Ο Μπόμπο έτοιμος για «all-in»!

Gazzetta team Gazzetta team
Ο Μπόμπο έτοιμος για «all-in»!

bet365

Ο πάλαι ποτέ λατρεμένος killer, Κριστιάν Βιέρι φέρεται να έχει χάσει στην πράσινη τσόχα του πόκερ όσα κέρδισε σε εκείνη του ποδοσφαίρου.

Το καλοκαίρι του 2009 ήταν ίσως το πιο δύσκολο της ζωής του. Το συμβόλαιο με την Αταλάντα δεν ανανεώθηκε. Δοκιμάστηκε σε ένα σωρό ομάδες που τον απέρριψαν για την τεράστια κοιλιά του και άλλες τόσες που τον ήθελαν, τελικά δεν δέχτηκαν τους περίεργους όρους που εκείνος έθετε. Αφού είδε και απόειδε, ο Κριστιάν Βιέρι είπε να το κόψει το… ρημάδι. Αλλωστε δεν είναι και εύκολο πράγμα από εκεί που κάποτε βρισκόσουν στην κορυφή να πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα πως θα γίνεις ένας της σειράς.

Ουσιαστικά ο Μπόμπο ήταν ούτως ή άλλως από καιρό ένας πρώην ποδοσφαιριστής. Το έβλεπαν όλοι γύρω του. Αφού λοιπόν το κατάλαβε κι ο ίδιος, αποφάσισε τότε πως πλέον θα συμπεριλαμβάνεται και επισήμως στους παλαίμαχους. Το πνεύμα του όμως παρέμενε ανήσυχο. Με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που διαθέτει, ήταν δεδομένο πως θα έψαχνε κάτι -αντίστοιχα παθιασμένο και εθιστικό με το ποδόσφαιρο- για να εξαρτηθεί εκ νέου.

Η αλήθεια είναι πως από την άνοιξη του 2009, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Sportweek», είχε φροντίσει να προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε: «Απολαμβάνω να παίζω χαρτιά. Όταν λοιπόν θα σταματήσω να κλοτσάω τη μπάλα, τότε λέω να μοιράζω μερικά στα τραπέζια. Ποιος ξέρει ίσως κάποτε να γίνω και επαγγελματίας». Τελικά αυτό το κάποτε ήρθε νωρίτερα του αναμενόμενου. «Δεν έχω πλέον τη διάθεση να παίξω μπάλα και εκτός των άλλων δεν με έχουν προσεγγίσει και ομάδες», δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο εκείνη την εποχή και έβαλε τέλος.

Καλός επαγγελματίας
Η είδηση φυσικά δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο 40χρονος τώρα Βιέρι άλλωστε πλησίαζε τότε τα 36 χρονάκια ζωής και έχει ξεκινήσει σταδιακά από καιρό να προπονείται για τη νέα ασχολία του, ακολουθώντας τα βήματα των επίσης πρώην επιθετικών Τόνι Κασκαρίνο και Τέντι Σέριγχαμ. Συγκεκριμένα έχει δώσει το παρών σε αρκετά μικρά και μεγάλα τουρνουά πόκερ ανά τον κόσμο. Η διαφορά είναι πως σε σχέση με τους υπόλοιπους, εκείνος το πήρε σοβαρά, καθώς αποφάσιζε πως θα έκανε πράξη την προαναγγελία του να γίνει ένας «Rounder» (σ.σ.: αυτός που βγάζει τα προς το ζην, παίζοντας αποκλειστικά χαρτιά), αντίστοιχος του Ματ Ντέιμον στην ομώνυμη, διασημότερη ταινία με θέμα το πόκερ.

Οι φήμες τότε λέγανε πως ήταν αρκετά καλός και είχε το ταλέντο για να γίνει ένας δυνατός παίκτης στο «Texas Holdem» που είναι το είδος που προτιμάει. Μάλιστα έχει βρει χορηγό και κατέβηκε κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα του «World Series Of Poker». Επίσης για χρόνια έπαιζε εντατικά με συγκεκριμένους, διάσημους φίλους. Τα ιταλικά έντυπα έγραφαν πως μάζευε συχνά πυκνά στο σπίτι του τους Αντρέι Σεβτσένκο, Μπόρις Μπέκερ (Γερμανός, πρώην τενίστας), Τόμας Μπρολίν (Σουηδός, πρώην διεθνής), Αλμπέρτο Τόμπα (Ιταλός, πρώην σκιέρ) και κατά καιρούς ακόμα και νυν πιλότους της Formula 1.

Η μοναδική που φέρεται να δυσανασχετεί με όλη αυτή την ιστορία είναι η εκάστοτε σύντροφος του, όπως τα έχει πει και η διασημότερη εξ αυτών, η Μελίσα Σάτα, που τον έχει αφήσει καιρό τώρα. Η ίδια είχε δηλώσει σχετικά ότι η δυσφορία της προερχόταν από το ότι όποτε στρώνονται για παιχνίδι, την έβαζαν να τους φέρνει ποτά και τα σχετικά παρελκόμενα, με τον Βιέρι να δέχεται γκρίνιες και κρεβατομουρμούρα για αδιαφορία στο πρόσωπο της (τελικά ως γνωστών κατέληξε στην αγκαλιά του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ).

Αυτά και άλλα πολλά…
Για την καταγραφή των κατορθωμάτων του εντός αγωνιστικού χώρου θα χρειάζονταν τόμοι. Και για να ξεδιπλωθούν όλες οι ιστορίες που πρωταγωνίστησε όμως εκτός αγώνων, θα έπρεπε να επιστρατευθούν ίσως ακόμα περισσότερες σελίδες. Για τα ξενύχτια του με τον Ρονάλντο και το ότι πήγαιναν το πρωί σερί στην προπόνηση, όπου σέρνονταν, μίλησε πρόσφατα. Για εκείνο που δεν έχει πάρει θέση ποτέ είναι το που έχουν καταλήξει τα πολλά χρήματα που έβγαλε από τη μπάλα. Τελευταία κυκλοφορεί ότι έχει χάσει περιουσία 16 εκατ. ευρώ σε λάθος επενδύσεις. Οι κακές γλώσσες όμως ισχυρίζονται ότι ήταν η πράσινη τσόχα εκείνη που του έφαγε όσα έβγαλε στην πράσινη τσόχα του ποδοσφαίρου...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta team
Gazzetta team