Top-10: Περίεργοι αριθμοί στις φανέλες

Gazzetta team
Top-10: Περίεργοι αριθμοί στις φανέλες

bet365

Διαβάστε στο FourFourTwo του Gazzetta για τους κορυφαίους δέκα περίεργους αριθμούς σε φανέλες. Συμμετέχουν Ρονάλντο, Μπαλοτέλι, Μπέκαμ.

Συνήθως οι ποδοσφαιριστές επιλέγουν έναν αριθμό φανέλας που να ταιριάζει στη θέση τους, ενώ οι αναπληρωματικοί βολεύονται με 'μεγαλύτερα' νούμερα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις με παίκτες που έχουν κολλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να πάνε σε Plan B. Ακολοθεί η λίστα με τους πιο ασυνήθιστους αριθμούς στην οποία συναντάμε από παντελώς άγνωστους που έγιναν γνωστοί από τη φανέλα και μόνο αλλά και αστέρια παγκόσμιας κλάσης που πήγαν σε πρωτότυπες επιλογές λόγω των συνθηκών...

10. Μπισέντε Λιζαραζού

PicMonkey Collage

Ο πάλαι ποτέ παίκτης των Μπορντό και Μπάγερν Μονάχου κάνει εκκίνηση στη λίστα με τους πιο περίεργου αριθμούς σε φανέλες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Βάσκος έπαιξε με τους Γιρονδίνους και την Αθλέτικ Μπιλμπάο στα '90s πριν πάρει μεταγραφή στους Βαυαρούς το 1997. Επέστρεψε στην Μπάγερν το 2005 και αποφάσισε να πάρει το 69. Ο αριστερός μπακ το επέλεξε γιατί είναι γεννημένος το 1969 και έχει ύψος 1.69μ.


9. Ιβάν Ζαμοράνο

url

Ο πρώην άσος της Εθνικής Χιλής πήρε ένα περίεργο νούμερο όταν έγινε παίκτης της Ιντερ το 1996 και ενώ νωρίτερα αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία πέτυχε 77 γκολ σε 137 εμφανίσεις. Ηταν το ίδιο καλός στους Νερατζούρι, όμως η φανέλα του ήταν ασυνήθιστη. Ο Ζαμοράνο ήθελέ το 9, όμως ήταν ήταν πιασμένο από τον Ρονάλντο, όπως και το 10 το οποίο είχε ο Ρομπέρτο Μπάτζιο. Ο Ζαμοράνο έπέλεξε το 18 βάζοντας ένα μικρό + ανάμεσα στους δύο αριθμούς (1+8).


8. Ροζέριο Σένι

11of29dfh6194r6ggwcg2vv8y

Ο 41χρονος έχει πετύχει 123 γκολ με τη φανέλα της Σάο Πάουλο και είναι ο τερματοφύλακας με τα περισσότερο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το 2005 σε αγώνα με την Ατλέτικο Μινέιρο φόρεσε φανέλα με ένα πραγματικά… σπάνιο αριθμό, το 618! Προφανώς και είχε κάποιον λόγο να το κάνει και δεν το επέλεξε στην τύχη. Το νούμερο ήταν όσες και οι συμμετοχές με την Σάο Πάολο, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

7. Χιτσάμ Ζερουάλι

PicMonkey Collage

Ο πάλαι ποτέ διεθνής με την Εθνική του Μαρόκου μπορεί να είναι παντελώς άγνωστος στους περισσότερος, όμως είναι σύμβολο στην Αμπερντίν. Περισσότερο διάσημος για το περίεργο όνομά του που μοιάζει με τη λέξη zero, αποφάσισε να το έχει και στη φανέλα του βάζοντας το 0 στην πλάτη. Υπέγραψε στο σκωτσέζικο κλαμπ το 1999 και έναν χρόνο μετά, η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απαγόρευσε σε κάθε παίκτη να κάνει κάτι ανάλογο.

6. Η τριπλέτα της Μίλαν του 2008

PicMonkey Collage

Οταν η Μίλαν ανακοίνωσε τις μεταγραφές των Αντρέι Σεβτσένκο, Ροναλντίνιο και Ματιέ Φλαμινί το 2008 οι τιφόζι των Ροσονέρι και τα Μέσα Ενημέρωσης παρατήρησαν μία ιδιαιτερότητα στα νούμερα στις φανέλες τους. Οι 'καλοί' αριθμοί είχαν ήδη άλλους κατόχους και σαν εναλλακτική διάλεξαν τα 76, 80 και 84 που είναι οι χρονολογίες που γενήθηκαν. Ο Ροναλντίνιο είχε το 80.

5. Κλιντ Ντέμπσεϊ

clint-dempsey-2-tottenham

Ο Αμερικανός επιθετικός πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στην Αγγλία και ήταν εξαιρετικός με την Φούλαμ. Οταν μετακόμισε στην Τότεναμ το καλοκαίρι του 2012, έπρεπε να επιλέξει άλλον αριθμό αφού το αγαπημένο του 23 το είχε άλλος. Ο διεθνής με τις ΗΠΑ έκανε τότε τη μεγάλη αλλαγή. Επέλεξε τη φανέλα με το 2 που έχει σχέση με τη δεύτερη φύση του. Ο Ντέμπσεϊ γουστάρει να ραπάρει και έχει το nickname 'deuce'.

4. Νίκλας Μπέντνερ

209914ef4f7245bd8c88a0f860136ec5_20130830122305A10

Ο Δανός επιθετικός προκάλεσε τσουνάμι γέλιου όταν αποκάλεσε τον εαυτό του 'καλύτερο παίκτη στον κόσμο'. Κάποιοι έσπευσαν να του κολλήσουν το παρατσούκλι Lord Bendner, με τον πρώην άσο των Αρσεναλ, Γιουβέντους να είναι αυτό που λέμε… παλικάρι. Στους Gunners δεν κατάφερε να 'πιάσει' και στο ξεκίνημα της σεζόν 2009-10 επέλεξε τη φανέλα με τον αριθμό 52 ο οποίος είναι ο αγαπημένος του.

3. Μάριο Μπαλοτέλι

Mario-Balotelli-at-Melwood-on-August-25

Δεν γίνεται μέσα σε μερικές γραμμές να περιγράψεις το μεγαλείο του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο Super Mario στα 24 του, έχει προλάβει να αλλάξει πολλές ομάδες όπως Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Λίβερπουλ και σε όλες είχε το 45 στην πλάτη. Ο Ιταλός επιθετικός έχει πει ότι είναι το αγαπημένο νούμερο, το οποίο είχε από μικρό παιδί. Παραπέμπει στο 9, όμως θα φορά για πάντα το 45.

2. Ρονάλντο

PicMonkey Collage

Ο Βραζιλιάνος ή αλλιώς il Fenomeno είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών. Αγωνίστηκε με την Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και προς το τέλος της καριέρας του πήγε στην Μίλαν, στην οποία διάλεξε έναν περίεργο αριθμό. Αφού το 9 ήταν στην πλάτη του Πίπο Ιντζάγκι πήρε το 99 και οι φήμες ήθελαν ότι το έκανε επειδή του άρεσε ένας συγκεκριμένος τύπος παγωτού.

1. Ντέιβιντ Μπέκαμ

_67681794_davidbeckhammls

Το αγαπημένο νούμερο του Spice Boy είναι το 7, όμως όταν έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να το ξεχάσει αφού ανήκε στον θρύλο του κλαμπ, Ραούλ. Ο Μπέκαμ έκανε αναγκαστικά άλλη επιλογή και πήρε το 23. Τυχαία επιλογή; Μάλλον όχι, αφού το διάλεξε για χάρη του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών και legend των Σικάγο Μπουλς, Μάικλ Τζόρνταν.

 

Τελευταία Νέα