Ισπανία: Η Εθνική του μέλλοντος!

Ισπανία: Η Εθνική του μέλλοντος!

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος βλέπει την ανανέωση που επιχειρεί ο Ντελ Μπόσκε και το αστείρευτο ταλέντο που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στη νέα... Φούρια των Ταύρων.

Τέλη Μαΐου του 2014, όταν δηλαδή ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε παρέδιδε την οριστική λίστα του για το Μουντιάλ, η εμπειρία ξεχείλιζε. Από εκείνους τους 23 παίκτες που ταξίδεψαν στο αποτυχημένο για την Ισπανία, Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, οι πέντε μετρούσαν πάνω από 100 διεθνείς συμμετοχές, δύο είχαν 90+ και μόλις τρεις είχαν λιγότερες από 10. Κοιτώντας λοιπόν την τωρινή κλήση για την αναμέτρηση της Παρασκευής με την Ουκρανία για τα προκριματικά του EURO και το φιλικό με την Ολλανδία την ερχόμενη βδομάδα, μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα το πόσο πιο άπειρη είναι πλέον η Φούρια Ρόχα.

Μετά τις σημαντικές αποχωρήσεις και την ευρύτερη ανανέωση που επιχειρεί θέλοντας και μη ο Ισπανός εκλέκτορας, θα έχει στη διάθεση του μόλις τρεις με 100+ παρουσίες (Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ινιέστα) και μόνο τον Φάμπρεγας με 90+, ενώ 10 παίκτες του έχουν φορέσει λιγότερες από 10 φορές το εθνόσημο. Επίσης, μπορεί να γίνει ακόμα πιο εμφατική η εμφάνιση της διαφοράς του πριν και του μετά μέσα από τη γλώσσα των αριθμών. Η ομάδα που ταξίδεψε στη Βραζιλία είχε συνολικά 1.369 διεθνή ματς (μέσο όρο 56,9 ο καθένας), ενώ η τωρινή βρίσκεται στα 955 ματς (39,79).

Τα παραπάνω έρχονται να δέσουν λοιπόν με την υπόσχεση που έδωσε ο Ντε Μπόσκε, καθώς υπέγραφε την επέκταση του συμβολαίου του και δεν αποχωρούσε τελικά από το πόστο του. Ο φοβερός και τρομερός κύκλος που ξεκίνησε με τους τρεις διαδοχικούς θριάμβους (EURO 2008, Μουντιάλ 2010, EURO 2012), είχε κλείσει και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η διάδοχη κατάσταση της επόμενης ημέρας είναι και η πιο δύσκολη. Ο Ισπανός τεχνικός όμως έδωσε τον λόγο του και σπεύδει να τον τηρήσει.

«Αυτή η περίοδος που θα ακολουθήσει, θα είναι μεταβατική για εμάς και υπολογίζω ότι μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι, θα έχουμε καλέσει 15 ολοκαινούργια πρόσωπα», είπε και έχει ήδη καλέσει 12 πρωτοεμφανιζόμενους. Σε αυτό το νούμερο φτάνει με τον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ, Σέρχιο Ασένχο, τον μέσο της Σεβίλλης, Βιτόλο, ο οποίος κάνει φανταστική σεζόν και ειδικά μέσα στο 2015 και τον πιτσιρικά ταχύτατο επιθετικό της Μάλαγα, Χουάνμι. Συγκεκριμένα ο τελευταίος προστέθηκε την τελευταία στιγμή, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει ο Ντιέγκο Κόστα.

Ο φορ της Τσέλσι είναι ο σημαντικότερος επιθετικός της νέας εποχής για τους Ταύρους, καθώς ο Ντελ Μπόσκε αφήνει πίσω τους τους παλαιότερους Τόρες, Γιορέντε, Σολδάδο, Νεγρέδο ή ακόμα και τον Βίγια. Γενικότερα για την γραμμή κρούσης, όπου ένα θεματάκι υπάρχει, έχει στα υπόψιν τον Πάκο Αλκάθερ της Βαλένθια (επέστρεψε από τραυματισμό γι' αυτό δεν τον πήρε τώρα) και τον Αλβαρο Μοράτα της Γιουβέντους, ο οποίος λογικά θα είναι και ο βασικός σε αυτά τα δύο ματς. Φυσικά υπάρχει και ο Πέδρο, που όπως έχουν έρθει τα πράγματα, είναι και ο πιο έμπειρος από τους μπροστινούς, αλλά και πρώτος σκόρερ της νυν Εθνικής (48 συμμ./ 16 γκολ).

Ας πάρουμε όμως τις θέσεις από την αρχή. Στο τέρμα ο Ικερ Κασίγιας που έχει κλείσει τα 14 χρόνια με το εθνόσημο, κάνει τις γκέλες του και είναι σχεδόν σίγουρο ότι σταδιακά θα αρχίσει να παίρνει χρόνο ο Νταβίδ Ντε Χέα. Στην άμυνα όσον αφορά το κέντρο της το δίδυμο των Σέρχιο Ράμος-Πικέ είνα κορυφαίο, δεν αλλάζει και έχει πολύ μέλλον ακόμα μπροστά του. Το θέμα είναι τι θα γίνει στα πλάγια. Καρβαχάλ, Χουανφράν για τα δεξιά και Ζόρντι Αλμπα, Μπερνάτ για τα αριστερά δίνουν τις μάχες τους για την 11άδα, με επικρατέστερους τους πρώτους σε κάθε πλευρά. Φυσικά υπάρχει ο Αθπιλικουέτα και ο φανταστικός 19χρονος της Βαλένθια, Χοσέ Λουίς Γκαγιά που είναι εκτός λίστας. Ειδικά ο δεύτερος έρχεται με τρελή φόρα και ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο μπαμ.

Στο κέντρο δεσπόζουν οι Μπουσκέτς, Φάμπρεγας και Ινιέστα, μα κάπου-κάπως θα πρέπει να βρεθεί χώρος και για τον εξαιρετικό Κόκε, ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι το που θα παίξει ο Ισκο, τον οποίο ο κόουτς θέλει βασικό. Προφανώς θα τον τοποθετήσει ως εξτρέμ, θέση που διεκδικούν επίσης οι φορμαρισμένοι Νταβίδ Σίλβα και Σάντι Καθόρλα. Γενικότερα σε αυτή την κλήση βρέθηκαν ξανά έπειτα από καιρό κάποιες εκπλήξεις. Ο σέντερ μπακ της Μπιλμπάο, Μίκελ Σαν Χοσέ και ο αμυντικός μέσος της Ατλέτικο, Μάριο Σουάρεθ ξάφνιασαν ως επιλογές και ειδικά ο δεύτερος. Εντύπωση προκάλεσε ότι δεν επιλέχτηκε ο τρομερός Ντάνι Παρέχο που οδηγεί την Βαλένθια και ο ανεβασμένος τον τελευταίο μήνα, Χουάν Μάτα.

Ο Ντελ Μπόσκε συνεχίζει να πειραματίζεται και θα το κάνει για καιρό ακόμα. Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη. Το πάντρεμα των παλιών με τους νέους θέλει χρόνο, ώστε να δέσει η μαγιά. Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα να πει πως θα εξελιχτεί αυτή η ιστορία. Το βέβαιο όμως είναι πως ο εν λόγω εκλέκτορας είναι ταυτόχρονα από τους πιο τυχερούς, αλλά έχει ίσως και την πιο δύσκολη δουλειά από τους συναδέλφους του. Βλέπετε οι Ισπανοί έχουν τρομερή δεξαμενή για να επιλέξουν και πάντα κάποιος πολύ καλός θα μένει απ' έξω. Ας όψεται όμως το αστείρευτο ταλέντο που υπόσχεται ότι συνεχώς τρομερά παικτάκια θα έρχονται από πίσω, εξασφαλίζοντας πως η νέα Ισπανία θα παραμείνει κορυφαία Εθνική και σκοπός της θα είναι η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου...

ΥΓ.: Με εξαίρεση ίσως την Γερμανία και λίγο πιο πίσω την Γαλλία, δεν νομίζω ότι υπάρχει σήμερα κάποια άλλη σχολή που να έχει τόσο πολλές και καλές επιλογές να έρχονται από πίσω!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος