Ο κίνδυνος της φιλοδοξίας

Ο κίνδυνος της φιλοδοξίας

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον εκπληκτικό Κέβιν Ντε Μπρόινε και την επιλογή που θα κληθεί να κάνει σύντομα.

«Είναι ο καλύτερος με τον οποίο έχω παίξει». Ο Ντιέγκο Μπενάλιο ήταν δίπλα στον Τζέκο, στον Μισίμοβιτς, στον Μπαρτσάλι, όταν η Βόλφσμπουργκ κατακτούσε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2008-09. Έτσι, όταν λέει κάτι τόσο βαρύ, πρέπει να το παίρνεις στα σοβαρά.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν και πάλι ο κορυφαίος των Λύκων στη νίκη με 3-0 επί της Φράιμπουργκ και ο Ελβετός γκολκίπερ έσπευσε πρώτος να του αποδώσει τα εύσημα. «Έκανε τη διαφορά στο ματς με την Φράιμπουργκ, έκανε τη διαφορά στο ματς με την Ίντερ, έκανε τη διαφορά στο ματς με την Λειψία. Έχει κάνει όλη τη διαφορά. Όταν φτάνουμε στον Κέβιν, δεν έχω λόγια», σχολίασε ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ Ντίτερ Χέκινγκ. Χωρίς τον Βέλγο, λίγα λειτουργούν για τους Λύκους. «De-Bruyne-Party απέναντι στην Φράιμπουργκ», έγραψε το Spox, που του έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία (μονάδα), κάτι που συμβαίνει σπάνια.

«Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος του Ντε Μπρόινε εδώ και 20 χρόνια», ήταν ο τίτλος της Welt. Δεν ήταν υπερβολή. Η γερμανική εφημερίδα κυριολεκτούσε. Μετά από τα 25 πρώτα παιχνίδια κανένας παίκτης δεν είχε 16 ασίστ τις 2 τελευταίες δεκαετίες στην Bundesliga. Σε ολόκληρη σεζόν, μάλιστα, μόλις 2 παίκτες είχαν περισσότερες. Οι Ριμπερί και Μισίμοβιτς, που με 20 μοιράζονται και το ρεκόρ, το οποίο 9 αγωνιστικές πριν το τέλος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα σπάσει.

Ο Ντε Μπρόινε έχει συμβάλει άμεσα σε 25 γκολ για την Βόλφσμπουργκ στο πρωτάθλημα (9 γκολ και 16 ασίστ) και συνολικά στη σεζόν σε 35 σε 36 ματς! Επιδόσεις που τον φέρνουν στην κορυφή της σχετικής λίστας, καθώς ο Άριεν Ρόμπεν που ακολουθεί έχει συμβάλει άμεσα σε 24 (17 γκολ και 7 ασίστ) για την Μπάγερν. Όπως έψαξε και παρουσίασε η Welt, μάλιστα, μόλις 2 παίκτες είχαν καλύτερο ρεκόρ μετά από 25 αγωνιστικές. Ο Αΐλτον τη σεζόν 2003-04 και ο Χούντελαρ τη σεζόν 2011-12, αμφότεροι με 28.

«Είναι εξαιρετικός σκόρερ, δυνατός στην άμυνα, εξαιρετικός στην επίθεση, σκληρός στο μαρκάρισμα. Όλα αυτά τον κάνουν έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει εδώ και 15 χρόνια», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, Κλάους Άλοφς.

Μετά το ματς με την Ίντερ ο 23χρονος μέσος βρέθηκε στην Nordkurve μετά από πρόσκληση των οπαδών, που με το τελευταίο σφύριγμα άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. «Oh, Kevin De Bruyne, Oh, Kevin De Bruyne». «Ελπίζω να τα πήγα καλά, γιατί ήταν η πρώτη μου φορά», είπε στη συνέχεια. Το όνομά του είναι εδώ και καιρό στα χείλη όλων. Και για τους σωστούς λόγους.

Ο δεύτερος γύρος είναι εκρηκτικός για τον Ντε Μπρόινε, που είχε ολοκληρώσει τον πρώτο με 10 ασίστ και έχασε το ρεκόρ του Βοστς από τη σεζόν 1996-97 με την Μπόχουμ για 1. «Βασιλιά της ασίστ», τον είχε χαρακτηρίσει το επίσημο site της Bundesliga. «Ο Ντε Μπρόινε οδήγησε την Μπάγερν στη σφαγή», είχε γράψει η Welt μετά τον θρίαμβο επί των Βαυαρών.

Όλα αυτά τραβάνε την προσοχή, κάτι που ίσως να μην αποδειχθεί και τόσο καλό για την Βόλφσμπουργκ. «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάνεις παίκτες όπως αυτός. Πρέπει να ζούμε με αυτό», τόνισε ο Χέκινγκ. Μόλις σήμερα (17/03) το France Football έγραψε ξανά για το ενδιαφέρον της Παρί, που τον έχει παρακολουθήσει στενά και βλέπει στο πρόσωπό του τον ιδανικό αντικαταστάτη του Λαβέτσι. Επίσης, οι φήμες για ενδιαφέρον της Μπάγερν έχουν ξεκινήσει από καιρό...

Το μεγάλο ερώτημα ξεκινάει και τελειώνει τόσο από τον ίδιο όσο και από το αύριο της Βόλφσμπουργκ. Το Champions League είναι ένα μεγάλο συν. Όπως και η μεταγραφή του Σίρλε. «Άλλοι σύλλογοι θα ήταν ηλίθιοι να μην τον θέλουν. Θα πρέπει, όμως, να έχουν και χοντρό πορτοφόλι», τόνισε ο Άλοφς στο Kicker. Και τέτοιοι σύλλογοι μπορεί να είναι λίγοι, όμως υπάρχουν. Η ταμπέλα «Bayern-Jäger» είναι κάτι που ο Τύπος στην Γερμανία ψάχνει να κολλήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Αυτό, όμως, σε κάνει στόχο. Διότι μόνο μία ομάδα στην Bundesliga έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει τον Ντε Μπρόινε. Και δεν είναι μόνο το ότι μοιάζει μακροπρόθεσμα να μπορεί να καλύψει το κενό του Ρόμπεν ή του Ριμπερί. Είναι και η λογική των Βαυαρών, που όταν βλεπουν ότι μπορούν παράλληλα να αποδυναμώσουν και έναν άμεσο ανταγωνιστή (αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται τέτοια η Βόλφσμπουργκ) έχουν πάντα έξτρα κίνητρο.

«Δεν είμαι εδώ για να αφήσω την Μπάγερν να κερδίζει τους τίτλους», σχολίασε με αυτοπεποίθηση ο Ντε Μπρόινε στο Sky στα μέσα του Φλεβάρη. Λίγες ημέρες, όμως, αργότερα σε συνέντευξή του στην Bild άφησε ένα παραθυράκι. «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Φιλοδοξία μου είναι να παίξω σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους και να κερδίσω τρόπαια. Οι Λύκοι για παράδειγμα δεν έχουν ακόμα το status της Μπάγερν. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται ποτέ να πω ότι θα μείνω το καλοκαίρι και μετά να φύγω. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι συνετό να λες τέτοια πράγματα», σχολίασε ο Βέλγος, που έδειξε προσγειωμένος και παράλληλα τη φιλοδοξία του.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ ευτυχισμένος στην Βόλφσμπουργκ. Μπορώ να σκεφτώ την ανανέωση», ολοκλήρωσε με θετική διάθεση. «Δε θέλουμε να τον αφήσουμε να φύγει και εκείνος δε θέλει να φύγει με τη σειρά του. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο Άλοφς μετά το ματς με την Φράιμπουργκ. Ο τεχνικός διευθυντής των Λύκων, πάντως, είχε αποκαλύψει ότι οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο έχουν ξεκινήσει. «Μιλάμε για έναν παίκτη που είναι εξωπραγματικός. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει».

Οι φήμες θέλουν τους Λύκους να μην εξετάζουν - προς το παρόν - την επέκταση (το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019), αλλά το να κάνουν τον Ντε Μπρόινε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Γερμανία (αυτή τη στιγμή μαζί με τα μπόνους παίρνει περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως). Σε μία εποχή που όλοι προσπαθούν να «καθαιρέσουν» την Μπάγερν από τον θρόνο της, ο Βέλγος μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τον Ρόις.

Ο τελευταίος πήρε πρόσφατα την απόφασή του. Σύντομα – όχι απαραίτητα με το τέλος της σεζόν – θα κληθεί να την πάρει και ο Ντε Μπρόινε. «Εξαρτάται και από τη δική μας εξέλιξη», απάντησε ο Άλοφς σε ερώτηση για τα δεδομένα πιθανής αποχώρησης. Οι Λύκοι σίγουρα συμμερίζονται τις φιλοδοξίες του μεγαλύτερου αστεριού τους. Τώρα, πρέπει να συνεχίσουν να το δείχνουν και στην πράξη.

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης