Αμυντικοί galacticos!

Αμυντικοί galacticos!

Gazzetta team
Αμυντικοί galacticos!

bet365

Με αφορμή τη μεταγραφή του Ντανίλο ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους πιο ακριβούς αμυντικούς στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πριν προλάβει καν να τελειώσει η σεζόν οι Blancos έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, Ντανίλο, τον οποίο ήθελαν πολλά κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Οπως ανακοίνωσε η Πόρτο, η μεταγραφή του 23χρονου κόστισε στην Ρεάλ περισσότερα από 31 εκατ. ευρώ, ποσό που τον κάνει τον πιο ακριβό αμυντικό στην ιστορία του συλλόγου. Οι Μερένγκες τα σκάνε καλά τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσουν την οπισθοφυλακή τους με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά και αυτό φαίνεται από το ότι οι μισοί της λίστας με τους αμυντικούς-galacticos είνα αυτή τη στιγμή παίκτες τους. Ακολουθεί η λίστα με αυτούς που κόστισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ.


30 | Φάμπιο Κοεντράο
Τον Ιούλιο του 2011 οι Μερένγκες ανακοίνωσαν την απόκτηση του 23χρονου -τότε- αριστερού μπακ από την Μπενφίκα αντί συνολικά 30 εκατ. ευρώ. Το κόστος της μεταγραφής ήταν 25 εκατ. συν το 50% των δικαιωμάτων του Αργεντινού στόπερ, Εσέκιελ Γκαράι, ο οποίος έκανε την αντίθετη διαδρομή. «Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης» είπε ο Πορτογάλος διεθνής, που στα πρώτα χρόνια είχε την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως σταδιακά ο χρόνος του μειονόταν και ουσιαστικά δεν έβγαλε ποτέ τα λεφτά του στο Santiago Bernabéu. Ο καλός φίλος του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σήμερα είναι μόνιμος στον πάγκο αφού ο Μαρσέλο έχει ανέβει σε απίστευτο επίπεδο και έχει κάνει πολύ εύκολη την επιλογή του Αντσελότι.

30 | Πέπε
Από τους πιο σκληρούς αμυντικούς των ημερών μας, ο Πέπε κόστισε στην Ρεάλ 30 εκατ. ευρώ για να έρθει από την Πόρτο με την οποία είχε κατακτήσει δύο σερί πρωταθλήματα. Ο Βραζιλιάνος που πήρε πορτογαλικό διαβατήριο, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών το 2007 και γρήγορα έκανε σαφές ότι δεν θα περνά απαρατήρητος. Με ταχύτητα, δυναμικά τάκλιν και ακόμα και ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι, έπαιξε ακόμα και αμυντικός μέσος με τον Μουρίνιο. Πολλές φορές έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής για το αντιαθλητικό παιχνίδι του και τις αψυχολόγητες ενέργειες, κάποτε πήρε τιμωρία 10 αγωνιστικών για χτύπημα στο κεφάλι σε αντίπαλο, όμως τη φετινή σεζόν είναι αγνώριστος αφού χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να δει την πρώτη κίτρινη κάρτα.


27 | Σέρχιο Ράμος
Τις τελευταίες ώρες του Αυγούστου του 2005 η Ρεάλ έφτασε σε συμφωνία με την Σεβίλλη για τη απόκτηση του 18χρονου, δεξιού μπακ, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έγινε η πρώτη μεταγραφή Ισπανού για τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Δέκα χρόνια μετά, τα 27 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι Μερένγκες μοιάζουν πραγματικά πολύ λίγα για τον άσο από το Κάμας, ο οποίος εξελίχθηκε στον καλύτερο αμυντικό του κόσμου. «Βλέπω τον εαυτό μου στον Ράμος» έχει πει ο τεράστιος, Πάολο Μαλντίνι, για τον παίκτη που σταδιακά μονιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας και ήταν ο ήρωας του τελικού του Champions League του 2014. Πλέον έχει κατακτήσει τα πάντα στο Santiago Bernabéu, είναι τρίτος αμυντικός-σκόρερ στην ιστορία της Βασίλισσας και επί μία δεκαετία βασικό στέλεχος της Εθνικής Ισπανίας.


25 | Βάλτερ Σάμουελ
Τον Μάιο του 2004 έγινε γνωστό ότι η Ρεάλ θα αποκτήσει τον Βάλτερ Σάμουελ από την Ρόμα. Ο αριστεροπόδαρος στόπερ είχε κατακτήσει το Scudetto του 2001 με τους Τζιαλορόσι, ήταν βασικός στην Εθνική Αργεντινής, θεωρούνταν ο διάδοχος του Φαμπιάν Αγιάλα και για αυτό δαπανήθηκαν 25 εκατ. ευρώ για την μεταγραφή του. Ο τότε 26χρονος έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο για πέντε χρόνια, όμως έμεινε μόλις έναν στην Μαδρίτη, αφού επέστρεψε τον επόμενο στην Ιταλία για λογιαριασμό της Ιντερ. Με τους Μερένγκες είχε μία γεμάτη σεζόν με 40 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και δύο γκολ, όμως δεν πανηγύρισε τίποτα με την λευκή φανέλα.

22 | Τζόναθαν Γούντγκεϊτ
Ιστορίες από αυτές που σου μένουν είναι αυτή του Αγγλου στόπερ, ο οποίος ήταν προϊόν της Λιντς και για χάρη του τον Αύγουστο του 2004 οι Blancos έδωσαν 22 εκατ. ευρώ στην Νιούκαστλ. «Στη μέρα του, είναι ο καλύτερος στην Αγγλία» είχε πει ο Μπόμπι Ρόμπσον. Η συνέχεια όμως κάθε άλλο παρά όμορφη ήταν αφού αποτελεί μέχρι σήμερα παράδειγμα παίκτη που είναι μόνιμα τραυματίας. Από τη μέρα που υπέγραψε χρειάστηκε να περάσουν 516 μέρες για να κάνει ντεμπούτο και ίσως ήταν καλύτερα να μην το είχε κάνει ποτέ. Στον αγώνα με την Μπιλμπάο μπήκε αλλαγή στη θέση του Ελγκέρα, το κοινό στο Bernabéu υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τις πρώτες του ενέργειες, όμως εκείνος έβαλε αυτογκόλ και νωρίς στο δεύτερο μέρος αποβλήθηκε. Ο Γούντγκεϊτ δεν έφτασε ποτέ στο κατάλληλο επίπεδο φυσικής κατάστασης και επέστρεψε στην Αγγλία για να παίξει σε Μίντλεσμπρο, Στόουκ και Τότεναμ με την οποία κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του, το League Cup (2007-08).


15 | Ραούλ Αλμπιόλ
Αφού το 2008 κατέκτησε το Copa del Rey με την Βαλένθια και το Euro με την Εθνική Ισπανίας, έναν χρόνο μετά ο Αλμπιόλ έγινε παίκτης της Ρεάλ αντί 15 εκατ. ευρώ. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός στην επίσημη παρουσίαση πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 18 από τον Ρούμπεν Ντε Λα Ρεδ και έγινε ο πρώτος Ισπανός της δεύτερης θητείας του Φλορεντίνο Πέρεθ. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην Μαδρίτη πραγματοποίησε 118 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε με τους Μερένγκες τους τρεις εγχώριους τίτλους. Το καλοκαίρι του 2013 πωλήθηκε στην Νάπολι για 12 εκατ. ευρώ.

Follow: Giorgio_Oddo

 

Τελευταία Νέα