Όχι σκάλες ρε αφεντικό!

Gazzetta team
Όχι σκάλες ρε αφεντικό!

bet365

Μοντέρνες και σύγχρονες εγκαταστάσεις έχουν αντικαταστήσει το τροχάδην σε δρόμους αλλά υπάρχει ακόμα η παλιά κλασική μέθοδος, για την ενίσχυση της αντοχής, η οποία κυριαρχεί στα κλαμπ της Premier League.

Κάθε χρόνο η Everton παίρνει μέρος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στηριζόμενη σε έναν μικρό προϋπολογισμό. Αλλά πιο είναι το μυστικό τους; Μια σκάλα! Αυτό μόνο.

Η κινητή σκάλα στο προπονητικό τους κέντρο Finch Farm είναι ένα συγκρότημα από 5 σκάλες εξοπλισμένο με σκαλοπάτια ύψους 40 και 80 εκατοστών με κλίσεις 30 έως 40 μοιρών. "Οι σκάλες χρησιμοποιούνται για αύξηση της δύναμης και της επιτάχυνσης", μας εξηγεί ο Dave Billows, ειδικός γυμναστής στην Everton για την αύξηση της δύναμης, και συνεχίζει: "Όταν θέλουμε οι ποδοσφαιριστές να δουλέψουν επάνω στην ταχυδυναμη αυτή η σκάλα μας βοηθάει να βάλουνε σε δοκιμασία τους μύες και τις αρθρώσεις”.

Ανάμεσα στις ασκήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για τους παίκτες της Everton είναι μικρά σπριντ από έξι σε κάθε σκάλα με μικρά διαλείμματα συνοδευόμενα από ανάβαση στη σκάλα των 40 εκατοστών με το ένα πόδι- κουτσό-και ανάβαση στη σκάλα των 80 εκατοστών με πηδήματα με τα δυο πόδια.

"Οι σκάλες χρησιμοποιούνται από όλες τις διαφορετικές ομάδες τους του συλλόγου από 18 ετών και άνω", εξηγεί ο Billows και συνεχίζει: "Χρησιμοποιούμε τις σκάλες περί το τέλος της προετοιμασίας και σποραδικά κατά τη διάρκεια της σαιζόν".

Αυτός ο εξοπλισμός αποτελεί μέρος ενός πολυμετρικού προγράμματος για παίκτες και περιλαμβάνει επίσης ασκήσεις με ελαστικά σχοινιά και ανάβαση με ταυτόχρονη έλξη βαρών γι’ αυτό το λόγο να μην εκπλαγείτε εάν δείτε τους Baines, Jelavic & Σία να ανεβαίνουν τρέχοντας με άνεση τα σκαλιά του Wembley για να παραλάβουν στην περίπτωση βέβαια που θα κερδίσουν, κάποιο τρόπο την επόμενη σαιζόν.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα