Τα κοκτέιλ της επιτυχίας

Gazzetta team
Τα κοκτέιλ της επιτυχίας

bet365

Ακόμα μια ποδοσφαιρική σαιζόν πέρασε. Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξεις πίσω στα επιτεύγματα σου. Έξι φρουτώδη κοκτέιλ χυμών θα σε βοηθήσουν να πιεις εις υγείαν και αυτών που έκανες αλλά και αυτών που ετοιμάζεσαι να κάνεις πάλι.

Μοχίτο με τσίλι και καρύδα

Σύνθεση

4 φετούλες λαίμ

Ψιλοκομμένο τσίλι (ανάλογα με τη γεύση)

75 μιλ. Γάλα καρύδας

Δυόσμο

Λίγο νερό σόδας

Τρόπος Παρασκευής

Στύψτε φέτες λάιμ μέσα σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε φρέσκο τσίλι. Ανακατέψτε. Τρίψτε 8-10 φυλλαράκια δυόσμο για να βγει το άρωμα και ρίχτε το μέσα στο ποτήρι. Προσθέστε γάλα καρύδας τριμμένο πάγο και ανακατέψτε. Συμπληρώστε με πάγο, ένα κλαδάκι δυόσμο λίγο τσίλι και 1-2 καλαμάκια.

Πως βοηθάει

«Εάν βρίσκεσαι μετά από μια κουραστική σαιζόν στα όρια κατάρρευσης αυτό το κοκτέιλ είναι τέλειο για αποτοξίνωση» μας λέει ο διατροφολόγος της Totenham και της Manchester City, κ. Mat Lovel ο οποίος προσθέτει: «Είναι γεμάτο με βιταμίνη C και λεμόνι τα οποία καθαρίζουν το σώμα».

Χυμός ροδιού με στημένο γκρέιπφρουτ

Υλικά

50 ml χυμός ροδιού

½ κόκκινο γκρέιπφρουτ (στημένο)

1 κουτάλι φαγητού ζάχαρη

Νερό σόδας

Ρόδι σε σπόρους

Παρασκευή

Βάλτε το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη σε ένα ψητό ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στύψτε μισό κόκκινο γκρείπφρουτ προσθέστε παγάκια και συμπληρώστε με σόδα. Ρίξτε μέσα σπόρους ροδιού και προσθέστε μια φέτα γκρείπφρουτ.

Σε τι ωφελεί

«Το γκρείπφρουτ βοηθάει στην απώλεια βάρους καθώς αυξάνει την επίδραση της ινσουλίνης « εξηγεί ο Mat Lovel και προσθέτει:»Τα ρόδια είναι αντιοξειδωτικά και κρατούν την καρδιά σε καλή κατάσταση».

Αγγλικός κήπος

Υλικά

4 βατόμουρα

25 ml χυμό λεμονιού

12,5 ml σιρόπι αγάυης

25 ml χυμό μήλου

1 φέτα μήλου

25 ml χυμό κράνμπερι

1 σφηνάκι λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

Λιώσε 3 βατόμουρα, πρόσθεσε τα άλλα υλικά και σούρωσε τα σε κοντό ποτήρι με πάγο. Διακόσμησε το με ένα βατόμουρο, μια φέτα λεμόνι και μια φέτα μήλο.

Σε τι βοηθάει

«Είναι γεμάτο πολυφαινόλες και φλαβονοειδές» λέει ο Lovel και προσθέτει: «Αυτά είναι δραστικά σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και αρωματικά τα οποία ρυθμίζουν τους ερεθισμούς και βοηθούν να αποκαταστήσεις το σώμα σου μετά την ποδοσφαιρική σαιζόν.

Παρθένος Μαρία

Υλικά

Αλάτι, Πιπέρι

Αλεσμένο σέλινο με αλάτι

3 Κομμάτια λεμόνι

Ταμπάσκο

Γούστερ σως

Νιφάδες τσίλι

100 ml τοματόζουμο

1 κεράσι

Ένα κοτσάνι σέλινο με φυλλαράκια

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα ψηλό ποτήρι στίψτε δύο κομμάτια λεμόνι και προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι, αλμυρό σέλινο και νιφάδες τσίλι. Προσθέστε λίγες σταγόνες ταμπάσκο και γούστερ σως για γεύση. Βάλτε στο ποτήρι το τοματόζουμο και ανακατέψτε, κατόπιν τα παγάκια και ανακατέψτε για να παγώσει. Διακοσμήστε με ένα κλαράκι σέλινο κομμένα ντοματάκια και ένα κομμάτι λεμόνι.

Πως βοηθάει

«Αυτό το κοκτέιλ είναι μια πηγή διατροφής και περιέχει αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά, ηλεκτρολύτες και μαύρο πιπέρι», μας πληροφορεί ο Love; ο οποίος συνεχίζει: «Είναι επίσης πλούσιο σε ψευδάργυρο και χρώμιο τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση του μυικού συστήματος.

Κόλλινς με αγγούρι και σέλινο

Συστατικά

Σέλινο

Αγγούρι

25 ml χυμός λεμονιού

1 κουτάλι του φαγητού ζάχαρη

Μια σόδα

Τρόπος παρασκευής

Ανακατέψτε μισό κλαδάκι σέλινο, 2-3 εκατοστά αγγούρι με λεμόνι και ζάχαρη. Βάλτε σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και συμπληρώστε με σόδα. Στολίστε με αγγούρι και σέλινο.

Ωφέλεια

«Αυτό το ποτό με λίγο αλατάκι είναι καταπληκτικό για την ενυδάτωση» συνιστά ο Lovel. «το αγγούρι είναι δροσιστικό από τη φύση του. Στην Κινεζική παραδοσιακή ιατρική για την επίτευξη μιας άριστης υγείας πρέπει να υπάρχει ένα ισοζύγιο ανάμεσα σε «ζέστη» και δροσιστικά θρεπτικά συστατικά.

Μήλο με σαλέπι από ανθό έλντερ

Υλικά

Ένα κομματάκι λεμόνι

25 ml σαμπούκα

15 ml χυμό μήλου

Δυόσμος

Τρόπος παρασκευής

Στίψτε ένα κομμάτι λεμόνι μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέστε τη σαμπούκα και το χυμό του μήλου. Τρίψτε 8-10 φυλλαράκια δυόσμο και ρίχτε τα μέσα. Προθέστε τριμμένο πάγο και ανακατέψτε. Συμπληρώνετε με παγάκια και διακοσμήσετε με ένα κλωναράκι δυόσμου και δυο καλαμάκια.

Που ωφελεί

Σύμφωνα με τον κ. Lovel το ποτό αυτό ενδείκνυται για ανάνηψη». Η σαμπούκα είναι μια παραδοσιακή θεραπεία για το βήχα, τα φλέματα και το κρυολόγημα. Ο δυόσμος είναι γνωστό ότι βοηθάει στη χώνεψη.

Ποιο κοκτέιλ αντανακλά την προσωπικότητα σου

Το προτιμάς στο σέικερ ή το ανακατεύεις; Ζητάς ένα τροπικό κοκτέιλ σε ποτήρι; Ιδού πως το ποτό σου είναι ο καθρέπτης του παιχνιδιού σου…..

Το James Bond

Όπως εξηγεί η ειδικός στη γλώσσα του σώματος κα Judi James , μινιμαλιστικό και αριστοκρατικό είναι ένας ήρεμος κουλτουριάρης, γοητευτικός και κατακτητής. Μπορεί να είναι επίσης ο τύπος του μοναχικού λύκου και του εραστή. Στο γήπεδο είναι ένας τελειομανής τεχνίτης προσπαθώντας πάντοτε να εντυπωσιαστεί αλλά όχι πάντα για το συμφέρον της ομάδας.»

Το Del Boy

“Αυτός ο τύπος ή είναι είρων ή είναι ένας μεγαλόστομος φαφλατάς», λέει η κα James η οποία συνεχίζει: «Είναι ένας τύπος που μιλάει πολύ στο γήπεδο, τρέχει πολύ και κάνει προσπάθεια αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικός και τεχνίτης. Πάντως είναι εμψυχωτής.

Το μπολ του ψαριού

«Πίνοντας μέσα από ένα μπολ με πολλά καλαμάκια και για άλλους δείχνει γενναιόδωρος αλλά αυτό δείχνει επίσης ότι θέλει και να ελέγχει τους άλλους», λέει η κα James και προσθέτει: «Είναι αναιδής αλλά πιο έξυπνο από ότι δείχνει και μπορεί να είναι ένας στρατηγικός παίκτης. Μπορεί να έχει ηγετικές τάσεις και να δίνει αυτός οδηγίες παρά να τις τα παίρνει».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα