Top 10: Τα θεαματικότερα «εορταστικά» ματς

Gazzetta team
Top 10: Τα θεαματικότερα «εορταστικά» ματς

bet365

Δείτε τα 10 πιο εντυπωσιακά και θεαματικά ματς στην Αγγλία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 7-3, Δεκέμβριος 2012

Από τα κλισέ των εορτών είναι ότι συνήθως οι αμυντικοί κοιμούνται ακόμα λόγω του ξεφαντώματος των προηγούμενων ημερών. Το ματς, όμως, ήταν γεμάτο φανταστικά τελειώματα και εκπληκτικές επιθετικές ενέργειες. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 1-1, με το γκολ του Ντεμπά Μπα να ακυρώνει εκείνο του Γουόλκοτ.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ειλικρινά έγινε χαμός. Οι καρακάξες κατάφεραν δύο φορές να ισοφαρίσουν την Άρσεναλ, όμως τελικά οι κανονιέρηδες πάτησαν το γκάζι, για να σκοράρουν 4 φορές στα τελευταία 17 λεπτά!

Τότεναμ-Ρέντινγκ 6-4, Δεκέμβριος 2007

Δυστυχώς για την Ρέντινγκ, παρότι κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ντέιβ Κίτσον στοίχισαν στο τέλος. Ο Μπερμπάτοφ έκανε πράγματα και θαύματα, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Στο τέλος της σεζόν η Ρέντινγκ, που πήρε τον κατήφορο μετά τις γιορτές υποβιβάστηκε με χειρότερη διαφορά τερμάτων…

Τσέλσι-Άστον Βίλα 4-4, Δεκέμβριος 2007

Το ματς είχε τα πάντα. Οχτώ γκολ, 3 κόκκινες και στο τέλος μπορείς να το πεις και «θαύμα των Χριστουγέννων», καθώς ο Σεβτσένκο πέτυχε δύο γκολ, με το δεύτερο να είναι μία ομορφιά. Πείτε ό,τι θέλετε για τον Άβρααμ Γκραντ, όμως σε σχέση με τον Ζοσέ Μουρίνιο είχε ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη του θεάματος στο Stamford Bridge.

Τσέλσι-Σαουθάμπτον 2-4, Ιανουάριος 2002

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν ασταθής στο πρώτο μισό της σεζόν, όμως ήταν ακόμα στο κυνήγι του τίτλου και στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Από την άλλη οι Άγιοι του Στράκαν ήταν εκτός της ζώνης του υποβιβασμού μόνο και μόνο λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Το ματς έμοιαζε εύκολο για τους μπλε, έτσι δεν είναι;

Νιούκαστλ-Τότεναμ 7-1, Δεκέμβριος 1996

Η Νιούκαστλ παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου, για να διαλύσει την Τότεναμ. Κάθε φορά που έβγαιναν στην επίθεση οι γηπεδούχοι, καταλάβαινες ότι ήταν ομάδα του Κέβιν Κίγκαν. Ακόμη και στην άμυνα το καταλάβαινες, έστω και αν δέχθηκαν μόλις ένα γκολ. Μόλις μία εβδομάδα αργότερα ο Κίγκαν παραιτήθηκε, βάζοντας τέλος σε μία εποχή χωρίς τρόπαια, αλλά με πολλά γκολ και θέαμα για τον σύλλογο.

Όλνταμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-6, Δεκέμβριος 1991

Και…

Όλνταμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-5, Δεκέμβριος 1993

Το να καταστρέφεις τα Χριστούγεννα για κάποιον δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Το να το κάνεις δύο φορές μέσα σε 3 χρόνια είναι ακόμη χειρότερο. Το πρώτο ματς βρήκε την διεκδικήτρια του τίτλου Γιουνάιτεντ να διαλύει την Όλνταμ με γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές το γκολ του Ντένις Έργουιν απέναντι στην πρώην ομάδα του, το οποίο μάλιστα πανηγύρισε δεόντως…

Δύο χρόνια αργότερα η Γιουνάιτεντ ως κάτοχος. Ακόμη μία εύκολη νίκη επί της Όλνταμ και η διαφορά στην κορυφή αυξήθηκε στους 14 βαθμούς για τους κόκκινους διάβολους. Γκιγκς και Καντσέσκις ήταν ξανά οι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Φέργκιουσον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 3-5, Δεκέμβριος 1978

Το ματς βρίσκεται στη λίστα για δύο λόγους. Για να απαλύνουμε κάπως τον πόνο από τυχόν θιγμένους οπαδούς της Όλνταμ και επειδή αν το πάρουμε γκολ-γκολ είναι από τα καλύτερα ματς όλων των εποχών στην κατηγορία. Η Γουέστ Μπρομ του Ρον Άτκινσον διέλυσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν είχε συνέλθει ακόμα από την ήττα από την Λίβερπουλ λίγες ημέρες νωρίτερα.

Αν και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, το ματς αποδείχθηκε λουκούμι για τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Στο τέλος της σεζόν η εκπληκτική Γουέστ Μπρομ τερμάτισε στην 3η θέση.

Τότεναμ-Τσέλσι 5-2, Δεκέμβριος 1961

Τα σπιρούνια μπορεί να τρέχουν κακό σερί απέναντι στην Τσέλσι τώρα, όμως 53 χρόνια πριν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Η Τότεναμ ήταν η κάτοχος του τίτλου και μόλις 4 ημέρες μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί των μπλε, είχε έρθει η ώρα για το ματς στο White Hart Lane. Τελικά, η νίκη ήταν ακόμη πιο εμφατική, με τον Κλιφ Τζόουνς να κάνει αξέχαστο χατ τρικ.

Σχεδόν όλα τα ματς της αγωνιστικής, Δεκέμβριος 1963

Η Boxing Day του 1963 έχει μείνει στην ιστορία, καθώς σε 10 ματς είχαμε 66 γκολ! Η Φούλαμ διέλυσε με 10-1 την πρωταθλήτρια του 1962 Ίπσουιτς (!), ενώ η Μπλάκμπερν ταπείνωσε την Γουέστ με 8-2 εκτός έδρας! Η Λίβερπουλ, που στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, διέλυσε με 6-0 την Στόουκ, ενώ Τότεναμ και Γουέστ Μπρομ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4.

 

Τελευταία Νέα