα.

Περού vs Ναζί 0-1

Οχτώ δεκαετίες νωρίτερα τα γεγονότα στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Βερολίνο ακόμα διχάζουν στο Περού. Αντίπαλος ήταν η Αυστρία, που ήταν η αγαπημένη του Χίλτερ μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας την προηγούμενη μέρα. Το Περού επέστρεψε από το 0-2 και παρά το γεγονός ότι του είχαν ακυρωθεί 3 γκολ, βρέθηκε να προηγείται με 4-2, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Εκεί, είχαμε μαζική εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, που οδήγησε στον τραυματισμό ενός παίκτη της Αυστρίας και στη διακοπή του ματς.

Το Περού, που είχε 5 μαύρους παίκτες στο ρόστερ, ισχυρίστηκε ότι η εισβολή ήταν προβοκάτσια των Ναζί, ενώ οι Αυστριακοί ότι εκείνοι που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν οπαδοί του Περού. Κάποια δημοσιεύματα στο Περού, μάλιστα, ήθελαν τον διαιτητή να διακόπτει το ματς, καθώς διαπίστωσε ότι οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου δεν ήταν εκείνοι που έπρεπε. Όπως και να έχει, διεξήχθη η επανάληψη του ματς, όμως οι Περουβιανοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας έφυγαν για την πατρίδα τους, με την Αυστρία να παίρνει την πρόκριση.

Ο... πρώην

Ο θρίαμβος της Στίβενεϊτζ επί της Νιούκαστλ το 2011 ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία του Κυπέλλου. Τουλάχιστον, μέχρι ένας από τους παίκτες της βρεθεί στο έδαφος μετά από γροθιά οπαδού της ομάδας του! Αρχικά, υπήρχε το μεγάλο ερωτηματικό γιατί να το κάνει ο οπαδός, όμως στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο Σκοτ Λερντ, ο παίκτης που δέχθηκε την επίθεση, ήταν ο πρώην της κοπέλας του οπαδού, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 εβδομάδων!

Το φάουλ

Όλοι ξέρουμε ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν μπορεί να εκτελέσει μια χαρά τα φάουλ. Ο Τζόρνταν Νταν, οπαδός της Γουέστ Χαμ, προσπάθησε να του κλέψει τη δόξα, καθώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και μπροστά στον μέσο της Τότεναμ αποφάσισε να εκτελέσει εκείνος το φάουλ. Για κακή του τύχη ο Αντριάν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα, πριν οι σεκιούριτι τον ακινητοποιήσουν κάπου στο κόρνερ...

Ο 12ος παίκτης

Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα στο Μόναχο οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν έτοιμοι για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία. Αφού έκατσαν, ξαφνικά ήταν... 12! Δίπλα στους θρύλους των κόκκινων διαβόλων, τους Κιν, Σκόουλς, Γκικγς, ήταν ο Γουές Μπράουν και κάποιος... άγνωστος. Σε μία κίνηση, την οποία προετοίμαζε για περίπου δύο χρόνια, ο Καρλ Πάουερ, ένας άνεργος φανατικός οπαδός της Γιουνάιτεντ, κατάφερε με κάποιον τρόπο να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας τη φανέλα με το όνομα και του νούμερο του Καντονά. Όταν Κόουλ και Νέβιλ έκαναν την απόπειρα να τον ρωτήσουν ποιος είναι, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Σκάστε! Ο Ερίκ με έστειλε». Οι φωτογράφοι, φυσικά, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό.

Το παιχνίδι που ξεκίνησε τον πόλεμο

Boban in action... and playing football

Η ένταση στην Γιουγκοσλαβία ήταν πολύ κοντά στην κορύφωσή της, όταν ο Ερυθρός Αστέρας ταξίδεψε στην Κροατία για το ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον Μάιο του 1990. Οι μάχες ανάμεσα στους οπαδούς είχαν ξεκινήσει πριν τη σέντρα εκτός γηπέδου και στο τέλος οδήγησαν στην εισβολή εκείνων των γηπεδούχων. Τότε, είχαμε και την ιστορική στιγμή, όπου ο Μπόμπαν έριξε κλωτσιά σε έναν από τους αστυνομικούς. Έκτοτε, εκείνο το ματς έμεινε γνωστό στην ιστορία ως το «παιχνίδι που ξεκίνησε τον πόλεμο», αν και ο αγώνας ανεξαρτησίας της Κροατίας ξεκίνησε μετά από 10 μήνες. Ο Μπόμπαν τιμωρήθηκε με 6 μήνες αποκλεισμό, χάνοντας το Μουντιάλ του 1990.

 

Τελευταία Νέα