Οι «τεσσάρες» στη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Οι «τεσσάρες» στη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Οι «τεσσάρες» στη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τις βραδιές που οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη, βλέποντας την ομάδα τους να δέχεται τέσσερα γκολ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 3-4 από τη Σάλκε στο Μπερναμπέου προκάλεσε την «έκρηξη» των φίλων της Ρεάλ, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα αποδοκίμασαν έντονα τον Κάρλο Αντσελότι και τους παίκτες του. Η πρόκριση ήρθε χάρις στο 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά και λόγω των επεμβάσεων του Ίκερ Κασίγιας στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο άνθρωπος που αποδοκιμάζεται έντονα το τελευταίο διάστημα ήταν αυτός που έσωσε τη «βασίλισσα» και τη γλίτωσε από έναν αποκλεισμό-ντροπή.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε τέσσερα τέρματα σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Από τότε που συστάθηκε η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στις αρχές της δεκαετίας του ’90, άλλες πέντε φορές οι «μερένγκες» δέχθηκαν τέσσερα τέρματα. Άλλες φορές τη γλίτωσαν (όπως χθες), άλλες φορές «πόνεσαν». Ας θυμηθούμε όλες τις «τεσσάρες» της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (2012-13)

Η «βασίλισσα» ήταν το απόλυτο φαβορί στον ημιτελικό απέναντι στην Ντόρτμουντ. Στο πρώτο ματς στη Γερμανία αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το ματς της ζωής του, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα και δίνοντας στην Ντόρτμουντ μια εντυπωσιακή νίκη με 4-1. Ένα σκορ που δεν ανατράπηκε στον επαναληπτικό (2-0 η Ρεάλ) και οι Βεστφαλοί προκρίθηκαν στον τελικό.

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 (2008-09)

Το 0-1 του πρώτου αγώνα στο Μπερναμπέου έδινε προβάδισμα πρόκρισης στη Λίβερπουλ και η Ρεάλ ήταν υποχρεωμένη να τα παίξει όλα για όλα στον επαναληπτικό του Άνφιλντ. Και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Ο Στίβεν Τζέραρντ σημείωσε δύο τέρματα, ενώ Τόρες και Ντοσένα συμπλήρωσαν από άλλο ένα για το τελικό 4-0, που έδωσε μια εντυπωσιακή πρόκριση στους «κόκκινους» στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 (2002-03)

Το πρώτο ματς στο Μπερναμπέου είχε λήξει με σκορ 3-1 υπέρ της «βασίλισσας» και η Γιουνάιτεντ κυνηγούσε την ανατροπή στο Ολντ Τράφορντ. Ο Ρονάλντο (το φαινόμενο) φρόντισε να κόψει τις ελπίδες των «μπέμπηδων», πετυχαίνοντας χατ-τρικ και δίνοντας τρεις φορές προβάδισμα στο σκορ στη Ρεάλ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάλεψε μέχρι τέλους και με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ έφτασε στη νίκη με 4-3, ένα σκορ που έδωσε στους «μερένγκες» την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-4 (1999-00)

Τότε στο format του Τσάμπιονς Λιγκ υπήρχαν δύο όμιλοι πριν τα νοκ-άουτ. Έτσι, στη δεύτερη φάση των ομίλων, Ρεάλ και Μπάγερν συναντήθηκαν, με τους Βαυαρούς να κάνουν εντυπωσιακό πέρασμα από το Μπερναμπέου με σκορ 2-4. Μοριέντες και Ραούλ είχαν πετύχει τα γκολ της «βασίλισσας», ενώ για τους Γερμανούς σκόραραν οι Σολ, Έφενμπεργκ, Φινκ και Πάουλο Σέρτζιο.

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (1999-00)

Εφιαλτικό ήταν και το δεύτερο ματς των ομίλων κόντρα στην Μπάγερν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά το 2-4 του Μπερναμπέου, οι Βαυαροί νίκησαν με 4-1 τη «βασίλισσα» και στο Μόναχο, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Ντικ Γιολ, ενώ ήταν και το τελευταίο του Λόταρ Ματέους με τη φανέλα της Μπάγερν. Πάντως οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στα ημιτελικά και παρά τις τεσσάρες στους ομίλους, η Ρεάλ πήρε την πρόκριση και στη συνέχεια σήκωσε το τρόπαιο απέναντι στη Βαλένθια.

Υ.Γ. Εκτός από το ματς Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης, που ήταν τερματοφύλακας της «βασίλισσας» ο Ντιέγκο Λόπεθ, σε όλα τα υπόλοιπα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ίκερ Κασίγιας.

 

Τελευταία Νέα