Sadio Mane: Gone in 176 seconds!

Sadio Mane: Gone in 176 seconds!

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον άσο της Σαουθάμπτον, Σαντιό Μανέ, που έβαλε 3 γκολ σε λιγότερο από 3 λεπτά και για τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην Premier League.

«Αλήθεια; Είναι το πιο γρήγορο χατ τρικ στην Premier League;». Ο 23χρονος φάνηκε να μην το πιστεύει όταν ενημερώθηκε από τους Αγγλους δημοσιογράφους για το ιστορικό επίτευγμά του. Οι Αγιοι έκαναν κομμάτια την Αστον Βίλα στο Saint Mary’s (6-1) στην δύσκολη μάχη που δίνουν για έξοδο στο Europa League και δύσκολα κάποιος στο μέλλον μπορεί να κάνει ανάλογο ‘θαύμα’ με αυτό του Σενεγαλέζου ο οποίος πρόλαβε να νικήσει τον Σέι Γκίβεν τρεις φορές μέσα σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα κάνοντας το 3-0 μέχρι το 16’. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το διάστημα που πρόλαβε να βάλει τρία γκολ και να σπάσει το ρεκόρ του Ρόμπι Φάουλερ που κρατούσε 21 χρόνια! Ο Αγγλος επιθετικός της Λίβερπουλ στις 28 Αυγούστου του 1994 είχε χρειαστεί 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει τρεις φορές την Αρσεναλ. Ο Μανέ το… κατέβασε κατά 1 και 37’’.

Στα 12:22 πέτυχε το πρώτο όταν βγήκε στην περιοχή μετά την κεφαλιά του Γκρατσιάνο Πελέ και αφού η μπάλα κόντραρε στον τερματοφύλακα της Βίλα την έστειλε στην κενή εστία. Το δεύτερο ήρθε στο 13:46 μετά την κακή πάσα προς τα πίσω από τον Φλααρ προς τον Γκίβεν και την κόντρα με τον Λονγκ και νέο πλασέ σε κενό τέρμα. Το χατ τρικ ολοκληρώθηκε στα 15:18 ύστερα από νέα προσπάθεια του Λονγκ, ο οποίος έφυγε από αριστερά και του έδωσε στο ημικύκλιο και εκείνος με ωραίο σουτ τελείωσε τη φάση.

Το χατ τρικ του παίκτη για τον οποίο το καλοκαίρι η Σαουθάμπτον έδωσε 10 εκατ. ευρώ στην Ζάλτσμπουργκ, δεν είναι απλά το πιο γρήγορο επί εποχής Premier League, αλλά το πιο γρήγορο σε ολόκληρη την ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Μανέ έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς μεσοεπιθετικούς ρόλους από τον Ρόλαντ Κούμαν και με 10 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ από μη καθαρούς φορ στο πρωτάθλημα. Χάρη στο δικό του εκρηκτικό ξεκίνημα οι Αγιοι ελπίζουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για έξοδο στην Ευρώπη (Αν η Αρσεναλ κατακτήσει το FA Cup ανοίγει και η 7η θέση για το Europa League).

Πάμε να δούμε ποιοι ακολουθούν τον Μανέ και συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα με τα πιο γρήγορα χατ τρικ από τότε που η πρώτη κατηγορία στην Αγγλία έγινε Premier League…

9 λεπτά | Ιαν Ράιτ (Αρσεναλ - Ιπσουιτς, 1995)
Τον Απρίλιο του 1995 η Αρσεναλ υποδέχθηκε στο Highbury την Ιπσουιτς, η οποία άντεξε μέχι το 33’, όταν ο Πολ Μέρσον έκανε το 1-0. Στην επανάληψη όμως όλα τα βλέμματα πήγαν στον Ιαν Ράιτ, ο οποίος πέτυχε τρία διαδοχικά γκολ δίνοντας μία εύκολη νίκη στους Gunners. Ο Αγγλος επιθετικός σκόραρε στο 47’, το 50’ και το 56’ πριν μειώσουν για το τελικό 4-1 οι φιλοξενούμενοι. «Hat trick is the Wright response» ήταν τότε ο τίτλος στην Independent. Ενα από αυτά είναι στο video.


8 λεπτά | Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ (Αστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι, 2008)
Στις 17 Αυγούστου του 2008 σε ένα τρελό ματς στο Villa Park, ο Αγκμπονλαχόρ χάρισε στους Χωριάτες μία τρομερή νίκη με 4-2 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι που τότε έμπαινε στην νέα εποχή. Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς γκολ όμως στην επανάληψη υπήρξε… βροχή και ο Αγγλος επιθετικός σκόραρε στο 69’ με πλασέ από τη μικρή περιοχή, στο 74’ με κεφαλιά και πάλι από τη μικρή περιοχή ύστερα από σέντρα ακριβείας από αριστερά από τον Μπάρι και στο 76’ με πλασέ με το αριστερό σε τετ-α-τετ με τον Χαρτ έπειτα από ασίστ και πάλι του Μπάρι. Πάτα εδώ για το χατ τρικ.

7 λεπτά | Ζερμέν Ντεφόε (Τότεναμ - Γουίγκαν, 2009)
Σε ένα ματς-goal feast από την Τότεναμ ήρθε η επίδοση του Ντεφόε, ο οποίος έβαλε τρία γκολ σε διάστημα 7 λεπτών. Το χατ τρικ του Αγγλου επιθετικού έγινε -τότε- το δεύτερο πιο γρήγορο στην ιστορία της Premier League και τελικά ο βραχύσωμος άσος τελείωσε το ματς με πέντε γκολ κόντρα στην Γουίγκαν στο White Hart Lane και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης της μεγάλης κατηγορίας στο Νησί που βάζει πέντε σε ένα ματς.


4 λεπτά, 33 δευτερόλεπτα | Ρόμπι Φάουλερ (Λίβερπουλ - Αρσεναλ, 1994)
Στο Νο1 βρισκόταν μέχρι πριν λίγες ώρες ο επί σειρά ετών άσος της Λίβερπουλ, ο οποίος είδε την εξαιρετική επίδοσή του να… μένει δεύτερη από τον εκπληκτικό, Μανέ. Από το πρώτο μέχρι το τρίτο γκολ του αριστεροπόδαρου επιθετικού πέρασαν 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα στο 3-0 της Λίβερπουλ σε βάρος των Αρσεναλ στο Anfield το 1994. Συγκεκριμένα, τα τέρματά του ήρθαν στο 26’ με πλασέ από κοντά, στο 29’ με διαγώνιο σουτ δοκάρι-και-μέσα και στο 31’ με τελείωμα σχεδόν στην γραμμή. «Λαμβάνω πολλά μηνύματα, τι έγινε;» έγραψε το Σάββατο στο twitter ο Φάουλερ…

Follow me: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης