Λάτσιο σημαίνει επίθεση

Λάτσιο σημαίνει επίθεση

Λάτσιο σημαίνει επίθεση

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Λάτσιο που είναι η μοναδική ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα με 6 παίκτες που έχουν 7+ γκολ.

Μακράν στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων δέκα ετών βρίσκεται η Λάτσιο, κάτι το οποίο εκτός από το γήπεδο, αντικατοπτρίζεται και στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A, όπου πλέον βρίσκεται στην 2η θέση. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι μετά την τεσσάρα επί της Εμπολι στο Olimpico (4-0) έφτασε τις 8 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και είναι μόλις μία μακριά από το ρεκόρ του κλαμπ που είναι οι 9 διαδοχικές από τη σεζόν 1998-1999 όταν στον πάγκο καθόταν ο άνθρωπος που έφερε στους Λατσιάλι το τελευταίο Scudetto, ο Σβεν Γκόραν Ερικσον.

Πέρα από τη δική της εξαιρετική φόρμα, η Λάτσιο εκμεταλλεύεται την τραγική φόρμα της, μισητής αντιπάλου, Ρόμα -η οποία από διεκδικήτρια του τίτλου βρέθηκε να μάχεται για την 3άδα- και την προσπέρασε στη μάχη για την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Και όλα αυτά ενώ το ντέρμπι της Αιώνιας Πόλης γίνεται την προτελευταία αγωνιστική του φετινού Campionato με τους Γαλάζιους της Eterna Citta τυπικά γηπεδούχους.

Πριν μερικά χρόνια ο ιδιόρρυμθος πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, είχε δηλώσει ότι «έχω φάει το αρχίδι μου» λίγο καιρό μετά την απομάκρυνση του Στέφανο Πιόλι από την τεχνική ηγεσία και σήμερα θα μπορούσε να φάει και το άλλο βλέποντας τα όσα εκπληκτικά κάνει με την Λάτσιο ο 49χρονος. Ταπεινότητα και δουλειά είναι οι δύο πρώτες λέξεις του αλενατόρε, ο οποίος έχει δώσει στην Λάτσιο σταθερότητα και οργάνωση όσον αφορά την αμυντική λειτουργία. Με 28 γκολ οι πρωτευουσιάνοι αποτελούν την 3η καλύτερη οπισθοφυλακή της Serie A, πίσω μόνο από Γιουβέντους (15) και Ρόμα (22).

Αποκαλύψεις της σεζόν δεν μπορούν να είναι άλλοι από τους Φελίπε Αντερσον και Στέφαν Ντε Βράι αφού με τις εμφανίσεις τους έχουν ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Σταθερή παραμένει η ποιότητα των Κλόζε-Καντρέβα, ενώ λόγω του τραυματισμού σταμάτησε στα 7 γκολ. Η Λάτσιο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα από τότε που το ημερολόγια γράφει 2015 έχοντας πετύχει 30 γκολ σε αυτό το διάστημα, 7 περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, αφού στη σχετική λίστα ακολουθούν Γιουβέντους (23), Τορίνο (23), Νάπολι (22), Φιορεντίνα (22), Ιντερ (21).

Ακολουθεί η λίστα με τους παίκτες που έχουν σκοράρει από 7 φορές και πάνω με τη φανέλα της Λάτσιο στη φετινή Serie A δίνοντας έναν εκπληκτικό πλουραλισμό στον Στέφανο Πιόλι...

10 | Μίροσλαβ Κλόζε
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων (16) δεν θα μπορούσε να μην είναι στις πρώτες θέσεις στην Λάτσιο. Ο τεράστιος, Μίρο Κλόζε, έχει ξεκινήσει μόλις σε 15 ματς (12 αλλαγή) φέτος στην Serie A, έχει παρουσία 1.371 λεπτών και έχει προσφέρει στον Πιόλι 10 γκολ και 5 ασίστ. Στην 4η χρονιά του στο Olimpico, ο Γερμανός legend έχει πλέον στους Λατσιάλι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της καριέρας του και είναι εκ των κύριων πρωταγωνιστών στην καλύτερη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας. Ο 36χρονος 'εκμεταλλεύτηκε' τον σοβαρό τραυματισμό του ανταγωνιστή του, Φίλιπ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος του είχε πάρει τη φανέλα του βασικού για κάποιο διάστημα, και έδειξε ότι η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται ποτέ από παίκτες τέτοιας κλάσης. Κόντρα σε Κάλιαρι και Φιορεντίνα έκανε doppietta στα εντός έδρας ματς.


10 | Φελίπε Αντερσον
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 αντί 8 εκατ. ευρώ από την Σάντος και σχεδόν δύο χρόνια μετά αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, Φελίπε Αντερσον, είναι η αποκάλυψη της φετινής Serie A αφού σε 26 ματς (15 βασικός) έχει βάλει 10 γκολ και έχει δώσει 6 ασίστ κάνοντας πολλά από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης να τον καλοβλέπουν ειδικά από τη στιγμή που μόλις έκλεισε τα 22 του χρόνια. Με εκπληκτική ντρίμπλα, ταχύτητα, τελείωμα και φαντασία, έχει στείλει τις μετοχές του εκεί ψηλά, όπου δείχνει κάθε φορά που πανηγυρίζει. Χρησιμοποιείται από τον προπονητή του στα αριστερά της επίθεσης σε 4-3-3 και έχει παίξει εκεί και σε 4-2-3-1 και ακόμα δεν έχει παίξει με την Σελεσάο. Στα highlights του τα δύο γκολ κόντρα στην Ιντερ στο Meazza και τα δύο εκτός με την Τορίνο σε μία πολύ κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.


9 | Στέφανο Μάουρι
Ενας μέσος που είναι πολύ ψηλά στη λίστα με τους σκόρερς, ο Στέφανο Μάουρι, στα 35 του έχει κάνει ζημιά σε αρκετές ομάδες φέτος. Ο αριστεροπόδαρος χαφ αμέσως μόλις επέστρεψε από την 6μηνη τιμωρία για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Calcioscommesse που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2012 πήρε φανέλα βασικού 21 φορές (2 αλλαγή) από τον Πιόλι και τον δικαίωσε. Παρότι αγωνίζεται κυρίως στην τριάδα του κέντρου, οι καλές τοποθετήσεις του στην αντίπαλη περιοχή και τα εξαιρετικά τελειώματα του έχουν δώσει τη δυνατότητα να πετύχει 9 γκολ, ενώ έχει και 2 ασίστ.

7 Φίλιπ Τζόρτζεβιτς
Ηρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος από την Ναντ με την οποία είχε βάλει 59 γκολ σε 181 ματς πρωταθλήματος και όταν πήρε μπροστά έδειξε ότι η Λάτσιο έχει κάνει ακόμα μία ψαγμένη κίνηση. Ο Σέρβος επιθετικός πρόλαβε να παίξει σε 20 ματς και να βάλει 7 γκολ, όμως στις 24 Ιανουαρίου και τον αγώνα με την Μίλαν στο San Siro η ατυχία του χτύπησε την πόρτα καθώς υπέστη ζημιά στον αστράγαλο και τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Τζόρτζεβιτς είχε φτάσει σε σημείο να αφήσει τον Κλόζε στον πάγκο, ενώ καλύτερη στιγμή στη μέχρι τώρα θητεία του ως Λατσιάλε είναι το χατ τρικ στο Renzo Barbera στο εκπληκτικό 0-4 επί της Παλέρμο.


7 | Μάρκο Παρόλο
Βασικό στέλεχος της περσινής Πάρμα που -στο γήπεδο- εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη, ο διεθνής μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Λάτσιο αντί 7 εκατ. ευρώ. Ο 29χρονος μέσος έδεσε αμέσως στο κέντριο των Λατσιάλι με τον Λούκας Μπίλια και εκτός από τη βοήθειά του στην αμυντική λειτουργία έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και επιθετικά αφού έχει σκοράρει 7 φορές και έχει δώσει 2 ασίστ. Ο Παρόλο είναι από τα αγαπημένα εργαλεία του Πιόλι που τον είχε βασικό στα 28 από τις αγωνιστικές της Serie A, όμως η ατυχία του χτύπησε την πόρτα αφού τραυματίστηκε στο γόνατο και θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.

7 | Αντόνιο Καντρέβα
Ο πιο πλήρης και έτοιμος παίκτης της Λάτσιο αυτή τη στιγμή, ο Αντόνιο Καντρέβα ξεκίνησε την καριέρα του ως Λατσιάλε με κράξιμο επειδή ήταν τιφόζο της Ρόμα όμως γρήγορα κέρδισε την Curva. Αγωνίστηκε στην Γιούβε για μία χρονιά ως μέσος, πέρασε από την Πάρμα αλλά στο Olimpico έγινε ένας από τους καλύτερους εξτρέμ της Serie A αλλά και της Εθνικής Ιταλίας με την οποία έχει 27 εμφανίσεις. Από το 2012 οι Λατσιάλι έχουν το καλύτερο παίκτη στη θέση του στο πρωτάθλημα με τον 28χρονο να διαθέτει δύο τρομερά δύο πόδια, ντρίμπλα, γκάζι, διατρητική ικανότητα, φάουλ. Φέτος έχει κοντά στα 2.000 λεπτά συμμετοχής (24 ματς βασικός) έχει σκοράρει σε 7 αγώνες και έχει δώσει ασίστ σε άλλους τόσους.



Follow me: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης