Αιώνια αγάπη! (pics & vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Αιώνια αγάπη! (pics & vid)

bet365

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr για τον γηραιότερο σύνδεσμο οπαδών και δείτε το εκπληκτικό video με ελληνικούς υπότιτλους.

Η προετοιμασία δεν ήταν εύκολη. Η ψυχή μπορεί να το λέει ακόμα, όμως το σώμα πλέον δεν μπορεί να ακολουθήσει. Κι όμως, όταν πριν από περίπου έναν χρόνο η Ούρσουλα Λόρεντς έλεγε: «Αν μας προσκαλούσαν, θα πηγαίναμε οπωσδήποτε», το εννοούσε.

Η Σάλκε υποδέχθηκε το Ανόβερο στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου το περασμένο Σάββατο (31/01) και στο ημίχρονο τέσσερις άνθρωποι εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Veltins Arena. Τέσσερις απλοί οπαδοί με κασκόλ, που συγκίνησαν ολόκληρη την ποδοσφαιρική Γερμανία.

Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστές στο γήπεδο, αλλά και στα μάτριξ. Εκεί, όπου έπαιζε ένα εκπληκτικό σποτ. Ούρσουλα Λόρεντς, Ελφρίντε Ντούντα, Έρικα Χόλτερμαν, Έρβιν Ερνστ, Χάιντς Γκιζ και Χάινριχ Χόνερτ δείχνουν σε όλο τον κόσμο τι θα πει «οπαδός».

«Fußball im Herzen», «Ποδόσφαιρο στην καρδιά» είναι το μότο της νέας καμπάνιας του Sky, που επικεντρώθηκε γύρω τους. Το 2013 στο Γκελζενκίρχεν ιδρύθηκε ένας νέος σύνδεσμος της Σάλκε, που ονομάστηκε «Wohl Auf Blau und Weiß», από το σύνθημα που τραγουδούσαν, όταν συγκεντρώνονταν πριν τα ματς. «Ξεκινήσαμε να κάνουμε γυμναστική και μετά τραγουδούσαμε τον ύμνο της Σάλκε. Και τις 4 στροφές. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο σύνδεσμος», αποκάλυψε η Έρικα Χόλτερμαν.

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν 11 και πλέον συνολικά αριθμούν 1.028 χρόνια ζωής! Όταν έκαναν την αίτηση και τελικά πήραν την άδεια λειτουργίας του συνδέσμου, όλοι είχαν καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Έτσι, η μασκότ της Σάλκε, Έρβιν, πήγε μέχρι εκεί, για να παραδώσει την πιστοποίηση.

Το μικρότερο μέλος είναι 77 ετών και το μεγαλύτερο 95! Έχουν ένα κοινό, που δεν γνωρίζει ηλικιακούς φραγμούς. Η καρδιά τους χτυπάει για την Σάλκε. Το σκηνικό έχει στηθεί. Εικόνες από το Glückauf-Kampfbahn, το πρώτο γήπεδο της Σάλκε, από τα ορυχεία της πόλης, αυτόγραφα από θρύλους του παρελθόντος, όπως οι Κούτσορα και Λίμπουντα και ιστορίες. Πολλές ιστορίες…

Ο Χάινριχ Χόνερτ είναι 95 ετών. Είδε για πρώτη φορά την ομάδα της καρδιάς του το 1928 και ήταν εκεί στο πρώτο πρωτάθλημα των μπλε το 1934, ενώ θυμάται ακόμα τον τελικό του 1935 με την Στουτγκάρδη, όταν ήταν ξανά παρών. Αν δεν είναι μέρος της ιστορίας της, τότε ποιος;

Ο Έρβιν Ερνστ, 81 ετών, θυμόταν τις μέρες που δεν είχε χρήματα και συνήθως σκαρφάλωνε σε ένα ψηλό δέντρο ακριβώς έξω από το γήπεδο, μέχρι που μία μέρα το κλαδί έσπασε και παραλίγο να βρεθεί στα κεφάλια των θεατών… «Ήμουν με τους γονείς μου στον σταθμό, όταν έφτασε η ομάδα. Και αναρωτιόμουν γιατί ταξιδεύουν με το τρένο. Ο σταθμός ήταν γεμάτος από ανθρώπους με μία φωνή. Μία ψυχή», σχολίασε η Ούρσουλα Λόρεντς, 90 ετών, που παρακολούθησε τον τελικό του 1958 με το Αμβούργο. Εκείνο το πρωτάθλημα παραμένει το τελευταίο της Σάλκε μέχρι σήμερα…

Φυσικά, όλοι είχαν προσέξει το συνεργείο του Sky που τους είχε πάρει από πίσω τις τελευταίες ημέρες. Νόμιζαν, όμως, ότι τα γυρίσματα ήταν για ένα ντοκιμαντέρ για τους μπλε. Οι εμπνευστές το είχαν σκεφτεί πολύ καλά. Σκοπός ήταν η αληθινή αντίδραση. Χόνερτ και Ερνστ βρίσκονται στην είσοδο, όπου κάποτε έψαχναν τρόπους να μπουν όλοι στο γήπεδο με λιγότερα εισιτήρια, καθώς χρήματα δεν υπήρχαν. «Δεν ήταν ωραία, όμως ήμασταν χαρούμενοι. Τα χρήματα ήταν πάντα λίγα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος», λέει ο Χόνερτ.

Η ρουτίνα, πλέον, είναι η ίδια. Ένα σνακ και το ματς αρχίζει. Πάντα, όλοι μαζί. Πάντα το ίδιο τραγούδι πριν τη σέντρα και η κόρνα του γηραιότερου μέλους να ακούγεται σε κάθε γκολ. Αυτή τη φορά, όμως, κάτι είχε αλλάξει στην αίθουσά τους. Πήραν, όπως κάνουν πάντα, το ασανσέρ για τον 3ο όροφο του γηροκομείου, όμως η διαφορά ήταν αισθητή.

Μία μεγάλη τηλεόραση, παντού λευκό και μπλε. Οι κουρτίνες με εικόνες από την Nordkurve, μία σημαία της Σάλκε κυμματίζει ακριβώς απ' έξω και ξαφνικά εμφανίζεται ο Γκέραλντ Ασαμόα. «Έκπληξη»! Και ο χώρος πλημμυρίζει από χαμόγελα. Κανένας ηθοποιός, κανένα σενάριο. Όλα αυθόρμητα. «Το καλύτερο με τον σύνδεσμο είναι ότι όλοι είμαστε ενωμένοι. Από όλα, αυτό με κάνει πιο χαρούμενο», τόνισε ο Χόνερτ. Τι άλλο να ζητήσεις; «Ποδόσφαιρο στις καρδιές μας. Για μια ζωή»...

Απολαύστε το εκπληκτικό video του Sky με ελληνικούς υπότιτλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα