Οι ήρωες των πέντε γκολ! (vids)

Θάνος Σαρρής
Οι ήρωες των πέντε γκολ! (vids)

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε για πρώτη φορά πέντε γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται ποδοσφαιριστές με ανάλογο επίτευγμα!

Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει πέντε γκολ στο Champions League, στο 7-1 της Μπαρτσελόνα επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Μάρτιο του 2012. Ήταν μια από τις πολλές φορές που ο Αργεντινός της Μπάρτσα έκανε όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί του...


Λουίς Αντριάνο

Εκτος του Μέσι, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει πέντε σε αγώνα για το Champions League είναι ο Λουίς Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος της Σαχτάρ πέτυχε... χατ-τρικ από το σημείο του πέναλτι και δύο γκολ στην κανονική ροή, απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.


Σόρελ Λέρμπι

Πριν ο Μέσι και ο Αντριάνο επαναφέρουν τις προσωπικές πεντάρες στο Champions League, ο Σόρεν Λέρμπι ήταν ο τελευταίος παίκτης που είχε κάνει κάτι ανάλογο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (που βέβαια τότε είχε διαφορετική ονομασία), σε μια αναμέτρηση του Άγιαξ με την Ομόνοια το 1979. Ο «Αίαντας» είχε σκορπίσει με 10-0 του Κύπριους και ο Δανός είχε πετύχει τα μισά τέρματα χωρίς καν να είναι επιθετικός!


Ραδαμέλ Φαλκάο

Ο Φαλκάο με την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν... πραγματικός «Τίγρης» και με την πεντάρα που σημείωσε τον Δεκέμβριο του 2012 απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, έμπαινε ακόμα περισσότερο στο μάτι των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κολομβιανός πραγματοποιούσε την τελευταία του χρονιά για τους ροχιμπλάνκος, αφού στη συνέχεια πωλήθηκε στην Μονακό, πριν ολοκληρώσει το δρομολόγιο του για Αγγλία φέτος, με τη μορφή δανεισμού στη Γιουνάιτεντ.

Γίργκεν Κλίσμαν

Ο Κλίνσμαν έγραψε ιστορία τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο και καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους φορ που έχει γεννήσει η Γερμανία. Πριν ακόμα κάνει ντεμπούτο στην «Νατσιονάλμανσαφτ», σε ηλικία 21 ετών, ο Κλίνσμαν έδωσε μια ιδέα των όσων θα ακολουθούσαν σκοράροντας πέντε γκολ στο 7-0 της Στουτγκάρδης με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Άντι Κόουλ

Toν Μάιο του 1995, η Μάντσεστερ Γιουναίτεντ σκόρπισε την Ίπσουιτς 9-0 και ο Άντι Κόουλ, ο οποίος μαζί με τον Ντουάιτ Γιορκ σχημάτισε ένα... διαβολικό επιθετικό δίδυμο, έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League που πετυχαίνει πέντε γκολ σε ένα ματς. Όσα και τα πρωταθλήματα που κατέκτησε με την φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων»...

Φερνάντο Μοριέντες

Όπως και ο Ρονάλντο, ο Μοριέντες ολοκλήρωσε το προσωπικό του επίτευγμα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, στην Primera Division. Θύμα του η Λας Πάλμας. Η «Βασίλισσα» σταμάτησε στα 7 και ο Ισπανός φορ μπορούσε να πετύχει έξι, αλλά αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος!

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Σίγουρα δεν δικαιολόγησε τα χρήματα που δαπάνησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του, ωστόσο το 2010, σε ένα ματς με αντίπαλο τη Μπλάκμπερν, βρήκε το έδαφος για να ξεσπάσει. Τίναξε πέντε φορές τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας περάσει «ξηρασία» 11 αγώνων.

Κρις Μπόιντ

Το όνομα του Κρις Μπόιντ έπαιξε κάποια στιγμή και στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ο Σκωτσέζος επιθετικός είναι ένα από τα... μέλη της κλειστής αυτής λίστας των επιθετικών που έχουν πετύχει «τάλιρο» και μάλιστα δύο φορές, απέναντι στην ίδια ομάδα! Το 2004, με τη φανέλα της Κιλμάρνοκ σκόραρε όλα τα τέρματα στο 5-2 με την Νταντί Γιουνάιτεντ και το 2009 έκανε το ίδιο με τη φανέλα των Ρέιντζερς, ξεπερνώντας τον Χένρικ Λάρσον στη λίστα των πρώτων σκόρερ.

Άλαν Σίρερ

Ο Άλαν Σίρερ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League. Στο 8-0 της Νιούκαστλ επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ το 1999 όπλισε τρεις φορές και έστησε τη μπάλα άλλες δυο στην άσπρη βούλα για να ολοκληρώσει το έργο του.


Γκερντ Μίλερ

Όπως δεν μπορούσε να λείπει ο Άλαν Σίρερ, έτσι δεν γινόταν να μείνει εκτός ο Γκερντ Μίλερ, ένας ακόμα από τους πιο «φονικούς» επιθετικούς που έχουν γνωρίσει τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Στο 9-0 της Μπάγερν Μονάχου επί της Τεμπε Βερολίνου είχε βρει δίχτυα 5 φορές. Κατάφερε να επαναλάβει το επίτευγμά του τρεις ακόμα φορές στη συνέχεια της καριέρας του!

Ζερμέν Ντεφόε

Ο Ντεφόε, ο οποίος επέστρεψε στην Premier league φέτος τον Ιανουάριο με τη φανέλα της Σάντερλαντ, ήταν ο τρίτος που σημείωνε πεντάρα στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας μετά τον Σίρερ και τον Κόουλ. Μάλιστα, τα τρία από τα πέντε τέρματα που πέτυχε στο 9-1 της Τότεναμ επί της Γουίγκαν το 2009, ήρθαν σε 7 μόλις λεπτά, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Λίγκας!

Ντάνιελ Φονσέκα

Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη για τη Νάπολι ήταν το 5-1 μέσα στο Μεστάγια επί της Βαλένθια, στο Κύπελλο UEFA του 1992. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ουρουγουανός Ντάνιελ Φονσέκα, ο οποίος στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Ρόμα και της Γιουβέντους και σημείωσε όλα τα τέρματα της ομάδας του.

Μάλκολμ ΜακΝτόναλντ

Ο Μάλκολμ ΜακΝτόναλντ, γνωστός και ως SuperMac, μεσουράνησε στην Αγγλία την δεκαετία του 70 με τη φανέλα των Νιούκαστλ και Άρσεναλ. Έπαιξε 14 φορές και με την Εθνική Αγγλίας, αρκετές για να μείνει στην ιστορία! Το 1976, σε μια αναμέτρηση με την Κύπρο, σημείωσε και τα πέντε γκολ των «Τριών Λιονταριών» στο Γουέμπλεϊ. Μάλιστα,ο θρύλος λέει πως ο τότε προπονητής της Εθνικής, Ντον Ρέβι, του είχε πει ότι δεν θα τον επέλεγε ξανά αν δεν σκόραρε!


Όλεγκ Σαλένκο

Το όνομά του μπορεί να μην λέει... πολλά στους περισσότερους, ωστόσο ο Σαλένκο έγραψε τη δική του ιστορία, σημειώνοντας 5 γκολ σε Μουντιάλ! Ήταν με αντίπαλο το Καμερούν στη διοργάνωση του 1994, όταν η Ρωσία επικράτησε με 6-1 και ο Σαλένκο πέτυχε ρεκόρ Παγκοσμίου Κυπέλλου! Παρόλα αυτά, η ομάδα του δεν πέρασε στη φάση των νοκ-άουτ.


Ρομπέρτο Προύτσο

Ο Ρομπέρτο Προύτσο σημείωσε πολλά ρεκόρ με την Ρόμα, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος σε τρεις σεζόν. Ο Φραντέσκο Τότι τον ξεπέρασε στα συνολικά τέρματα, αλλά παραμένει ο κορυφαίος κανονιέρης των Ρωμαίων σε ένα ματς. Ο Προύτσο πυροβόλησε πέντε φορές τον Φεβρουάριο του 1986, στη νίκη της ομάδας του επί της Αβελίνο με 5-1.

Κάρλος Εντουάρντο

Ο Κάρλος Εντουάρντο πέτυχε 5 γκολ στη νίκη 7-2 της Νις επί της Γκινγκάμπ. Διαβάστε ΕΔΩ τη φοβερή ιστορία του!


Τεντ Ντρέικ

Παρότι δεν πέτυχε 5 αλλά... 7, είναι ο κατάλληλος για να κλείσει η λίστα, αφού το επίτευγμά του έμεινε στην ιστορία! Ο Άγγλος σέντερ φορ έπαιξε μόλις πέντε φορές στην Εθνική, αλλά είχε αποδείξει ότι ήταν... φονικός απέναντι στην αντίπαλη εστία, τόσο με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, όσο και με αυτήν της Άρσεναλ. Η προσωπική του εφτάρα ήρθε απέναντι στην Άστον Βίλα το 1935, όταν φορούσε τη φανέλα των Λονδρέζων. Και ναι, υπάρχει video!

Φυσικά, στην ιστορία του ποδοσφαίρου υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί που έχουν καταφέρει το ίδιο. Όπως για παράδειγμα ο θρυλικός φορ της Νότιγχαμ Φόρεστ στα χρόνια της δόξας, Τόνι Γούντκοκ και ο Ίαν Ρας. Παρακάτω ακολουθεί πίνακας με όσους τα έχουν καταφέρει στο Champions League ή Κύπελλο Πρωταθλητριών.

 

Τελευταία Νέα