Το εργαστήρι της απόδοσης: Alexis Sanchez

Gazzetta team
Το εργαστήρι της απόδοσης: Alexis Sanchez

bet365

Οι ειδικοί του FFT έκαναν κομματάκια τη μεγάλη μεταγραφή της Arsenal το περασμένο καλοκαίρι για να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τον κάνει τσιμπούρι και επινόησαν δύο ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να εξουδετερώσεις αντιπάλους σαν τον Χιλιανό των 30 εκατομμυρίων λιρών.

Τρόπος ζωής

Παιδί του σπιτιού

Το μυστικό τη άριστης απόδοσης; «Δε μου αρέσει να βγαίνω έξω συνέχεια», λεει ο Sanchez. «Προτιμώ να βλέπω ταινίες στο σπίτι».

Pedro, ευχαριστούμε

«Στη Barcelona έμαθα το ποδόσφαιρο από την αρχή» μας είπε. «Από τον Iniesta έμαθα να επιταχύνω, από τον Xavi έμαθα να κινούμαι από τον Messi να σκέφτομαι γρήγορα και από τον Pedro πώς να σουτάρω.

ΑΣΚΗΣΗ

Οκλαδόν με πίεση οριζοντίως

Πάρε μια στάση ημικαθίσματος με το πίσω γόνατο 3 εκατοστά από το πάτωμα. Άπλωσε πλήρως τα χέρια εμπρός κρατώντας ταυτόχρονα τη μπάλα εκγύμνασης. Άλλαξε θέση και επανέλαβε. Ο σκοπός είναι να σταθεροποιήσεις και να δυναμώσεις το κάτω μέρος του σώματος ενώ ταυτόχρονα κινείς το πάνω μέρος του σώματος για να αποφύγεις έναν αντίπαλο.

επαναλήψεις , 3-4 σετ

-Karl Halabi, σύμβουλος απόδοσης

80%

Αυτό είναι το ποσοστό της ωρίμανσης του από το παγκόσμιο κύπελλο του 2010 μέχρι σήμερα. «Απελευθερώθηκα», μας λεει. Ένα χρόνο αργότερα έφυγε από τον Udineze για τη Barcelona.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για αύξηση όγκου

Κοτόπουλο κεμπάπ, παντζάρια, λαχανοσαλάτα και γλυκοπατάτες. Το κοτόπουλο περιέχει άπαχη πρωτείνη η οποία φροντίζει στην αποκατάσταση του μυϊκού συστήματος. Η γλυκοπατάτα περιέχει υδρογονάνθρακες για αντικατάσταση του γλυκογόνου και βοηθάει την πρωτείνη να εισχωρήσει στα μυϊκά κύτταρα. Το παντζάρι προκαλεί μεγαλύτερη οξυγόνωση του αίματος και προσδίδει θρεπτικά στοιχεία στα μυϊκά κύτταρα επιταχύνοντας έτσι την ανάνηψη.

Gavin Allison, διατροφολόγος ειδικών σπορ

ΣΟΥΤ

Αλεπού στη μικρή περιοχή

Τα στατιστικά του δείχνουν ότι η Arsenal βρήκε τελικά έναν γνήσιο κυνηγό. Ο Sanchez έβαλε τα 16 από τα 19 γκολ τα οποία σημείωσε στη Liga την περασμένη σαιζόν, από μέσα στη μικρή περιοχή και τα ποσοστά του -29%- ήταν καλύτερα από το Messi και τον Ronaldo.

ΤΕΧΝΙΚΗ

Φλιπ-Φλαπ (το πτερύγιο)

«Τον θυμάμαι όταν προσπαθούσε να κάνει το κόλπο του Ronaldinho το φλιπ φλαπ», θυμάται ο Χιλιανός δημοσιογράφος Jaime Cortes, «Το προσπαθούσε όλη την ώρα στην προπόνηση. Και στο τέλος το κατάφερε».

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ SANCHEZ

Το στήσιμο

Περιμένεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου στη δεξιά πλευρά με την πλάτη στο τέρμα. Τοποθέτησε έναν πασαδόρο στα άκρα του κύκλου της σέντρας και έναν αμυντικό πίσω σου.

Εκτέλεση

Παραλαμβάνεις τη μπάλα σταθερά στο πόδι γυρνάς προς την αντίπαλη περιοχή χρησιμοποιώντας στην πρώτη επαφή οποιοδήποτε πόδι. Επιταχύνεις προς την μικρή περιοχή όπου σε περιμένει ένας δεύτερος αμυντικός. Κάνε προσποίηση ότι πηγαίνεις από τη μια πλευρά και γύρνα αμέσως από την άλλη και σούταρε . Επανέλαβε από την αντίθετη πλευρά του γηπέδου.

-Michael Amoah, προπονητής φόρμας και δύναμης

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα