Οι εχθροί του Μουρίνιο!

Θάνος Σαρρής
Οι εχθροί του Μουρίνιο!

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε λόγο για «σχέδιο κατά της Τσέλσι» και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τους εχθρούς του. Φανταστικούς και πραγματικούς!

«Χρειάζομαι εχθρούς για να έχω κίνητρο», είχε τονίσει παλιότερα ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει πολλούς θαυμαστές, αλλά και πολλούς που τον μισούν! Κατά καιρούς, ο προπονητής της Τσέλσι τα έχει βάλει με πολλούς και διάφορους και το gazzetta.gr κάνει μία λίστα τους... εχθρούς του, με αφορμή το πρόστιμο που δέχθηκε για τις δηλώσεις του περί «σχεδίου κατά της Τσέλσι».

Η πρώτη έχθρα με τα... παράσιτα!

Το 2005, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ήδη συστηθεί στο αγγλικό κοινό, ενώ είχε μάθει και τις ιδιοτροπίες των Media. Σε συνέντευξή του, λοιπόν, ρωτήθηκε για τους επαγγελματίες σχολιαστές της τηλεόρασης. Η απάντησή του; «Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο είναι να είσαι απολυμένος προπονητής. Σηκώνεσαι στις 10.30, παίρνεις πρωινό, κάνεις τζόγκινγκ, σάουνα και σερφάρεις με την ησυχία σου στο ίντερνετ. Τρως με φίλους, κοιμάσαι το μεσημέρι, συναντιέσαι με τον σύμβουλό σου για να δεις πως πάει η αγορά και να ζυγίσεις τους τόκους και να δεις αν ακόμα μπαίνει ο μισθός από το σύλλογο. Γυρίζεις σπίτι και τρως με τη οικογένειά σου. Και συνεχίζεις να κριτικάρεις κόσμο που δεν ξέρεις», είχε πει, τονίζοντας ότι οι σχολιαστές/πρώην προπονητές είναι... παράσιτα!

Οι οπαδοί των ομάδων του

Ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο τα έβαλε με τους madridistas μετά το εκτός έδρας ματς με την Ράγιο Βαγιεκάνο, γκρινιάζοντας για το ότι μόλις 300 βρέθηκαν στις κερκίδες του Βαγιέκας. Δεν έμεινε εκεί όμως, αφού η... μπάλα πήρε και τα εντός έδρας. «Θέλω να πω "ευχαριστώ" στους λιγοστούς που βρέθηκαν πίσω από το τέρμα, γιατί αν δεν ήταν αυτοί το γήπεδο θα ήταν άδειο», είχε πει. Αργότερα, μετά το 2-2 με τη Ντόρτμουντ στο δραματικό ματς του Champions League, είχε τονίσει: «Αν, όπως και εγώ, βρίσκεστε εδώ για δυόμιση χρόνια, έχεις συνηθίσει την κρύα ατμόσφαιρα». Φέτος, χαρακτήρισε άδειο του Stamford Bridge, αναφερόμενος όχι στην πληρότητα, αλλά στην ατμόσφαιρα, ενώ σχολιάζοντας το χαμηλό φωτισμό είχε αναφέρει: «Νομίζω ότι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το φωτισμό είχε την ίδια διάθεση με τον κόσμο, επειδή όλοι κοιμόντουσαν».

Οι... πόρνες της διανόησης!

Η φιλοξενία νυν προπονητών στην ιταλική τηλεόραση και ο τρόπος που αποφάσιζαν να κινηθούν, έκανε έξαλλο τον Μουρίνιο, θεωρώντας ότι μοναδικός τους στόχος ήταν να υπονομεύσουν την Ίντερ του. Μια συνωμοσία των ανθρώπων της TV με τους προπονητές των αντίπαλων ομάδων! «Έλαβε χώρα η μεγαλύτερη χειραγώγηση της διανόησης. Υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Δουλεύω στο ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει η εκπόρνευση της διανόησης, μου αρέσει η τιμιότητα. Τις τελευταίες μέρες κανείς δεν είπε ότι η Ρόμα έχει τους καλύτερους παίκτες, αλλά θα τελειώσει τη σεζόν χωρίς κάποιον τίτλο. Κανείς δεν ανέφερε ότι η Μίλαν έχει 11 λιγότερους πόντους από εμάς και ότι θα τερματίσει χωρίς τίτλο. Κανείς δεν μίλησε για τη Γιουβέντους, που έχει κερδίσει τόσους πόντους από λάθη διαιτητών. Έχουμε... νικήσει μόλις ένα ματς απέναντι στη Σιένα και αυτό λόγω λάθους. Κάθε φορά που ανοίγω την τηλεόραση, βλέπω τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, που είναι φίλος όλων, αλλά εμένα δεν μου αρέσει η τηλεόραση την ώρα υψηλής τηλεθέασης. Δεν ξέρω αν πληρώνονται για να δίνουν συνεντεύξεις...».

Οι Μιντιάρχες κατά της Τσέλσι!

Το 2013, με την επιστροφή του στην Τσέλσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεσπάθωσε κατά των αγγλικών Media. Αυτή τη φορά, επειδή δεν είχαν στο δυναμικό τους ανθρώπους που να προέρχονται από το περιβάλλον των «Μπλε»! «Ο Κάραγκερ,ο Τόμπσον, ο Ρέντναπ είναι της Λίβερπουλ. Ο Γκάρι Νέβιλ της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ. εμείς δεν έχουμε κάποιον. Όταν αποσυρθώ, στα 75 μου, θα γίνω σχολιαστής της Τσέλσι στην τηλεόραση». Πρόσφατα, τα έβαλε με το δίκτυο Skysports, για την αντιμετώπισή του προς τον Ντιέγο Κόστα. Με δημοσιογράφους τα είχε βάλει και στη Μαδρίτη, αλλά και στην Αγγλία, αφού αποτελούν το... μεγάλο του εχθρό!

Οι διαιτητές...

Στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο δημιούργησε μια λίστα με 13 διαιτητικά λάθη για ένα ματς με τη Σεβίλλη. Πριν την βαριά ήττα με 5-0 στο clasico από τη Μπαρτσελόνα το 2010, τόνισε ότι οι Καταλανοί έπρεπε να είναι χαρούμενοι με τον Ιτουράλδε, ενώ δεν ξέχασε τους διαιτητές και στην ήττα από τη Μπάρτσα στο Σούπερ Καπ και στον αποκλεισμό στο Champions League τη σεζόν 2010-11, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο τόσο την UEFA όσο και τη UNICEF! Φέτος, ανακάλυψε και μια ακόμα συνωμοσία κατά της Τσέλσι, αυτή τη φορά από τους διαιτητές! Το 2005 τα είχε βάλει με τον Αντέρς Φρισκ και η UEFA του είχε καταλογίσει ότι ευθύνεται για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ενώ σε πάρα πολλές συνεντεύξεις Τύπου μπορεί να βρει κανείς σχόλια και αιχμές για τους «άρχοντες» των αγώνων.

Το πρόγραμμα

Έπειτα από μια ήττα από τη Μπέτις, όταν ακόμα ήταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο είχε τονίσει ότι το πρόγραμμα των αγώνων ελέγχεται από τους άλλους, εννοώντας την Μπαρτσελόνα! «Είναι προφανές ότι άλλες ομάδες ελέγχουν το πρόγραμμα. Γελούν πίσω από την πλάτη μου». Στην Αγγλία, παρότι τόνισε ότι αγαπάει τις αναμετρήσεις μέσα στις γιορτές, υποστήριξε για τον καταρτισμό του προγράμματος, όταν ρωτήθηκε, ότι εκείνοι που έχουν τη δύναμη κοροϊδεύουν την Τσέλσι: «Νομίζω ότι γελούν. Ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα και γελούν. Εκείνοι που αποφασίζουν για τις ημερομηνίες, δεν ξέρω ποιοι είναι, αλλά ξέρω ότι είναι καταλαβαίνουν πως είμαστε Special και μας δίνουν τα σωστά παιχνίδια. Είμαστε οι μόνοι που παίζουμε Τετάρτη και Σάββατο».

Ο Βενγκέρ και οι προπονητές

Τα περιστατικά του με τον Αρσέν Βενγκέρ είναι αρκετά και δεν είναι μόνο λεκτικά. Ο Αλσατός ήδη από το 2005 είχε αφήσει υπονοούμενα για τον Μουρίνιο, τονίζοντας ότι η Τσέλσι του δεν είναι περισσότερο «αγγλική» από την Άρσεναλ, αφού έχει βγάλει μόνο έναν μεγάλο Άγγλο παίκτη, τον Τζον Τέρι. Παράλληλα, είχε ασκήσει κριτική και στην τακτική του. Ο Μουρίνιο τον είχε αποκαλέσει... ηδονοβλεψία και ο Βενγκέρ είχε απαντήσει τονίζοντας πως είναι «εκτός ελέγχου και ασεβής»! Η κόντρα τους αναζωπυρώθηκε με την επιστροφή του Special One στην Αγγλία και πέρυσι οι δυο τους έφτασαν να πιαστούν στα χέρια, με τον manager της Άρσεναλ να σπρώχνει τον ομόλογό του στην Τσέλσι! Ο Βενγκέρ δεν είναι ο μόνος. Τόσο στην Ιταλία, με Ρανιέρι, Μαντσίνι, Σπαλέτι, όσο και στην Ισπανία και στην Αγγλία, όπου εκτός από τον Βενγκέρ έχει αρκετές φορές επιτεθεί και στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, παρότι στη συνέχεια εξέφρασε το θαυμασμό προς το πρόσωπό του.

Οι αντίπαλες ομάδες

Ο Μουρίνιο τα έβαλε με τη Νιούκαστλ του Άλαν Πάρντιου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει ορισμένα ματς ως φιλικά! Στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι η Σπόρτινγκ Χιχόν κάνει εύκολα τα πράγματα για την Μπαρτσελόνα, ενώ είχε κατηγορήσει και τη Λεβάντε το 2011, τονίζοντας ότι θέλει να στείλει τους παίκτες του στο νοσοκομείο! Την ίδια χρονιά τα έβαλε και με την Ρασίνγκ. Το 2008, διέσυρε την Κατάνια, προκαλώντας την οργή του προπονητή της και κάνοντας τον Πιέτρο Λο Μόνακο, τεχνικό διευθυντή να τονίζει πως θα του έδινε μπουνιά! Φέτος, στο στόχαστρό του βρέθηκε και η Μάντσεστερ Σίτι, τονίζοντας ότι ξεγέλασε τους κανόνες του Financial Fair Play.

Ο αγωνιστικός χώρος

Έχει διαμαρτυρηθεί για τόσα και τόσα, δεν θα μπορούσε να μην το κάνει για τον αγωνιστικό χώρο! Η Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2010-11 δεν ξεκίνησε καλά και ο Μουρίνιο έριξε μερίδιο ευθύνης στο χορτάρι του Σαντιάγο Μπερναμπέου! Μετά τη νίκη με 3-0 επί της Εσπανιόλ, είχε τονίσει: « Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα ήταν κουρασμένη, παίξαμε με έναν αντίπαλο που δεν είχε τίποτα να χάσει και αγωνιστήκαμε σε ένα... χωράφι με πατάτες!». Είχε αναφερθεί αρνητικά και τον αγωνιστικό χώρο του Stamford Bridge το 2006 και μάλιστα είχε αρνηθεί χαρακτηριστικά ότι θα ήταν ευνοϊκός για το παιχνίδι της ομάδας του στα ματς με την Μπαρτσελόνα. Σε συνάντηση προπονητών στη Νιόν είχε διαφωνήσει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα για το μήκος που πρέπει να έχει το χορτάρι, ενώ το 2012 είχε καταφερθεί αρνητικά και για το γήπεδο της Λεβάντε.

 

Τελευταία Νέα