Πολλά τα λεφτά Στέρλινγκ...

Πολλά τα λεφτά Στέρλινγκ...

bet365

Το ταλέντο είναι δύναμη και η δύναμη...χρήματα στο Νησί, αλλά στην περίπτωση του Ραχίμ Στέρλινγκ οι Αγγλοι εμφανίζονται διχασμένοι. Αξίζει ο 20χρονος της Λίβερπουλ ένα... τρελό συμβόλαιο;

Ο Στέρλινγκ δεν ήταν ποτέ το εύκολο παιδί, ασυγκράτητος, εκρηκτικός, αποβλήθηκε από το σχολείο του μέχρι που βρήκε τον... δάσκαλο του στο «Vernon Special School». Η μπάλα ήταν διαρκώς στο μυαλό του και ο δάσκαλος του φρόντισε να του το τονίσει για τα καλά, αφού αν συνέχιζε να είναι «δύσκολο» παιδί θα κατέληγε στη φυλακή! Ο μικρός το κατάλαβε, η μητέρα του, Ναντίν τον βοήθησε όσο κανείς άλλος και ο Ραχίμ πήρε τον δρόμο τον σωστό! Ο Στιβ Γκάλεν και η ΚΠΡ τον εκτόξευσαν, η... αγαπημένη του Γιουνάιτεντ δεν έκανε την πρόταση που ήθελε και η Λίβερπουλ με την Φούλαμ ήταν αυτές που τον διεκδίκησαν! Στα 15 του χρόνια είχε ένα συμβόλαιο που κανείς στην ηλικία του δεν μπορούσε να ονειρευτεί, αλλά και τη μητέρα του να τον προσέχει! Στις 26 Μαρτίου 2012 έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Αγγλίας, στις 21 Δεκεμβρίου η αμοιβή του εκτοξεύθηκε από 2.000 λίρες την εβδομάδα στις 30.000 λίρες!

Η πορεία του Στέρλινγκ εξαιρετική, βασικός και αναντικατάστατος σε Αγγλία και Λίβερπουλ, με τις εξαιρετικές του ικανότητες να έχουν περάσει τα σύνορα του Νησιού! Από τις 30.000 λίρες την εβδομάδα πήγε στις 80.000 και οι «κόκκινοι» ήθελαν να τον δέσουν με ακόμα ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο! Οι επαφές άρχισαν, η διάθεση υπήρχε όχι όμως το deal! H Λίβερπουλ φέρεται να ανέβασε την προσφορά στις 100.000 λίρες, αλλά σημείο επαφής κανένα, με τα βρετανικά ΜΜΕ να τονίζουν πως ο μάνατζερ του Στέρλινγκ απαιτούσε ένα ποσό κοντά στις 180.000 λίρες την εβδομάδα!

Η νέα εξέλιξη έχει διχάσει οπαδούς, ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τον Τύπο! Φίλοι της ομάδας κατηγορούν τον Στέρλινγκ πως δεν μπορεί σε αυτή την ηλικία να σκέφτεται περισσότερο τα χρήματα κι όχι την φανέλα που φορά. Άλλωστε, τονίζουν πως είναι τιμή του να φορά τα κόκκινα και πως δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή! Υπάρχουν πάντως κι άλλοι που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στην ομάδα τους, λέγοντας πως εύκολα ο παίκτης θα βρει «χρυσό» συμβόλαιο σε Γιουνάιτεντ και Σίτι οι οποίες… καραδοκούν! Ο Χάρι Ρέντναπ πήρε θέση τονίζοντας πως ένα συμβόλαιο στις 90.000 λίρες είναι εξαιρετικό και πως ο παίκτης δεν πρέπει να ζητήσει περισσότερα, ενώ ο Κάραγκερ υποστήριξε πως ο 20χρονος κινδυνεύει να εξοργίσει τους οπαδούς του συλλόγου με τις απαιτήσεις του!

«Το γεγονός πως αρκετοί παίκτες δεν έχουν καμία συναίσθηση του τι εισπράττουν και το μόνο που τους απασχολεί είναι να πληρώνονται με χιλιάδες λίρες εβδομαδιαίως μπορεί για κάποιους να μοιάζει διασκεδαστικό, αλλά σίγουρα βγάζει προβληματισμό. Δείχνει πως οι ποδοσφαιριστές ζουν στον δικό τους κόσμο» τονίζουν βρετανικές εφημερίδες που δείχνουν… οργισμένες με τις απαιτήσεις ενός 20χρονου παιδιού!

Κάποιοι θα πουν: «Οι παίκτες απορρίπτουν προτάσεις που θα τους κάνουν πολυεκατομμυριούχους. Θέλουν την πρόταση που θα τους μετατρέψει ακόμα πιο πλούσιους! Έχει γίνει συνήθεια να βλέπει κανείς ποσά 80.000 με 200.000 λιρών ως μισθούς εβδομάδας», αλλά κάποιοι άλλοι θα απαντήσουν: «Έχετε δει τι γκολ πέτυχαν, τι ασίστ έκαναν, το ρεκόρ που σημείωσαν. Τα αξίζουν τα χρήματα τους»!

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Το Νησί μοιάζει διχασμένο με το αν ο Ραχίμ Στέρλινγκ πρέπει ή όχι να πάρει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο. Ωστόσο, το ποδοσφαιρικό του περιβάλλον είναι αυτό που έχει διαμορφώσει αυτές τις συνθήκες! Οι παίκτες όσο ταλαντούχοι είναι τόσο η αξία τους στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου μεγαλώνει! Πείτε όπως θέλετε τη νέα κατάσταση που υπάρχει, αλλά το ποδόσφαιρο πληρώνει πολύ καλά και ο Στέρλινγκ μπορεί να πει σίγουρα πως έχει ζήτηση και το γεγονός αυτό εκτοξεύει την μετοχή του! Όπως λένε και οι Βρετανοί «Το ταλέντο είναι δύναμη και η δύναμη είναι χρήματα στον βασιλιά των σπορ στην Αγγλία».

Η γκρίνια πάντως στο Λίβερπουλ είναι μεγάλη, με τον Τύπο να… καταδικάζει τον παίκτη για την… ατολμία του να μην εκτελέσει πέναλτι κόντρα στη Μπεσίκτας. Ναι, τότε που έκαιγε η μπάλα και ο Ρότζερς έστειλε αντί γι αυτόν τον Λόβρεν. Το αποτέλεσμα μοιραίο και τα σχόλια σχεδόν… ισοπεδωτικά!

Αυτοί που μιλούν για οριστικό «ναυάγιο» τον χαρακτήρισαν «άπληστο» και θυμήθηκαν τα λόγια του πως το Λίβερπουλ είναι ο ιδανικός τόπος να παίξεις μπάλα. Μάλιστα, θα τον… καταδικάσουν, όπως και τον μάνατζέρ του, αφού δεν κοιτάζει την ομάδα του ως οικογένεια, αλλά ως επιχείρηση που του αρέσει να διαπραγματεύεται διαρκώς μαζί της…

Σε όλα αυτά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τα σενάρια από Μόναχο και Βαρκελώνη! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον θέλει στη Μπάγερν και ήδη έχει ζητήσει από τη διοίκηση την απόκτησή του, ενώ ο Στέρλινγκ βρίσκεται πολύ ψηλά και στη λίστα της Μπαρτσελόνα! Ο Απρίλης πάντως θα είναι…καυτός και θα φανεί αν ο 20χρονος απολαμβάνει στ΄ αλήθεια να παίζει μπάλα στο «Ανφιλντ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...